Verplaats je iTunes-bibliotheek naar een nieuwe locatie

Inhoudsopgave:

Verplaats je iTunes-bibliotheek naar een nieuwe locatie
Verplaats je iTunes-bibliotheek naar een nieuwe locatie
Anonim

De iTunes-bibliotheek heeft geen praktische maximale grootte. Zolang je ruimte op je schijf hebt, kun je mediabestanden blijven toevoegen.

Dat is niet helemaal een goede zaak. Als je niet oplet, kan je iTunes-bibliotheek al snel meer dan zijn behoorlijke schijfruimte in beslag nemen. Het verplaatsen van uw iTunes-bibliotheek van de oorspronkelijke locatie naar een andere interne of externe schijf kan wat ruimte vrijmaken. Het kan je ook meer ruimte geven om je verzameling te laten groeien.

Deze instructies zijn van toepassing op iTunes op Macs met macOS Mojave (10.14) of eerder. Apple heeft iTunes verwijderd en vervangen door de Muziek-app op Macs met de release van macOS Catalina (10.15).

Hoe u uw iTunes-bibliotheek naar een nieuwe locatie kunt verplaatsen

Dit proces behoudt al je iTunes-instellingen, inclusief afspeellijsten, beoordelingen en alle mediabestanden. Om iTunes echter alles te laten behouden, moet u het de muziekmap laten ordenen.

Als je niet wilt dat iTunes de leiding heeft, werkt het verplaatsen van je mediamap nog steeds, maar metadata-items, zoals afspeellijsten en beoordelingen, worden niet overgedragen.

  1. Maak voordat je begint een actuele back-up van je Mac, of in ieder geval een actuele back-up van iTunes. Het proces van het verplaatsen van uw iTunes-bibliotheek omvat het verwijderen van de originele bronbibliotheek. Als er iets misgaat en je hebt geen back-up, dan kun je al je muziekbestanden kwijtraken.
  2. Start iTunes.
  3. Selecteer in het iTunes-menu Voorkeuren.

    Image
    Image
  4. Klik op de Advanced tab.

    Image
    Image
  5. Klik op het vakje naast Houd de map iTunes Media geordend om er een vinkje aan toe te voegen.

    Vroege versies van iTunes noemen dit item mogelijk 'Houd de iTunes Music-map georganiseerd'.

    Image
    Image
  6. Klik op OK.

    Image
    Image
  7. Als je je bibliotheek naar een externe schijf verplaatst, zorg er dan voor dat deze is aangesloten op je Mac en is ingeschakeld.
  8. Ga terug naar de geavanceerde voorkeuren in iTunes en klik op de Change knop naast iTunes Media folder location.

    Image
    Image
  9. Navigeer in het geopende Finder-venster naar de locatie waar u de nieuwe iTunes Media-map wilt maken.

    Image
    Image
  10. Klik op de Nieuwe map knop.

    Image
    Image
  11. Voer een naam in voor de nieuwe map en klik op de Create knop.

    Image
    Image
  12. Klik op Open om de map te kiezen die u zojuist hebt gemaakt.

    Image
    Image
  13. In het venster Geavanceerde voorkeuren verschijnt uw nieuwe map onder de kop iTunes Media-maplocatie. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  14. iTunes vraagt of je de bestanden in je nieuwe iTunes Media-map wilt verplaatsen en hernoemen zodat ze overeenkomen met de Houd de map iTunes Media georganiseerd. Klik op Ja.

    Image
    Image
  15. iTunes kan de originele mediabestanden van de bibliotheek voor je verplaatsen. Door iTunes deze taak te laten uitvoeren, blijven alle afspeellijsten en beoordelingen intact. Selecteer om te beginnen File > Library > Organiseer Library in iTunes.

    Oudere versies van iTunes noemen deze instelling 'Bibliotheek consolideren'.

    Image
    Image
  16. In het geopende venster Bibliotheek organiseren plaatst u een vinkje naast Consolidate Files en klikt u op OK.

    Image
    Image
  17. iTunes kopieert al je mediabestanden van de oude bibliotheeklocatie naar de nieuwe die je hebt gemaakt.

Nadat iTunes klaar is met het kopiëren van uw bibliotheek naar de nieuwe locatie, verwijdert u de originele map door naar Gebruikers > [uw account] > te gaan Muziek > iTunes en de map iTunes Media naar de prullenbak verplaatsen.

Verwijder niet de originele iTunes-map of alle bestanden of mappen die deze bevat, behalve de iTunes Media- of iTunes Music-map. Als u iets anders in de iTunes-map verwijdert, kunt u uw geschiedenis, beoordelingen of afspeellijsten kwijtraken.

Aanbevolen: