AHS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AHS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
AHS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een AHS-bestand is een Adobe Halftone Screen-bestand.
  • Open er een met Photoshop.
  • HP's Active He alth System Viewer gebruikt ook AHS-bestanden.

Dit artikel legt uit wat een AHS-bestand is en hoe je er een op je computer kunt openen.

Wat is een AHS-bestand?

Een bestand met de AHS-bestandsextensie is een Adobe Halftone Screen-bestand, ook wel een Photoshop Halftones Screen-bestand genoemd, dat wordt gebruikt om de instellingen op te slaan die Adobe Photoshop nodig heeft om een halftoonbeeld te maken.

Image
Image

Als uw bestand niet wordt gebruikt met Photoshop, is het waarschijnlijk een HP Active He alth System-bestand. Dit is een logbestand waarin diagnostische informatie wordt opgeslagen dat normaal gesproken naar HP Support wordt gemaild.

AHS is ook een afkorting voor technologietermen die geen verband houden met deze formaten, zoals geavanceerde hyperstreaming, geavanceerde hardwareondersteuning, applicatiehostingservice en Apache

Hoe Photoshop AHS-bestanden gebruikt

Halftoonafbeeldingen worden meestal gebruikt voor het afdrukken van illustraties. Ze bestaan uit grote of kleine stippen, met de bedoeling om de hoeveelheid inkt die wordt gebruikt om de afbeelding weer te geven te verminderen.

Photoshop slaat informatie op over de punten in het bestand, zoals hun frequentie in lijnen per inch of lijnen per centimeter, de hoek in graden en vorm (bijv. ruit, kruis, rond, vierkant).

Hoe een AHS-bestand te openen

Photoshop AHS-bestanden kunnen worden geopend met Adobe Photoshop, maar niet door te dubbelklikken op het bestand zoals bij de meeste bestandstypen.

  1. Begin met de afbeelding die al geopend is in Photoshop en ga dan naar het menu met de naam Image > Mode > Grijswaarden om de kleur uit de afbeelding te verwijderen. Mogelijk moet u bevestigen met de Discard-knop.
  2. Keer terug naar dat menu, maar kies Image > Mode > Bitmap. Bevestig ook dat u de lagen wilt afvlakken, als u die prompt ziet.
  3. Selecteer Halftone Screen in het vervolgkeuzemenu Methode en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  4. Kies Load om naar het AHS-bestand te bladeren en het te selecteren dat u wilt openen. De Save optie is voor als je er een wilt aanmaken om later te gebruiken.

    Image
    Image
  5. Bevestig met OK dat u de instellingen van het bestand op de afbeelding wilt toepassen.

Het is duidelijk dat Active He alth System AHS-bestanden niet door u of iets op uw computer mogen worden geopend, maar in plaats daarvan naar HP moeten worden verzonden zodat zij het logbestand kunnen lezen en u ondersteuning kunnen bieden.

Je kunt er misschien een openen met een teksteditor zoals Notepad++, maar het is onwaarschijnlijk dat alle informatie leesbaar is. Er is ook een online tool genaamd Active He alth System Viewer (AHSV) die nuttig kan zijn; dit wordt gedaan via de Upload AHS Log optie. HP's AHSV-gebruikershandleiding bevat meer informatie over deze tool.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding over hoe u kunt wijzigen welk programma automatisch wordt geopend wanneer u dubbelklikt -klik op AHS-bestanden in Windows.

Bottom Line

Er is geen bestandsconverter die het bestandsformaat van Photoshop of HP naar een ander formaat kan converteren. Aangezien deze programma's het bestand exclusief maken en gebruiken, zou het niet in een ander formaat moeten bestaan, anders riskeer je dat het niet wordt geopend.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend, controleer dan of je het niet verwart met een ander bestandstype met dezelfde naam. Sommige, zoals AHK, ASH (Nintendo Wii-systeemmenu) en AHU (Adobe Photoshop HSL), delen enkele letters met deze extensie, maar geen van hen opent op exact dezelfde manier.

Aanbevolen: