Wat zijn alles-in-één pc's?

Inhoudsopgave:

Wat zijn alles-in-één pc's?
Wat zijn alles-in-één pc's?
Anonim

Alles-in-één computers zijn vergelijkbaar met conventionele desktopcomputersystemen in termen van functies en functionaliteit. Het enige verschil tussen een all-in-one versus een desktop-pc is het aantal componenten. Terwijl desktops bestaan uit de computerbehuizing plus een aparte monitor, combineren all-in-ones het beeldscherm en de computer in één pakket. Deze consolidatie geeft het alles-in-één computersysteem een kleiner profiel dan een desktopcomputersysteem.

Image
Image

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op een breed scala aan apparaten. Controleer de specificaties van individuele producten voor een directere vergelijking.

Wat zijn alles-in-één pc's?

De vroegste vorm van computerschermen maakte gebruik van grote kathodestraalbuizen. Vanwege de grootte van de schermen bestonden computersystemen uit drie belangrijke componenten: de monitor, de computerbehuizing en de invoerapparaten.

Naarmate de grootte van de monitoren afnam en de computermarkt consolideerde in IBM-compatibele en Apple-compatibele productlijnen, begonnen computerbedrijven de computerbehuizing in de monitor te integreren om alles-in-één-ontwerpen te creëren. Deze eerste alles-in-één computersystemen waren nog steeds groot en kosten meer dan een standaard desktop-setup.

De meest succesvolle van de alles-in-één personal computers was de Apple iMac. Het oorspronkelijke ontwerp gebruikte de kathodestraalmonitor met de computerborden en componenten geïntegreerd onder de buis.

Met de komst van LCD-monitoren voor displays en mobiele onderdelen die kleiner en krachtiger worden, is de omvang van het alles-in-één computersysteem drastisch afgenomen. Nu kunnen de computercomponenten eenvoudig achter het LCD-paneel of in de onderkant van het scherm worden geïntegreerd.

Alles-in-één versus desktop-pc's

Het kopen van een desktop biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een alles-in-één pc. Veel all-in-one pc's zijn voorzien van processors (CPU's), schijven, geheugen (RAM) en andere componenten die zijn ontworpen voor laptops. Een dergelijke architectuur maakt de all-in-one compact, maar ze belemmeren ook de algehele prestaties van het systeem. Deze laptopcomponenten zullen doorgaans niet zo goed presteren als een desktopbenchmark.

Voor de gemiddelde persoon presteren all-in-ones meestal snel genoeg, maar als je een pc-gamer bent, zul je blij zijn met de extra kracht van een gaming-desktop-pc.

Een andere uitdaging met alles-in-één computers is het gebrek aan upgrade-opties. Hoewel de meeste desktopcomputerbehuizingen kunnen worden geopend om componenten te installeren en te vervangen, hebben alles-in-één-systemen een gesloten ontwerp. Deze ontwerpbenadering beperkt de systemen er doorgaans toe dat alleen hun geheugen wordt geüpgraded.

Met de opkomst van snelle externe randconnectoren zoals USB 3.0 en Thunderbolt, zijn interne upgrade-opties niet meer zo belangrijk als vroeger, maar ze maken nog steeds een verschil voor sommige componenten, zoals de grafische processor.

Image
Image

All-in-Ones versus laptops

De all-in-one is kleiner dan een desktop, maar zit nog steeds vast aan een desktopruimte. Laptops daarentegen verplaatsen zich tussen locaties en leveren stroom via hun batterijpakketten. Deze draagbaarheid maakt ze flexibeler dan de all-in-one.

Omdat veel all-in-one pc's dezelfde componenten gebruiken als laptops, zijn de prestatieniveaus voor de twee typen computers grotendeels identiek. Het enige voordeel dat een alles-in-één pc kan hebben, is de grootte van het scherm. Hoewel alles-in-één-pc's over het algemeen schermformaten hebben tussen 20 en 27 inch, zijn laptops over het algemeen nog steeds beperkt tot 17-inch en kleinere schermen.

Alles-in-één-systemen waren vroeger goedkoper dan laptops, maar met de technologische vooruitgang zijn de rollen nu bijna omgedraaid. U zult veel laptops vinden voor minder dan $ 500, terwijl het typische alles-in-één systeem nu ongeveer $ 750 of meer kost.

Aanbevolen: