Hoe te meten op Google Maps

Inhoudsopgave:

Hoe te meten op Google Maps
Hoe te meten op Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Website: Klik met de rechtermuisknop op de eerste locatie op de kaart en kies Meet afstand. Klik op het tweede punt. Afstand verschijnt onderaan het scherm.
  • Mobiele app: tik op een locatie en houd deze vast om het eerste punt toe te voegen. Veeg omhoog: Meet afstand. Verplaats de kaart totdat het vizier op het tweede punt staat. Afstand verschijnt onderaan het scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de afstand tussen twee of meer locaties kunt meten met Google Maps. U kunt de meetfunctie gebruiken op de Google Maps-website of in de mobiele app op Android en iPhone.

Afstand meten met behulp van de Google Maps-website

Je kunt de afstand tussen twee locaties eenvoudig meten op de Google Maps-website. Maar nog beter, je kunt meerdere punten toevoegen en de afstand voor het hele pad zien.

  1. Bezoek de Google Maps-website en zoek uw eerste punt op de kaart.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de locatie en kies Meet afstand in het pop-upmenu. Hierdoor wordt de kaart in een modus van het type "afstand meten" geplaatst, zodat u meerdere locaties kunt kiezen.

    Image
    Image
  3. Klik om het tweede punt op de kaart te markeren. U ziet de afstand tussen de punten op de kaart zelf en onderaan het Google Maps-scherm.

    Image
    Image
  4. Om nog een locatie toe te voegen, blijf in deze modus en klik op het derde punt. Je ziet dan de totale afstand voor alle punten.

    Image
    Image
  5. Om een locatie te verwijderen, klik je op de puntmarkering op de kaart. U kunt dit doen om het laatste punt dat u hebt toegevoegd of een punt in het midden van het pad te verwijderen.
  6. Als u klaar bent, klikt u op X rechtsboven in het vak Meetafstand onder aan het scherm.

Kun je eigendom op Google Maps meten?

Misschien zijn het niet verre locaties die u wilt meten, maar eigendommen. Het korte antwoord op deze vraag is ja, u kunt eigendom meten op Google Maps.

Zoom met dezelfde stappen hierboven in op het object dat u wilt meten. Plaats vervolgens de puntmarkeringen op alle hoeken van het perceel of gebied. Je ziet dan zowel het totale gebied als de afstand in voet onderaan het scherm.

Image
Image

Afstand meten met behulp van de mobiele app van Google Maps

Als je Google Maps op je Android-telefoon of iPhone hebt, kun je de afstand ook meten in de mobiele app.

  1. Open Google Maps en tik en houd vast om de eerste locatie op de kaart vast te zetten.
  2. Veeg omhoog over de naam van de locatie onderaan het scherm en selecteer Afstand meten.
  3. Verplaats de kaart totdat de cirkel of het vizier op de tweede locatie staat. Je ziet meteen de afstand tussen de twee plekken onderaan het scherm. Tik op Add Point om die plek en afstand te beveiligen.

    Image
    Image
  4. Om nog een locatie toe te voegen, verplaatst u de kaart ernaartoe en tikt u op Add Point om deze te markeren. Je ziet de totale afstand tussen alle punten onderaan het scherm.
  5. Om het laatste punt dat je hebt toegevoegd te verwijderen, tik je bovenaan op het pictogram Ongedaan maken (gebogen pijl).
  6. Om alle punten te verwijderen, tikt u op Meer (drie stippen) bovenaan en tikt u op Wissen.

    Image
    Image
  7. Als u klaar bent, tikt u op de pijl terug linksboven om terug te keren naar het hoofdscherm van Google Maps.

Nog meer met Google Maps

Google Maps is een handig hulpmiddel voor meer dan alleen routebeschrijvingen en navigatie. Het verkrijgen van metingen is slechts een van die geweldige functies. Bekijk voor een ander hoe u GPS-coördinaten kunt krijgen met Google Maps.

FAQ

    Hoe meet ik het areaal op Google Maps?

    Om het aantal hectaren op een perceel te berekenen, gaat u naar de website van Google Maps en klikt u op het eerste deel van het perceel, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u Afstand meten Klik om uw tweede, derde en vierde punt toe te voegen totdat u de woning heeft gedekt. Wanneer Google Maps de totale oppervlakte van het onroerend goed weergeeft in vierkante meters of vierkante meters, neem dan het bedrag en converteer het naar acres met behulp van Google of een gespecialiseerde conversietool. Een eigendom met een oppervlakte van 435, 600 vierkante voet zou bijvoorbeeld gelijk zijn aan 10 acres.

    Hoe meet ik gebouwen op Google Maps?

    Om gebouwen te meten, heb je Google Earth Pro nodig, aangezien Google Maps deze mogelijkheid niet heeft. Zoek in Google Earth Pro het gebouw dat u wilt meten, pas uw weergave aan totdat u de juiste hoek heeft en klik vervolgens op het liniaalpictogram. Selecteer 3D Polygon en klik op de punten waartussen u de afstand wilt meten. U ziet uw meting in het venster.

Aanbevolen: