ICNS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ICNS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ICNS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ICNS-bestand is een macOS-pictogrambronbestand.
  • Open er een met Inkscape.
  • Converteren naar-p.webp" />

Dit artikel legt uit wat een ICNS-bestand is en hoe je er een op je computer kunt openen, plus hoe je er een kunt converteren naar een ander afbeeldingsformaat zoals PNG, ICO, enz.

Wat is een ICNS-bestand?

Een bestand met de ICNS-bestandsextensie is een macOS-pictogrambronbestand (vaak aangeduid als het Apple-pictogramafbeeldingsformaat) dat macOS-programma's gebruiken om aan te passen hoe hun pictogrammen worden weergegeven in de Finder en in het OS X-dock. Ze zijn in de meeste opzichten gelijk aan de ICO-bestanden die in Windows worden gebruikt.

Een toepassingspakket slaat de ICNS-bestanden doorgaans op in de map /Contents/Resources/ en verwijst naar de bestanden in het Mac OS X Property List-bestand (. PLIST) van de toepassing.

Een of meer afbeeldingen kunnen worden opgeslagen in hetzelfde pictogrambestand en worden normaal gesproken gemaakt vanuit een PNG-bestand. Het formaat ondersteunt de volgende formaten: 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256, 512x512 en 1024x1024 pixels.

Image
Image

Hoe een ICNS-bestand te openen

ICNS-bestanden kunnen worden geopend met Folder Icon X en het Apple Preview-programma in macOS. Adobe Photoshop kan deze bestanden openen en bouwen, maar alleen als u de IconBuilder-plug-in hebt geïnstalleerd.

Windows kan ICNS-bestanden openen met Inkscape en XnView (die beide ook op een Mac kunnen worden gebruikt). IconWorkshop zou het Apple-pictogramafbeeldingsformaat ook op Windows moeten ondersteunen.

Aangezien dit een afbeeldingsindeling is en verschillende programma's het openen ervan ondersteunen, is het mogelijk dat een programma op uw computer standaard is geconfigureerd om ICNS-bestanden te openen, maar u wilt liever een ander de baan. Als u Windows gebruikt en u wilt wijzigen welk programma het standaard opent, lees dan hoe u bestandskoppelingen wijzigt.

Een ICNS-bestand converteren

Windows-gebruikers zouden Inkscape of XnView moeten kunnen gebruiken om het ICNS-bestand naar vrijwel elk ander afbeeldingsformaat te converteren. Als je een Mac gebruikt, kan het programma Snap Converter het bestand als iets anders opslaan.

Ongeacht het besturingssysteem waarop u werkt, u kunt een ICNS-bestand ook converteren met een online converter, zoals CloudConvert of CoolUtils.com, waarvan de laatste uitvoerformaten ondersteunt zoals JPG, BMP, GIF, ICO,-p.webp

Als u een ICNS-bestand van een PNG-bestand wilt maken, kunt u dit ook snel doen op elk besturingssysteem met de MiConv-website. Anders raden we aan om de Icon Composer-tool te gebruiken die deel uitmaakt van de Apple Developer Tools-softwaresuite.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet goed wordt geopend met de hierboven genoemde programma's, kijk dan nogmaals naar de extensie van het bestand om te bevestigen dat je het niet verkeerd leest. Sommige bestanden lijken in eerste instantie deze extensie te gebruiken, terwijl het in werkelijkheid gewoon op dezelfde manier wordt gespeld.

ICS, INC (Total Commander instellingenbestand) en LCN (licentiebestand) zijn enkele voorbeelden. Ze lijken erg op elkaar, maar hebben niets te maken met Apple-pictogrambestanden.

Uw bestand kan in plaats daarvan een InCopy Document Preset-bestand zijn dat de ICST-bestandsextensie gebruikt. Als dit het geval is, hebt u Adobe InCopy op uw computer nodig om het te kunnen bekijken.

Aanbevolen: