Windows 10 is officieel klaar in oktober 2025

Windows 10 is officieel klaar in oktober 2025
Windows 10 is officieel klaar in oktober 2025
Anonim

Het zou geen verrassing moeten zijn dat Microsoft het einde van de levensduur van Windows 10 heeft aangekondigd, net op tijd om te delen wat er gaat komen.

Microsoft heeft officieel onthuld dat het van plan is om de ondersteuning voor Windows 10 Home en Pro op 14 oktober 2025 stop te zetten. De datum is gepost op de Windows 10 Lifecycle-pagina op de website van Microsoft en de cutoff is van toepassing op de Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations-edities. Tot die tijd blijft Microsoft halfjaarlijkse ondersteuning bieden.

Image
Image

Hierdoor bevindt het huidige besturingssysteem zich ongeveer halverwege zijn levenscyclus, nadat het in juli 2015 iets minder dan zes jaar geleden werd gelanceerd.

Slashgear wijst erop dat er enige speculatie is rond deze informatie en het komende What's Next for Windows-evenement om 11.00 uur ET op 24 juni. Aangezien de ondersteuning voor Windows 10 over vier jaar eindigt, is het mogelijk dat Microsoft die zal gebruiken gelegenheid om zijn volgende besturingssysteem aan te kondigen. Als er zo'n aankondiging komt, zal dit nieuwe Windows-besturingssysteem waarschijnlijk pas later dit jaar beschikbaar zijn.

De reactie op dit nieuws was een mengeling van onverschilligheid en interesse. Twitter-gebruiker @Daniel_Rubino wijst op "Over de ondersteuning voor Windows 10 die eindigt in 2025-nieuws, slechts een herinnering, we weten dat sinds juli 2015", verwijzend naar het moderne levenscyclusbeleid van Microsoft. Het beleid biedt 10 jaar OS-ondersteuning en is al sinds Windows 3.0 van toepassing op andere versies.

Anderen zijn enthousiast over de mogelijkheden, aangezien Windows as a Service suggereerde dat Windows 10 de "laatste" versie van Windows zou zijn. Dit nieuws doet gebruikers zoemen over de mogelijkheden van hoe een geheel nieuw Windows-besturingssysteem eruit zou kunnen zien.

Aanbevolen: