Een gids voor zelfstandige software

Inhoudsopgave:

Een gids voor zelfstandige software
Een gids voor zelfstandige software
Anonim

Stand-alone software is elke softwaretoepassing die niet is gebundeld met andere software, en er is ook niets anders voor nodig om te worden uitgevoerd. In wezen is het software die op zichzelf kan staan, zonder hulp van internet of een ander computerproces.

Soorten stand-alone software

Stand-alone software heeft bepaalde bepalende kenmerken, zoals:

  • Software die zelfstandig werkt zonder internetverbinding: Dit omvat antivirussoftware of financiële software die op uw computer kan worden geïnstalleerd via cd, USB-stick of internet downloaden. Stand-alone antivirussoftware is belangrijk omdat u op virussen kunt scannen zonder de kans te lopen dat een online virus uw computer opnieuw infecteert.
  • Software die geen deel uitmaakt van een bundel: wanneer u computeraccessoires koopt, zoals een printer, kan deze worden geleverd met zelfstandige software waarmee de accessoire kan communiceren met jouw computer. De software zou kunnen dienen als een volledige interface, zoals een desktopprogramma dat werkt met een USB-labelprinter. Of de software installeert mogelijk alleen stuurprogramma's en andere bestanden die nodig zijn om het accessoire aan de gang te krijgen. Het tegenovergestelde van dit soort stand-alone software is gebundelde software, of verschillende soorten softwareprogramma's die samen worden verkocht, zoals de software die vooraf op een nieuwe computer is geïnstalleerd.
  • Een programma dat los van alle andere computerprocessen draait: Dit type programma is niet afhankelijk van andere software om te functioneren. Het meest voorkomende voorbeeld van dit type software is het besturingssysteem van uw computer. Hoewel het besturingssysteem een groot aantal onderling gerelateerde bestanden bevat, is het niet afhankelijk van een van die bestanden - het draait op zichzelf zonder begeleidende software of internetverbinding.
  • Een draagbare applicatie die niet op een computer hoeft te worden geïnstalleerd: Een voorbeeld is een softwareprogramma dat op zichzelf draait met behulp van een schijf of flashstation. Wanneer niet in gebruik, kunt u de schijf of het flashstation uitwerpen. U kunt het programma op zichzelf staand houden en het bespaart ruimte op uw harde schijf. U kunt een programma voor het verwijderen van virussen op een aparte flashdrive bewaren, zodat het antivirusprogramma niet besmet raakt door een infectie. U kunt ook software op uw flashstation bewaren die uw computer kan "redden". Als zich een ramp voordoet, start u uw computer op vanaf de flashdrive in plaats van een mogelijk beschadigde harde schijf te gebruiken.
Image
Image

Bottom Line

Voorbeelden van populaire stand-alone software zijn Quicken en het stopgezette Microsoft Money. Deze twee softwarepakketten vereisen niet meer dan het basisbesturingssysteem op uw computer.

Waar stand-alone software installeren

Je installeert meestal stand-alone software op de harde schijf van je computer. Als het eenmaal is geïnstalleerd, hoeft u geen webbrowser meer te gebruiken of op enigerlei wijze verbinding te maken met internet.

Niet alle zelfstandige software hoeft op uw harde schijf te worden geïnstalleerd of vanaf een extern apparaat te worden uitgevoerd. Sommige software kan onafhankelijk werken, rechtstreeks vanaf de bestandslocatie op uw computer. Kopieer het uitvoerbare bestand van een externe bron, sla het op een willekeurige plaats op uw computer op en dubbelklik vervolgens om het programma uit te voeren.

Voor- en nadelen van stand-alone software

Stand-alone software blinkt meestal uit in het geven van precies wat je nodig hebt op een gedetailleerd niveau. Dit komt omdat de software is ontworpen met een strakke focus op een specifiek probleem en oplossing. Gebundelde of bedrijfssoftware bevat vaak verschillende soorten functies. Dit wordt soms goed gedaan, maar het kan ook last hebben van te veel dingen tegelijk proberen te doen zonder er diepte in te geven.

Stand-alone software kan problemen opleveren als je van software wisselt of de informatie in een ander softwarepakket opneemt. De software is gebouwd om alleen te worden gebruikt, niet als een add-on voor andere software, dus een poging om het te integreren zal onhandig en onhandig zijn.

Als het gaat om financiële programma's, mist stand-alone software ook het gemak van internet-verbonden diensten die automatisch gegevens kunnen ophalen, zoals accounttransacties of aandelenkoersen.

Aanbevolen: