De beste gratis muziekbeheertools voor het organiseren van uw mp3's

Inhoudsopgave:

De beste gratis muziekbeheertools voor het organiseren van uw mp3's
De beste gratis muziekbeheertools voor het organiseren van uw mp3's
Anonim

Als je een verzameling digitale muziek op je computer hebt, is het gebruik van een muziekmanager (vaak een MP3-organizer genoemd) een essentieel hulpmiddel voor een goede organisatie. Hieronder vindt u verschillende gratis digitale muziekmanagers met ingebouwde tools om met uw MP3-bibliotheek te werken.

Een thuisserver instellen: MediaMonkey Standard

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beheert een bibliotheek van 100.000 bestanden.
  • Functioneert als een thuisserver.
  • Synchronisatie met iOS 11 en Android 8.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet geschikt voor meerdere gebruikers.
  • Android-synchronisatie is niet naadloos.
  • Geen Mac-versie.

De gratis versie van MediaMonkey (standaard) heeft een schat aan functies voor het organiseren van je muziekbibliotheek. Je kunt het gebruiken om automatisch je muziekbestanden te taggen en de juiste albumhoezen te downloaden. Als u digitale muziekbestanden van uw audio-cd's wilt maken, wordt MediaMonkey geleverd met een ingebouwde cd-ripper. U kunt ook bestanden op een schijf branden met behulp van de cd/dvd-brander.

MediaMonkey kan ook worden gebruikt als een hulpmiddel voor het converteren van audioformaten. Meestal heb je voor deze taak een apart hulpprogramma nodig, maar MediaMonkey ondersteunt een aantal formaten, zoals MP3, WMA, M4A, OGG en FLAC. Deze gratis muziekorganizer kan ook synchroniseren met verschillende mp3-/mediaspelers, waaronder Android-apparaten en de Apple iPhone, iPad en iPod touch.

Repareer je MP3's: Helium

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruiksvriendelijke interface.
  • Speelt, catalogiseert en tagt een reeks formaten.
  • Behandelt collecties in de honderdduizenden bestanden.

Wat we niet leuk vinden

  • Veel functies zijn niet beschikbaar in de gratis versie.
  • Kan albums niet correct sorteren.

Helium (van Imploded Software) is een andere volledig uitgeruste muziekbibliotheek-organizer voor het werken met verschillende audioformaten in je muziekcollectie. Het ondersteunt een scala aan audioformaten, waaronder MP3, WMA, MP4, FLAC, OGG en meer. Je kunt ook je muziek converteren, rippen, taggen en synchroniseren met dit programma. Het is compatibel met platforms zoals iOS, Android, Windows Phone en andere.

Een van de kenmerken van Helium die zich onderscheidt van de rest, is de MP3-analyser. Deze tool scant je bibliotheek op kapotte MP3-bestanden en kan worden gebruikt om ze te repareren. Oh, en mis je Cover Flow in iTunes? Dan zit je goed bij Helium. Het heeft een albumweergavemodus die het bladeren door je verzameling een fluitje van een cent maakt.

Als je beta alt voor Helium Streamer Premium, kun je een mobiele app gebruiken om je muziek overal te streamen.

Afspelen aanpassen: MusicBee

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt podcasts, webradiostations, audioboeken en SoundCloud-integratie.
  • Aanpasbaar met prachtige skins.
  • Veel manieren om media te organiseren.

Wat we niet leuk vinden

  • Vertraagt bij het openen van een groot aantal bestanden.
  • Installeert afbeeldingen die niet relevant zijn voor de artiest.

MusicBee is een ander programma voor het organiseren van muziek met een indrukwekkend aantal tools om je muziekbibliotheek te manipuleren. Naast de typische tools die bij dit type programma horen, heeft MusicBee handige functies voor het web.

De ingebouwde speler ondersteunt bijvoorbeeld scrobbelen naar Last.fm en u kunt de Auto-DJ-functie gebruiken om afspeellijsten te ontdekken en te maken op basis van uw luistervoorkeuren. MusicBee ondersteunt afspelen zonder onderbrekingen en bevat add-ons om de ervaring te verbeteren, zoals ontwerpen voor theatermodus, skins, plug-ins, visualizers en meer.

Stem af op internetradio: Clementine

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Intuïtief en snel in te stellen.
  • Ondersteunt internetradio en slimme afspeellijsten.
  • Ondersteunt veel online services en cloudopslagsites.

Wat we niet leuk vinden

  • Interface ziet er verouderd uit.
  • Verbruikt veel CPU-kracht.
  • Niet veel documentatie.

De muziekorganisator Clementine is een andere gratis tool die net als de anderen in deze lijst is. Gebruik het om slimme afspeellijsten te maken, afspeellijstindelingen zoals M3U en XSPF te importeren en exporteren, audio-cd's af te spelen, songteksten en foto's te vinden, uw audiobestanden te transcoderen naar populaire bestandsindelingen, ontbrekende tags te downloaden en meer.

Je kunt ook nummers uit je lokale muziekbibliotheek zoeken en afspelen, evenals muziek die je hebt opgeslagen in cloudopslagplaatsen zoals Box, Google Drive, Dropbox of OneDrive. Bovendien kun je met Clementine naar internetradio luisteren van plaatsen als SoundCloud, Spotify, Magnatune, SomaFM, Grooveshark, Icecast en andere.

Clementine werkt op Windows, macOS en Linux en kan op afstand worden bediend via de Android-app.

Heeft u een muziekbestandsorganizer nodig?

Je zou kunnen denken dat het gebruik van je favoriete software-mediaspeler goed genoeg is, maar de meeste populaire bieden alleen basishulpmiddelen. Mediaspelers zoals iTunes, Winamp en Windows Media Player hebben bijvoorbeeld ingebouwde functies zoals het bewerken van muziektags, het rippen van cd's, het converteren van audioformaten en het beheren van albumhoezen. Deze programma's zijn echter beperkt in wat ze kunnen doen en zijn meer gericht op het afspelen van mediabestanden dan op het organiseren en beheren ervan.

Aanbevolen: