Hoe een langere levensduur van de batterij telefoons en gadgets kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe een langere levensduur van de batterij telefoons en gadgets kan veranderen
Hoe een langere levensduur van de batterij telefoons en gadgets kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Wekenlange batterijduur maakt geheel nieuwe klassen gadgets mogelijk.
  • Nieuwe batterijtechnologie kan een smartphone tot een week van stroom voorzien.
  • Ultralange batterijduur zorgt ervoor dat computergestuurde gadgets zich gedragen als hun analoge voorgangers.
Image
Image

Stel je voor dat de batterij van je telefoon een week meegaat. Of een maand. En niet alleen je telefoon, maar elke gadget. Wat voor nieuwe dingen kan dit mogelijk maken?

Een langere levensduur van de batterij betekent minder laadstops, maar het betekent ook veel meer dan dat. Ten eerste is er een verminderde impact op het milieu als batterijen minder vaak hoeven te worden vervangen. Daarna komt een hele reeks functies en activiteiten die niet eens mogelijk zijn met de batterijduur van vandaag, die wordt gemeten in uren, niet in weken.

Denk na over de verschillende manieren waarop je gadgets behandelt, afhankelijk van hun batterijduur. Je kunt een e-reader opzij leggen, net als een papieren boek, terwijl je misschien obsessief het scherm van je telefoon uitzet wanneer je er niet naar kijkt.

"Ondanks alle uitvindingen en technologische vooruitgang die we dagelijks tegenkomen, verlengt de huidige levensduur van de batterij slechts tot een dag en raakt snel leeg bij meer gebruik", vertelde Miranda Yan van softwarebedrijf VinPit via e-mail aan Lifewire.

Geheel nieuwe technologieën

Als de levensduur van de batterij in weken of maanden zou kunnen worden gemeten, wat voor soort dingen zouden we dan kunnen maken? Een antwoord komt van oude analoge gadgets. Voordat we overal computers in stopten, gingen apparaten maanden mee. Een filmcamera had bijvoorbeeld maar een paar knoopcellen nodig om zijn lichtmeter van stroom te voorzien, en dat was het dan ook. Polshorloges zijn hetzelfde.

"Ondanks alle uitvindingen en technologische vooruitgang die we dagelijks tegenkomen, verlengt de huidige levensduur van de batterij slechts tot een dag en raakt hij snel leeg bij meer gebruik."

Hierdoor vergeten we dat ze zelfs stroom nodig hadden. Je zou gewoon de camera gebruiken of het horloge dragen en de batterij vervangen wanneer deze stierf. Stelt u zich eens voor dat u uw digitale camera zo zou kunnen behandelen? U hoeft het nooit uit te schakelen; laat het gewoon slapen, klaar om te rollen. En je Apple Watch zou een heel ander apparaat zijn als je hem maar één keer per week hoefde op te laden. Je zou een lang weekend weg kunnen gaan zonder opladers mee te nemen.

"Andere toepassingen zouden zijn voor sensoren die na installatie zouden kunnen voortleven zonder de noodzaak van service", vertelde Orlando Remédios CEO van supply chain monitoring specialist Sensefinity, via e-mail aan Lifewire."Deze toepassingen kunnen landbouw, gebouwen, slimme steden bereiken… eigenlijk alles waarmee we omgaan."

Er zijn ook genoeg apparaten die moeilijk opgeladen kunnen worden gehouden. GPS-tracking halsbanden voor honden, bijvoorbeeld, zouden veel meer levensvatbaar zijn als ze een jaar zouden kunnen rennen. Of wat dacht je van draagbare gezondheidsmonitoren? Of GPS-alarmsystemen voor fietsen? En zoiets als een e-reader, die al weken meegaat, kan maandenlang zonder oplader.

Zullen batterijen ooit beter worden?

Er zijn al verschillende alternatieven voor batterijen. Sommige, zoals waterstofbrandstofcellen, zijn onpraktisch voor kleine consumentenelektronica (hoewel je er een als een extern batterijpakket zou kunnen gebruiken). En anderen hebben afwegingen die al dan niet logisch zijn, afhankelijk van hun gebruik.

Image
Image

Supercondensatoren kunnen bijvoorbeeld vrijwel onmiddellijk volledig worden opgeladen, maar ze slaan slechts een kwart van de energie van de huidige batterijen op. Toch is het verleidelijk om na te denken over hoe u uw telefoon kunt aansluiten en binnen enkele seconden volledig kunt opladen. In combinatie met inductie (zogenaamd "draadloos") opladen, kan het je mogelijk maken om een smartwatch een paar seconden op een oplader te houden zonder hem zelfs maar van je pols te halen.

Een betere hoop komt van Australische onderzoekers van de Monash University in Melbourne. Ze hebben een lithium-zwavelbatterij ontwikkeld "die een smartphone vijf aaneengesloten dagen van stroom kan voorzien". De batterij kan ook een elektrisch voertuig meer dan 600 mijl van stroom voorzien. Deze cellen zijn vervaardigd in Duitsland en gebruiken in wezen dezelfde materialen als de lithium-ionbatterij in het apparaat dat u waarschijnlijk gebruikt om dit artikel te lezen.

Het grootste nadeel van deze batterijen, ervan uitgaande dat ze geschikt zijn voor massaproductie en de huidige batterijen kunnen vervangen, is dat ze nog steeds lithium gebruiken. Lithium is duur om te recyclen (vergeleken met het extraheren ervan) en kost veel water om te extraheren. Zoveel water dat sommige boeren en gemeenschappen in de buurt zonder genoeg zitten.

Zoals altijd is het verlangen naar batterijen met een lange levensduur sterker dan ons vermogen om ze te maken. Maar even belangrijk is de milieu-impact van batterijvermogen. Aangezien elektrische voertuigen voertuigen op fossiele brandstoffen vervangen, zullen de vereisten voor lithium toenemen, tenzij we een alternatief kunnen bedenken.

Aanbevolen: