Hoe een tv-scherm te meten

Inhoudsopgave:

Hoe een tv-scherm te meten
Hoe een tv-scherm te meten
Anonim

Wat te weten

  • Afmetingen om te weten: Diagonaal tv-schermformaat, tv-frameformaat met en zonder standaard of muurbevestiging, en ruimte waar de tv zal komen.
  • Tv-frames kunnen 1/2 tot 3 inch toevoegen aan de breedte en hoogte van het tv-frame. Standaards voegen enkele centimeters toe.
  • Publiek gepromoot diagonale schermformaten weerspiegelen niet altijd de (iets kleinere) zichtbare schermgrootte.

In dit artikel leer je het verschil tussen de openbaar geadverteerde grootte van een tv-scherm en de werkelijke grootte van het scherm. In dit artikel wordt ook uitgelegd waarom u rekening moet houden met de afmetingen van de tv-standaard of muurbevestiging bij het kiezen van een locatie voor uw tv.

Alleen al omdat de ruimte die je hebt voor je tv 55 inch is, past je nieuwe tv echt in de ruimte? Voordat je de deur uit gaat om die geweldige flatscreen-tv-deal te krijgen met de advertentie in de hand en geld binnen te halen zak, zorg ervoor dat het de maat is die u denkt dat het is.

Dit zijn de tv-metingen die u moet weten.

  • Diagonale schermgrootte.
  • Frame/Bezel Afmetingen met en zonder meegeleverde standaard voor platform vs wandmontage.
  • De ruimte waarin je tv komt te staan.

Diagonale schermgrootte (zie onze tv-maattabel)

Als je een advertentie voor een tv ziet, v alt het schermformaat het meest op. De gepromote schermgrootte verwijst naar de diagonale lengte in inches. De diagonale lengte wordt gemeten van de ene hoek naar de tegenoverliggende hoek van het schermoppervlak (linksonder naar rechtsboven of linksboven naar rechtsonder).

Image
Image

De publiekelijk gepromoot diagonale schermgrootte komt echter niet altijd overeen met de werkelijke zichtbare schermgrootte.

Om beschuldigingen van valse reclame voor flatscreen-tv's te bestrijden, wordt vaak de term 'klasse' gebruikt. Dit betekent dat een geadverteerde tv een 55-inch "klasse-tv" kan worden genoemd. De reden hiervoor is dat het frame/de omlijsting een klein deel van het paneel moet bedekken om het vast te zetten.

Hieronder staan voorbeelden van standaard totale diagonale schermgrootte versus werkelijke zichtbare diagonale schermgrootte (alle formaten weergegeven in inches).

TV-maattabel
Geadverteerde diagonale schermgrootte Werkelijke diagonale schermgrootte
40 39.9
55 54.6
65 64.5
70 69.5
75 74.5
85 84.5

Het tv-frame/de omlijsting en de standaard

Hoewel de diagonale schermmeting het relatieve kijkgebied van het tv-scherm bepa alt, geeft het niet precies aan of de tv in een bepaalde ruimte past.

Je moet ook rekening houden met de werkelijke breedte en hoogte van het hele tv-frame, de rand en de standaard. Frames/bezels kunnen overal van 1/2 tot 3 inch toevoegen aan de breedte en/of hoogte van het tv-frame en de standaards voegen er nog een aantal toe. Statieven voegen ook meer diepte toe.

Image
Image

Wat dit betekent, is dat, of je nu een tv online bestelt of voordat je naar de winkel gaat, je ervoor moet zorgen dat je de vermelde grootte van de hele tv noteert, die niet alleen het scherm omvat, maar ook het frame/de omlijsting en de standaard.

Als u tv-merken en -modellen in gedachten heeft, plaatsen de meeste fabrikanten zowel de afmetingen van het tv-product als de verpakking op hun webpagina's.

Maar zelfs als je die informatie bij de hand hebt, als je naar een winkel gaat om je tv te kopen, neem dan een meetlint mee voor het geval de tv aan staat Scherm. U kunt dan de volledige buitenafmetingen van de tv controleren of bevestigen.

Als de tv niet te zien is, maar alleen in een doos, controleer dan de doos voor alle vermelde specificaties met betrekking tot de grootte van de tv met en zonder standaard.

Meet de ruimte waarin uw tv wordt geplaatst

Als je de grootte van de hele tv kent, krijg je informatie over hoeveel ruimte hij nodig heeft voor plaatsing, maar je moet ervoor zorgen dat je ook de beschikbare breedte en hoogte hebt gemeten van de ruimte die je tv gaat worden geplaatst in.

Als de tv in een open ruimte of aan een muur wordt geplaatst, is de belangrijkste overweging dat er ruimte is voor de standaard en dat de ruimte aan de muur geen randen heeft die u mogelijk moet maken over de breedte.

Als u uw tv echter in een afgesloten ruimte plaatst, zoals een entertainmentcentrum, moet u aan de linker- en rechterkant en aan de boven- en onderkant minstens 2 tot 3 inch ruimte overlaten (inclusief de standaard) van de tv, zodat deze veilig en gemakkelijk kan worden verplaatst.

Image
Image

Het is ook een goed idee om alles op je tv aan te sluiten voordat je hem op zijn plaats zet, aangezien de tv-aansluitingen zich zowel aan de achterkant als aan de zijkanten van de tv kunnen bevinden.

Vergeet niet om zowel uw geregistreerde metingen als uw meetlint mee te nemen naar de winkel.

Image
Image

Naast het meten van de tv en de ruimte waarin deze zal worden geplaatst, is het ook belangrijk om rekening te houden met uw zitafstand en kijkhoek.

Aanbevolen: