ABR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ABR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ABR-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ABR-bestand is een Photoshop Brush-bestand.
  • Open er een met Photoshop of bekijk een voorbeeld van het penseel met abrViewer.
  • Converteer naar-p.webp" />

Dit artikel legt uit wat ABR-bestanden zijn, inclusief hoe je er een opent op je computer en hoe je een PNG of-j.webp

Wat is een ABR-bestand?

Een bestand met de ABR-bestandsextensie is een Photoshop-penseelbestand dat informatie opslaat over de vorm en textuur van een of meer penselen. Ze worden gebruikt via het penseel van Photoshop en worden standaard opgeslagen in de installatiemap van het programma onder …\Presets\Brushs\

Image
Image

Hoe een ABR-bestand te openen

ABR-bestanden kunnen worden geopend en gebruikt met Adobe Photoshop vanuit het penseel:

  1. Selecteer het gereedschap Penseel in het menu Extra. Het gebruik van de B-toets is een andere manier om erop te focussen.
  2. Selecteer het huidige penseeltype in het menu bovenaan het programma.
  3. Gebruik de kleine menuknop om Penselen importeren. te selecteren

    Image
    Image
  4. Zoek het ABR-bestand dat u wilt gebruiken en selecteer vervolgens Load.

Als die methode niet werkt, is een andere manier om aangepaste penselen in Photoshop te importeren (in sommige versies van het programma) via Edit > Presets > Preset ManagerKies Borstels als het vooraf ingestelde type en selecteer vervolgens Load om het ABR-bestand te vinden.

Photopea is een online afbeeldingseditor die veel op Photoshop lijkt en ook dit formaat ondersteunt. Om het bestand te importeren, activeert u het penseel (druk op B), opent u de penseelopties en gebruikt u de pijl-omlaag naast het menu om Load. ABR te selecteren.

Image
Image

GIMP is een andere gratis afbeeldingseditor die ABR-bestanden kan gebruiken. Kopieer het bestand gewoon naar de juiste map zodat GIMP het kan zien. Bij onze installatie van GIMP (de jouwe kan iets anders zijn), is de map hier:


C:\Program Files\GIMP 2\share\gimp\2.0\brushes\Basic\

Je kunt er ook een openen met Tumasoft's Argus of gratis met abrViewer, maar deze programma's laten je alleen een voorbeeld zien van hoe het penseel eruit ziet - je kunt het niet echt gebruiken.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze Handleiding voor het wijzigen van bestandskoppelingen in Windows om die wijziging aan te brengen.

Een ABR-bestand converteren

Hoewel er waarschijnlijk niet veel nodig is om het te doen, is abrMate een gratis applicatie die ABR naar PNG kan converteren, zolang het penseelbestand maar is gemaakt in Photoshop CS5 of ouder. Als het eenmaal in dat afbeeldingsformaat is, kun je een gratis afbeeldingsconverter gebruiken om het naar-j.webp

Je kunt ook een GIMP-penseelbestand (GBR) converteren naar een Photoshop-penseelbestand, zodat een penseelbestand dat onder GIMP is gemaakt, met Photoshop kan worden gebruikt, maar het is niet zo gestroomlijnd als de meeste conversies.

Zo maak je een Photoshop Brush-bestand van een GIMP Brush-bestand:

  1. Open het GBR-bestand van GIMP in XnView.
  2. Sla de afbeelding op als een PNG-bestand.
  3. Open de-p.webp
  4. Selecteer het gebied dat u als penseel wilt gebruiken.
  5. Maak de brush via Edit > Define Brush Preset.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is gemakkelijk om de ABR-bestandsextensie te verwarren met ABW, ABF (Adobe Binary Screen Font) of ABS (Absolute Database). Als u uw bestand niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's, verwart u mogelijk een ander bestandsformaat met een Photoshop Brush-bestand.

FAQ

    Hoe open ik ABR-bestanden zonder Photoshop?

    Om de ABR-bestanden in andere programma's dan Photoshop te openen en te gebruiken, moet u de bestanden naar PNG-indeling converteren met een tool zoals ABRviewer. Download ABRviewer en selecteer File > Open brush sets > Open > kies het bestand > Export > Thumbnails Misschien heb je ook geluk om ABR-bestanden rechtstreeks in GIMP te openen zonder ze naar-p.webp" />.

    Hoe voeg ik een ABR-bestand toe aan Illustrator?

    U kunt geen ABR-penseelbestanden toevoegen aan Illustrator. U kunt echter wel Illustrator-penseelbestanden maken en toevoegen met de AI-bestandsextensie. Om Illustrator-penseelbestanden te importeren, gaat u naar Window > Brush Libraries > Other Library en zoekt u het bestand. Ga dan naar het Brush Library paneel > selecteer het penseel om te importeren > Add to Brushes

Aanbevolen: