IMovie 10 videobewerkingstools

Inhoudsopgave:

IMovie 10 videobewerkingstools
IMovie 10 videobewerkingstools
Anonim

iMovie 10 voor Mac of iOS is een krachtige tool voor het maken van video's waarmee je eenvoudig je eigen filmmeesterwerken kunt maken om te delen. Om het meeste uit iMovie te halen, volgen hier enkele belangrijke bewerkings- en effecttools die uw projecten naar een hoger niveau tillen.

iMovie vereist macOS 10.15.6 of hoger. Als je iMovie op een iOS-apparaat gebruikt, heb je iOS 14.0 of hoger nodig.

Image
Image

iMovie-video-effecten en bewerkingstools

iMovie biedt een scala aan bewerkingstools die het uiterlijk van uw videobeelden veranderen. Je vindt veel van deze tools via hun pictogrammen in de werkbalk rechtsboven op je scherm, terwijl andere toegankelijk zijn vanuit het hoofdmenu.

Selecteer een clip of clips en probeer vervolgens deze tools om algemene verbeteringen aan uw project aan te brengen:

Kleurbalans

Selecteer Kleurbalans om eventuele kleurproblemen op te lossen. Kies uit Auto tot autocorrectie, Kleur afstemmen, Witbalans of Huidtint Saldo.

Image
Image

Kleurcorrectie

Selecteer Kleurcorrectie om uw kleur verder aan te passen.

Image
Image

Bijsnijden

Selecteer Cropping om te kiezen uit verschillende opties voor het bijsnijden van afbeeldingen, waaronder Crop to Fill en Ken Burns.

Image
Image

Stabilisatie

Selecteer Stabilization en kies vervolgens om Stabilize Shaky Video of Fix Rolling Shutter te verminderen bewegingsvervorming.

Image
Image

Volume

Selecteer Volume om het volume van een clip of clips aan te passen.

Image
Image

Ruisonderdrukking en Equilizer

Selecteer Ruisonderdrukking en equalizer om achtergrondgeluid te verminderen en de equalizerinstellingen te wijzigen.

Image
Image

Snelheid

Selecteer Speed om de snelheidsopties voor uw videoclip of clips aan te passen. Versnel de clips en u kunt binnen enkele seconden een lang verhaal vertellen of een gedetailleerd proces laten zien. Vertraag de clips en je kunt emotie en drama toevoegen aan elke scène.

In aanvulling op het vertragen, versnellen en omkeren van clips, maakt iMovie het gemakkelijk om stilstaande beelden toe te voegen of om elk deel van je video direct opnieuw af te spelen. Deze opties zijn ook toegankelijk via het Modify drop-down menu bovenaan het scherm.

Image
Image

Filteren

Selecteer Filter om direct verschillende clipfilters toe te passen, waaronder Zwart-wit, Duotoon, Raster en nog veel meer. Met deze tool kun je ook kiezen uit een verscheidenheid aan audio-effecten, waaronder Robot, Cosmic, Echo Delay en meer.

Image
Image

Verbeteren

Als u snel automatische algemene verbeteringen aan uw afbeelding wilt toevoegen, gaat u naar het menu Wijzigen en selecteert u Verbeteren.

Image
Image

Precisiebewerking in iMovie

De meeste tools in iMovie zijn ontworpen om automatisch te werken, en dit is meestal alles wat je nodig hebt. Maar soms wilt u misschien voorzichtiger zijn en precisie toepassen op elk videoframe. Met de Precision Editor van iMovie kunt u de locatie en lengte of overgangen aanpassen. Het laat je ook de hele lengte van een clip zien, zodat je weet hoeveel je weglaat, zodat je het meegeleverde deel gemakkelijk kunt aanpassen.

Toegang tot de iMovie Precision Editor vanuit het Window menu.

Image
Image

Verhuizen tussen iMovie en FCP X

Je kunt veel gedetailleerde bewerkingen uitvoeren in iMovie, maar als je project echt ingewikkeld wordt, zul je het gemakkelijker kunnen bewerken in Final Cut Pro. Gelukkig heeft Apple het eenvoudig gemaakt om projecten van het ene programma naar het andere te verplaatsen. Selecteer in het File menu Send Movie to Final Cut Pro Hiermee worden uw iMovie-project en videoclips automatisch gekopieerd en worden bijbehorende bestanden gemaakt die u kunt bewerken in Final Cut.

Als je eenmaal in Final Cut bent, is precisiebewerking veel gemakkelijker en heb je meer opties om de video en audio in je project aan te passen.

Aanbevolen: