Lords of Waterdeep tips en strategieën

Inhoudsopgave:

Lords of Waterdeep tips en strategieën
Lords of Waterdeep tips en strategieën
Anonim

Lords of Waterdeep is een strategisch bordspel dat zich afspeelt in de Forgotten Realms, een Dungeons & Dragons-campagne die voor het eerst werd gemaakt door ontwerper Ed Greenwood in de jaren zestig. Als een van de gemaskerde heren van Waterdeep sluit je je aan bij een geheime mentor, rekruteer en stuur je agenten om de stad uit te kammen op zoek naar avonturiers om missies uit te voeren en je tegenstanders te saboteren met uitvluchten en intriges.

Image
Image

Een van de leuke aspecten van Lords of Waterdeep is hoe het elke game anders uitpakt. Er is niet één perfecte strategie omdat je in elke game een andere mentor hebt en je bent gefocust op verschillende soorten speurtochten. Dit betekent dat je je strategie moet bedenken nadat het spel is begonnen. En dit wordt alleen maar intrigerender als je met de uitbreidingen speelt. Hier zijn enkele tips om je tegenstanders te verslaan.

Deze handleiding is van toepassing op de pc-versie van Lords of Waterdeep.

Bottom Line

Het spel begint met de onthulling van je heer, wat meestal een bonus betekent voor missies van twee verschillende typen. Dit zijn het soort missies waarop je je tijdens het spel wilt concentreren. Het is een goede strategie om de meeste aandacht te richten op slechts één type zoektocht. Dus als je Durnan de Zwerver krijgt, die bonussen geeft voor handel en oorlogvoering, kun je je concentreren op oorlogvoering, waarbij meestal jagers worden gebruikt om de missies uit te voeren.

Sommige missies zijn in het begin beter

Het eerste dat je moet doen als je een nieuw spel start, is om te beoordelen welke missies je in het begin krijgt en welke missies er op het bord beschikbaar zijn. Sommige zijn beter naarmate je ze eerder oplost, zoals een zoektocht die je elke keer dat je een taak voltooit een beloning geeft.

Bottom Line

Je ha alt meer uit gebouwen hoe eerder je ze koopt, dus ze zijn het meest waardevol in de eerste paar rondes van het spel. Als er een gebouw is dat avonturiers van hetzelfde type toestaat, moet je missies voor je heer voltooien, als je het in de eerste rondes koopt, zijn er meer missies voltooid aan het einde van het spel.

Bereken altijd overwinningspunten

Uiteindelijk zijn overwinningspunten de sleutel tot het winnen van Lords of Waterdeep. Avonturiers zijn één punt waard en je krijgt één punt voor elke twee munten. Je kunt deze formule gebruiken om te berekenen welke zoektocht de beste beloningen geeft. Als een zoektocht bijvoorbeeld vier avonturiers en vier munten vereist, kost het zes overwinningspunten. Als het maar acht overwinningspunten oplevert, krijg je maar twee punten voor het voltooien van de zoektocht. Als het acht overwinningspunten en twee vechters oplevert, krijg je in feite vier punten voor de zoektocht.

Bottom Line

Dit gaat hand in hand met het berekenen van overwinningspunten. Sommige speurtochten kosten weinig, vereisen slechts een paar avonturiers en leveren een behoorlijk aantal overwinningspunten op. Dus, als je een zoektocht ziet die een tovenaar, een dief en een jager vereist, en het levert acht punten op, maak je dan geen zorgen over je heerbonus, ga er gewoon voor.

Avonturiers verkopen kan een goede deal zijn

Als een tegenstander een Intrigekaart speelt die overwinningspunten oplevert voor avonturiers, is dit meestal een goede ruil. Je krijgt meer overwinningspunten dan de avonturier of munt waard is. Maar pas op voor de verborgen vangst. Terwijl jij meer overwinningspunten beha alt dan die avonturiers waard zijn, krijgt je tegenstander ze gratis, dus ze krijgen ook overwinningspunten. En ze komen ook steeds dichter bij het oplossen van een zoektocht.

Bottom Line

Die deal van vier overwinningspunten voor vier munten kan tegen het einde van het spel de moeite waard zijn als de persoon die je de deal geeft ver achterblijft in algemene overwinningspunten. Je wordt ook gevraagd om middelen aan een tegenstander te geven na het spelen van bepaalde Intrige-kaarten. Als je weet naar welk type speurtochten je tegenstanders gaan, kun je de beste speler kiezen om die middelen te ontvangen. Als een tegenstander bijvoorbeeld Arcana-missies voltooit, wil je hem geen tovenaar geven!

Focus op de grote uitbetaling in de laatste paar rondes

De eerste paar ronden van het spel zijn geweldig voor het voltooien van missies met niet-overwinningspunten, zoals een plot-quest die extra overwinningspunten oplevert als je meer van dat type missies voltooit. Maar aan het einde van het spel wil je voor die 20 en 25 punten gaan.

Bottom Line

Niet alle missies geven alleen overwinningspunten. Sommigen geven je avonturiers terug. Een missie voltooien die je vier krijgers geeft en die krijgers gebruiken om een tweede missie te voltooien, is een geweldige manier om veel overwinningspunten te verzamelen. Dit is veel beter dan die eerste zoektocht voltooien en niet weten wat te doen met al die krijgers.

Vergeet Waterdeep Harbor niet

Het spelen van Intrige-kaarten is een geweldige manier om "gratis" bronnen te krijgen. Onthoud dat je die agent aan het einde van de ronde opnieuw mag toewijzen, zodat je geen middelen opgeeft om de kaart te spelen. Je krijgt misschien niet de grondstof die je zoekt, omdat een andere speler er misschien voor gaat nadat je je Intrige-kaart hebt gespeeld, maar je zult er iets uit halen. Als je een zoektocht moet voltooien, ga dan voor die middelen aan het begin van de ronde, anders is het misschien de betere zet om een Intrige-kaart te spelen.

Quests, Quests, Quests

Lords of Waterdeep is een spel van missies, en de speler met de beste missies zal vaak winnen. De optie "Reset Quests" in Cliffwatch Inn kan een krachtige zet zijn als je geen goede quest op het bord ziet en de quests die je in je hand hebt niet leuk vindt. Vergeet niet om die overwinningspunten te berekenen om de beste zoektocht te vinden, en vergeet niet om je Lord-bonus in de berekening te tellen.

Aanbevolen: