IES-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

IES-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
IES-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een IES-bestand is een IES Fotometrisch bestand.
  • Open er een met IES Viewer, Visual Photometric Tool of Photometrics Pros.
  • Converteren naar LDT, BMP, LTL, etc. met dezelfde programma's of PhotoView.

Dit artikel beschrijft wat een IES-bestand is, hoe je er een opent vanaf je computer of online, en hoe je er een converteert naar een ander formaat dat compatibel is met andere softwareprogramma's.

Wat is een IES-bestand?

Een bestand met de IES-bestandsextensie is een IES Photometric-bestand dat staat voor Illuminating Engineering Society. Het zijn platte tekstbestanden die gegevens over licht bevatten voor architectuurprogramma's die licht kunnen simuleren.

Verlichtingsfabrikanten kunnen bestanden in dit formaat publiceren om te beschrijven hoe verschillende structuren door hun product worden beïnvloed. Het programma dat het bestand gebruikt, kan het interpreteren om te begrijpen hoe de juiste verlichtingspatronen kunnen worden weergegeven op zaken als wegen en gebouwen.

Image
Image

IES is ook een afkorting voor sommige technologietermen die geen verband houden met een bestandsindeling, zoals geïntegreerde technische software, inkomende e-mailoplossing en onvolledige of onjuiste specificatie.

Hoe een IES-bestand te openen

Er zijn verschillende compatibele programma's: Photometrics Pros, Photometric Toolbox, Autodesk's Architecture en Revit-software, RenderZone, de Visual Lighting-software en Photopia.

Een andere manier om er gratis een te openen is met IES Viewer of LITESTAR 4D Open, of online via Visual Photometric Tool.

Een eenvoudige teksteditor, zoals Windows Kladblok of een van onze lijst met beste gratis teksteditors, kan ook IES-bestanden openen omdat het gewoon platte tekst is. Als u dit doet, ziet u echter geen visuele weergave van de gegevens, alleen de tekstinhoud.

Als je merkt dat een applicatie op je pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde applicatie of je wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe je de standaard IES-bestandsopener in Windows kunt wijzigen.

Een IES-bestand converteren

Een IES-bestand kan worden geconverteerd naar een EULUMDAT-bestand (. LDT) met behulp van deze online converter op appspot.com. U kunt ook het tegenovergestelde doen: LDT naar IES converteren. Eulumdat Tools zou hetzelfde moeten kunnen, maar het werkt in plaats daarvan vanaf uw bureaublad.

PhotoView is niet gratis, maar kan er een converteren naar formaten zoals LDT, CIE en LTL.

De hierboven genoemde gratis IES Viewer kan het bestand opslaan in BMP.

Hoewel het waarschijnlijk geen zin heeft, kunt u het opslaan in een ander op tekst gebaseerd formaat met Notepad++.

Het gratis DIALux-programma kan ULD-bestanden openen, dit zijn Unified Luminaire Data-bestanden - een vergelijkbare indeling als IES. U kunt mogelijk een IES-bestand in dat programma importeren en het vervolgens opslaan als een ULD-bestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is gemakkelijk om het ene bestand voor het andere te verwarren als hun bestandsextensies vergelijkbaar zijn. Aangezien IES uit drie veelvoorkomende letters bestaat, is het waarschijnlijk dat als uw bestand niet wordt geopend met de bovenstaande suggesties, dit komt omdat u dat achtervoegsel verkeerd leest.

Bijvoorbeeld, ISE-bestanden delen dezelfde letters, maar het zijn ofwel InstallShield Express Project-bestanden of Xilinx ISE Project-bestanden, wat betekent dat ze openen met verschillende programma's (InstallShield of ISE Design Suite).

Een EIP-bestand lijkt ook op elkaar, maar het is ook totaal anders. Als je een van die bestanden hebt, is het waarschijnlijk een afbeelding gemaakt door Capture One.

Houd er rekening mee dat 'i' de eerste letter is, niet 'L'. Dus een bestandsextensie zoals LESS (gebruikt als een webpagina-opmaakmodel) is ook anders.

Meer informatie over IES

Het IES-bestandsformaat wordt zo genoemd vanwege de Illuminating Engineering Society. Het is een samenleving die verlichtingsexperts (verlichtingsontwerpers, adviseurs, ingenieurs, verkoopprofessionals, architecten, onderzoekers, fabrikanten van verlichtingsapparatuur, enz.) samenbrengt om de lichtomstandigheden in de echte wereld beter te ontwerpen.

Het is de IES die uiteindelijk van invloed is geweest op de totstandkoming van verschillende normen voor sommige verlichtingstoepassingen, zoals die worden gebruikt in zorginstellingen, sportomgevingen, kantoren, enz. Zelfs het National Institute of Standards and Technology heeft verwezen naar publicaties van de IES als het gaat om optische stralingskalibraties.

Gepubliceerd door IES, The Lighting Handbook: 10th Edition is de gezaghebbende referentie voor verlichtingswetenschap.

FAQ

    Wat is een IES-bestand in verlichting?

    Een verlichtingsfabrikant levert een IES-bestand, een tekstbestand dat de sterkte van een lichtbron op punten op een raster beschrijft en de geometrie van hoe de verlichtingsarmatuur het licht uitstra alt.

    Wat kan ik doen als AGI32 mijn IES-bestand niet opent?

    Als specifieke gegevens gebrekkig zijn of ontbreken, kan AGi32 het bestand niet gebruiken. Items die het vaakst problematisch zijn, zijn onder meer een onvolledige set testhoeken en nadir (of zenit) candela-hoeken die niet allemaal hetzelfde zijn. De software geeft altijd een reden om een fotometrisch bestand te weigeren.

Aanbevolen: