Hoe Instagram te zoeken naar tags en gebruikers

Inhoudsopgave:

Hoe Instagram te zoeken naar tags en gebruikers
Hoe Instagram te zoeken naar tags en gebruikers
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het vergrootglas pictogram in het onderste menu.
  • In de app: Tik op het zoekvak dat verschijnt om het toetsenbord weer te geven.
  • Voer een zoekterm in en kies Top, Accounts, Tags ofPlaatsen bovenaan om de resultaten te filteren.

Hier leest u hoe u de zoekfunctie van Instagram kunt gebruiken in zowel de Instagram-app als in een webbrowser.

Zoeken op Instagram

Open de Instagram-app op je mobiele apparaat (of ga naar Instagram.com) en meld je aan om de zoekfunctie van Instagram te gebruiken.

  1. Instagram-zoekopdracht bevindt zich op het tabblad Verkennen van de Instagram-app. Om toegang te krijgen tot zoeken, tikt u op het vergrootglas pictogram in het onderste menu. Bovenaan verschijnt een zoekvak met de tekst Zoeken. Tik op de zoekopdracht om het toetsenbord weer te geven.

    Op Instagram.com staat het Instagram-zoekveld bovenaan je homefeed zodra je je aanmeldt.

    Image
    Image
  2. Voer in het zoekveld van Instagram je zoekopdracht in. Bovenaan verschijnen vier tabbladen: Top, Accounts, Tags en Plaatsen.

    Als u een tag wilt zoeken, zoekt u ernaar met of zonder het hashtag-symbool (zoals photooftheday of photooftheday). Nadat u uw zoekterm voor tags heeft getypt, kiest u het resultaat waarnaar u op zoek was in de automatische lijst met topsuggesties of tikt u op het tabblad Tags om de resultaten te filteren die geen tags zijn.

    Instagram.com heeft niet dezelfde vier tabbladen met zoekresultaten als de app, waardoor het moeilijker is om resultaten te filteren. Wanneer u een tagzoekterm typt, verschijnt er een lijst met voorgestelde resultaten in een vervolgkeuzelijst. Sommige van deze resultaten zijn tags (gemarkeerd met het hashtag--symbool) en andere zijn gebruikersaccounts (gemarkeerd door hun profielfoto's).

    Image
    Image
  3. Nadat je op een tag op het tabblad Tags van de app hebt getikt of op een voorgestelde tag in het vervolgkeuzemenu op Instagram.com hebt geklikt, krijg je een raster te zien van foto's en video's die in re altime zijn getagd en gepost door Instagram-gebruikers.

    Een selectie van topposts, posts met de meeste likes en reacties, wordt weergegeven op het standaardtabblad van de app en bovenaan op Instagram.com. Schakel over naar het tabblad Recent in de app om de recente berichten voor die tag in de app te zien of blader langs de eerste negen berichten op Instagram.com.

    Bij het zoeken naar tags in de app, kun je een tag volgen door op de blauwe Follow-knop te tikken, zodat alle berichten met die tag in je homefeed verschijnen. U kunt de tag ontvolgen door op de hashtag te tikken en op de knop Volgen te tikken.

    Image
    Image

Zoeken naar gebruikers op Instagram

Je kunt niet alleen zoeken naar berichten met specifieke tags, maar je kunt ook zoeken op Instagram om gebruikersaccounts te vinden die je kunt volgen. Voer de gebruikersnaam of voornaam van een gebruiker in. Net als bij het zoeken naar tags, biedt Instagram een lijst met topsuggesties terwijl je typt.

Als je de gebruikersnaam van een vriend weet, krijg je de beste resultaten door naar die exacte gebruikersnaam te zoeken in de Instagram-zoekopdracht. Zoeken naar gebruikers op hun voor- en achternaam kan moeilijker zijn, omdat niet iedereen hun volledige naam op hun Instagram-profielen zet. Bovendien zou je, afhankelijk van hoe populair hun namen zijn, door veel gebruikersresultaten met dezelfde namen kunnen scrollen.

Image
Image

Hoe rangschikt Instagram zoekresultaten?

Voor gebruikers die op Instagram zoeken, worden de meest relevante en populaire gebruikers bovenaan weergegeven, samen met hun gebruikersnaam, volledige naam (indien opgegeven) en profielfoto.

Instagram bepa alt de meest relevante zoekresultaten van gebruikers door de nauwkeurigheid van de gebruikersnaam of volledige naam en uw sociale grafiekgegevens te matchen.

Je krijgt mogelijk resultaten op basis van je zoekgeschiedenis, wederzijdse volgers op basis van wie je volgt en wie jou volgt, en je Facebook-vrienden als je Facebook-account is verbonden met Instagram. Het aantal volgers kan ook een rol spelen in hoe gebruikers worden weergegeven in zoekresultaten, waardoor het gemakkelijker wordt om populaire merken en beroemdheden te vinden.

Als je op zoek bent naar het account van een bekende persoon, zoals een beroemdheid of politicus, zoek dan naar het blauwe vinkje naast hun naam. Dit vertegenwoordigt een geverifieerd account. Geverifieerde accounts worden bovenaan de resultaten weergegeven, zodat u gemakkelijker legitieme accounts kunt vinden.

Bonus: zoeken naar berichten van plaatsen

Instagram laat je ook zoeken naar berichten die op specifieke locaties zijn getagd. Het enige dat u hoeft te doen, is de locatie in het zoekveld typen en op het tabblad Places tikken in de app of, wanneer u Instagram gebruikt.com, zoek naar resultaten in de vervolgkeuzelijst met een locatiespeldpictogram ernaast.

Voor ideeën over wat voor soort dingen je moet zoeken op Instagram, zoek een aantal populaire Instagram-hashtags op of ontdek hoe je je foto of video kunt laten zien op het tabblad Ontdekken (ook bekend als de pagina Populair).

Aanbevolen: