ASPX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ASPX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ASPX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ASPX-bestand is een Active Server Page Extended-bestand.
  • Open er een met je webbrowser of een teksteditor zoals Notepad++.
  • Converteren naar HTML, ASP en andere vergelijkbare formaten met Visual Studio.

Dit artikel legt uit wat ASPX-bestanden zijn en hoe ze worden gebruikt, wat u moet doen als u er per ongeluk een downloadt en hoe u er een kunt converteren naar een bruikbaarder formaat.

Wat is een ASPX-bestand?

Een bestand met de ASPX-bestandsextensie is een Active Server Page Extended-bestand dat is ontworpen voor het ASP. NET-framework van Microsoft. Het wordt ook wel een. NET-webformulier genoemd. Hoewel ze er redelijk hetzelfde uitzien, zijn ASPX-bestanden niet hetzelfde als Web Handler-bestanden die eindigen op ASHX.

Een webserver genereert deze bestanden, en ze bevatten scripts en broncodes die helpen een browser te communiceren hoe een webpagina moet worden geopend en weergegeven.

Image
Image

Vaker wel dan niet, zul je deze extensie waarschijnlijk alleen zien in een URL of wanneer je browser je per ongeluk een ASPX-bestand stuurt in plaats van het bestand waarvan je dacht dat je het aan het downloaden was.

Gedownloade ASPX-bestanden openen

Als je een ASPX-bestand hebt gedownload en verwachtte dat het informatie zou bevatten (zoals een document of andere opgeslagen gegevens), is er waarschijnlijk iets mis met de website en in plaats van bruikbare informatie te genereren, heeft het deze server geleverd -zijbestand in plaats daarvan.

In dat geval is een truc om het gewoon te hernoemen naar wat je verwacht dat het is. Als u bijvoorbeeld een pdf-versie van een rekening van uw online bankrekening verwachtte, maar in plaats daarvan een bestand met deze bestandsextensie hebt gekregen, wijzigt u de naam in factuur.pdf en open dat dan. Als je een afbeelding verwachtte, probeer deze dan te hernoemen naar image.jpg. Je snapt het idee.

Image
Image

Om de extensie van een bestand te hernoemen, moet je computer zo zijn ingesteld dat de bestandsextensie wordt weergegeven. Open hiervoor het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) en voer control folders in. Gebruik de Viewmenu om te zoeken Verberg extensies voor bekende bestandstypes-vink het uit en pas de wijzigingen toe.

Het probleem hier is dat soms de server (de website waar je het bestand vandaan ha alt) het gegenereerde bestand (de PDF, de afbeelding, het muziekbestand, enz.) niet correct een naam geeft en het presenteert voor downloaden zoals het hoort. Je zet gewoon handmatig die laatste stap.

Je kunt niet altijd een bestandsextensie wijzigen in iets anders en verwachten dat deze werkt onder de nieuwe indeling. Dit geval met een PDF-bestand en de ASPX-bestandsextensie is een heel speciale omstandigheid, omdat het in feite gewoon een naamfout is die u aan het herstellen bent.

Soms is de oorzaak van dit probleem browser- of plug-ingerelateerd, dus misschien heb je geluk bij het laden van de pagina die het ASPX-bestand genereert vanuit een andere browser dan degene die je nu gebruikt. Als je bijvoorbeeld Edge gebruikt, probeer dan over te schakelen naar Chrome of Firefox.

Hoe andere ASPX-bestanden te openen

Het zien van een URL met ASPX aan het einde, zoals deze van Microsoft, betekent dat de pagina wordt uitgevoerd in het ASP. NET-framework:


https://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx

U hoeft niets te doen om dit type bestand te openen, omdat uw browser dit voor u doet.

Wanneer de browser de pagina weergeeft, ziet deze er volkomen normaal uit; zo ziet de broncode achter de pagina eruit in dat voorbeeld:

Image
Image

De daadwerkelijke code in het bestand wordt verwerkt door de webserver en kan worden gecodeerd in elk programma dat codeert in ASP. NETTO. Microsoft's Visual Studio is een gratis programma dat u kunt gebruiken om deze bestanden te openen en te bewerken. Een ander hulpmiddel, hoewel niet gratis, is het populaire Adobe Dreamweaver. Soms kan een ASPX-bestand worden bekeken en de inhoud ervan worden bewerkt met een van deze gratis tekstbestandseditors.

Veel URL's eindigen op default.aspx omdat dat bestand dient als de standaardwebpagina voor Microsoft IIS-servers (d.w.z. dat is de pagina die wordt geopend wanneer een gebruiker de root van de site opvraagt webpagina). Het kan echter door een beheerder worden gewijzigd in een ander bestand.

Een ASPX-bestand converteren

ASPX-bestanden hebben een expliciet doel. In tegenstelling tot afbeeldingen, zoals PNG's of JPG's, waar een bestandsconversie compatibel blijft met de meeste afbeeldingseditors en kijkers, zullen ASPX-bestanden niet meer doen waarvoor ze bedoeld zijn als u ze naar andere bestandsindelingen converteert.

Als u er bijvoorbeeld een naar HTML converteert, zal het HTML-resultaat er zeker uitzien als de ASPX-webpagina. Omdat de elementen van het ASPX-bestand echter op een server worden verwerkt, kunt u ze niet goed gebruiken als ze bestaan als HTML, PDF,-j.webp

Aangezien er echter programma's zijn die ASPX-bestanden gebruiken, kunt u er een als iets anders opslaan als u het in een geschikte editor opent. Visual Studio kan er bijvoorbeeld een opslaan in HTM, HTML, ASP, WSF, VBS, ASMX, MSGX, SVC, SRF, JS, enz.

Kan het nog steeds niet openen?

Zorg ervoor dat u andere bestandsextensies met dezelfde naam niet verwisselt voor een bestandsextensie die eindigt op. ASPX.

ASX-bestanden zien er bijvoorbeeld uit alsof ze verband houden met ASPX-bestanden, maar het kunnen in werkelijkheid Alpha Five Library Temporary Index-bestanden zijn die alleen werken binnen de context van het Alpha Anywhere-platform. Hetzelfde geldt voor anderen zoals ASCX.

FAQ

    Hoe open je ASPX-bestanden op Android?

    Om een ASPX-bestand om te zetten in een PDF voor weergave op een Android, open het bestand zoals normaal, ga naar File > Print en kies ervoor om als pdf af te drukken.

    Hoe open je een ASPX-bestand op een Mac?

    Microsoft heeft een Mac-versie van zijn Visual Studio-software, waarmee je ASPX-bestanden op dat platform kunt openen. Download en installeer Visual Studio voor Mac op de website van Microsoft.

    Hoe maak je een ASPX-bestand met inline code in plaats van code erachter?

    Als u inline code wilt gebruiken, maakt u een nieuwe webpagina op uw website in Visual Studio en zorgt u ervoor dat Plaats code in een apart bestand is uitgeschakeld.

Aanbevolen: