PPT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PPT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
PPT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de PPT-bestandsextensie is een Microsoft PowerPoint 97-2003-presentatiebestand. Nieuwere versies van PowerPoint hebben dit formaat vervangen door PPTX.

PPT-bestanden worden vaak zowel voor educatieve doeleinden als voor kantoorgebruik gebruikt, voor alles van studeren tot het presenteren van informatie voor een publiek.

Het is gebruikelijk dat deze bestanden verschillende dia's met tekst, geluiden, foto's en video's bevatten.

Image
Image

Hoe een PPT-bestand te openen

PPT-bestanden kunnen worden geopend met elke versie van Microsoft PowerPoint.

Als het is gemaakt met versies van PowerPoint ouder dan v8.0 (PowerPoint 97, uitgebracht in 1997), wordt het niet betrouwbaar ondersteund in nieuwere versies van het programma. Als je een ouder PPT-bestand hebt, probeer dan een van de conversieservices die in de volgende sectie worden vermeld.

Verschillende gratis programma's kunnen er ook een openen en bewerken, zoals WPS Office Presentation, OpenOffice Impress, Google Slides en SoftMaker Presentations.

Je kunt PPT-bestanden openen zonder PowerPoint door het gratis PowerPoint Viewer-programma van Microsoft te gebruiken, maar het ondersteunt alleen het bekijken en afdrukken van het bestand, niet het bewerken ervan.

Als je de mediabestanden uit één wilt halen, kun je dat doen met een tool voor het extraheren van bestanden, zoals 7-Zip. Converteer het eerst naar PPTX via PowerPoint of een PPTX-conversietool (deze zijn meestal hetzelfde als PPT-converters, zoals de hieronder genoemde). Gebruik vervolgens 7-Zip om het bestand te openen en navigeer naar de map ppt > media om alle mediabestanden te zien.

Een PPT-bestand converteren

Het gebruik van een van de PPT-viewers/editors van hierboven is de beste manier om een PPT-bestand naar een nieuw formaat te converteren. In PowerPoint bijvoorbeeld kunt u met het File > Save As-menu het bestand opslaan in PDF, MP4, JPG, PPTX, WMV en veel van andere formaten.

Het File > Export menu in PowerPoint biedt enkele extra opties die handig zijn bij het converteren van PPT naar een video.

In het Export menu is ook een Create Handouts optie die de dia's zal vertalen naar pagina's in Microsoft Word. Je zou deze optie gebruiken als je wilt dat een publiek je kan volgen terwijl je een presentatie geeft.

Een andere optie is om een gratis bestandsconverter te gebruiken om het bestand te converteren. FileZigZag en Zamzar zijn twee gratis online PPT-converters die er een kunnen opslaan in het DOCX-formaat van MS Word, evenals in PDF, HTML, EPS, POT, SWF, SXI, RTF, KEY, ODP en andere vergelijkbare formaten.

Als u het bestand uploadt naar Google Drive, kunt u het converteren naar het Google Presentaties-formaat door het eenvoudig te openen.

Als u Google Presentaties gebruikt om het PPT-bestand te openen en te bewerken, kan het ook worden gebruikt om het bestand opnieuw te converteren, vanuit de File > Download menu. PPTX, ODP, PDF, TXT, JPG,-p.webp" />.

Kan het nog steeds niet openen?

Bestanden die niet worden geopend met de hierboven genoemde programma's, zijn mogelijk niet echt gerelateerd aan een diavoorstelling. Controleer de extensie opnieuw om er zeker van te zijn dat het niet echt een bestand is dat is gespeld met vergelijkbare letters voor bestandsextensies

PST's zijn bijvoorbeeld Outlook Personal Information Store-bestanden die worden gebruikt met e-mailprogramma's zoals Outlook. Een andere is PTP, een voorkeurenbestand dat wordt gebruikt door Pro Tools.

Er zijn echter andere die in PowerPoint worden gebruikt en die dus ook lijken op PPT. PPTM is een voorbeeld. Het werkt dus met de diavoorstellingsprogramma's die hierboven zijn gelinkt.

Aanbevolen: