DWF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DWF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
DWF-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een DWF-bestand is een Autodesk Design Web Format-bestand.
  • Open er een gratis online met Autodesk Viewer, of gebruik Design Review.
  • Converteer naar PDF, DWG of DXF met producten van AnyDWG.

Dit artikel legt uit wat een DWF-bestand is, hoe u er een opent op uw computer of telefoon en hoe u er een naar een ander bestandsformaat converteert.

Wat is een DWF-bestand?

Een bestand met de DWF-bestandsextensie is een Autodesk Design Web Format-bestand dat is gemaakt in CAD-programma's (computer-aided design). Het is een sterk gecomprimeerde versie van een CAD-bestand dat handig is voor het bekijken, afdrukken en verzenden van het ontwerp zonder dat de ontvanger hoeft te begrijpen hoe de software waarmee de originele tekening is gemaakt, moet worden gebruikt.

Image
Image

Het bestand kan heel eenvoudig zijn en slechts een enkel blad bevatten of veelvouden hebben en zo complex zijn dat het lettertypen, kleuren en afbeeldingen bevat.

Net als het PDF-formaat kunnen DWF-bestanden worden geopend, ongeacht de hardware, software of het besturingssysteem waarmee ze zijn gemaakt. Ze zijn ook handig omdat ze zo kunnen worden gemaakt dat een deel van het ontwerp voor de ontvanger wordt gemaskeerd, zodat alleen wordt gedeeld wat de maker wil zien.

Hoe een DWF-bestand te openen

Autodesk's AutoCAD- en Inventor-software, ABViewer van CADSoftTools en waarschijnlijk vele andere CAD-programma's kunnen DWF-bestanden openen, maken en bewerken.

Autodesk heeft verschillende gratis manieren waarop u het bestand kunt bekijken zonder dat u hun AutoCAD-software nodig heeft. Dit kan via hun Design Review-programma, de gratis online Autodesk Viewer en hun mobiele A360-app (beschikbaar voor iOS en voor Android).

Autodesk bood vroeger een dienst aan met de naam Freewheel die DWF-bestanden online kon bekijken zonder dat er software voor nodig was, maar deze werd in 2014 stopgezet.

De gratis Navisworks 3D Viewer opent dit formaat ook, maar kan het bestand ook niet bewerken. Hetzelfde geldt voor de kijker op ShareCAD.org.

Revit kan exporteren naar het DWF-formaat, dus het kan deze bestanden mogelijk ook openen.

Aangemaakt met ZIP-compressie betekent dat je er een kunt openen met een bestand zip/unzip-programma zoals 7-Zip. Als je er op deze manier een opent, kun je verschillende XML- en binaire bestanden zien die deel uitmaken van de tekening, maar je kunt het ontwerp niet bekijken zoals je kunt met de hierboven genoemde programma's.

Een DWF-bestand converteren

Het gebruik van AutoCAD is natuurlijk de gemakkelijkste manier om een DWF-bestand naar een ander formaat te converteren. Zoek de optie in het File menu, of een Export of Convert sectie.

AnyDWG's Any DWF to DWG Converter doet precies wat je zou denken: het converteert het bestand naar DWG of DXF, en kan dit zelfs in batch doen om meerdere mappen met tekenbestanden tegelijk te converteren. Ook ondersteund wordt de mogelijkheid om afbeeldingen uit het DWF-bestand te extraheren.

U kunt mogelijk ook converteren naar DWG met niets anders dan het Design Review-programma waarnaar hierboven is gelinkt. Zie dit bericht op JTB World Blog voor details.

Een andere converter van AnyDWG slaat DWF op in het PDF-formaat. AutoCAD en Design Review zouden ook de mogelijkheid moeten hebben om naar PDF op te slaan, maar als dat niet het geval is, kunt u een gratis PDF-printer installeren waarmee u bestanden naar PDF kunt "afdrukken".

De AnyDWG-converters hierboven zijn proefprogramma's. De DWF naar DWG-converter is alleen gratis voor de eerste 15 conversies en de PDF-converter kan slechts 30 keer naar PDF worden opgeslagen.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat u een bestand heeft dat eigenlijk geen Autodesk Design Web Format-bestand is, maar dat het in plaats daarvan gewoon lijkt te zijn. Sommige bestandstypen gebruiken een extensie die veel op DWF lijkt, maar dit betekent niet noodzakelijk dat ze met dezelfde tool kunnen worden geopend of op dezelfde manier kunnen worden geconverteerd.

Een WDF-bestand deelt bijvoorbeeld alle drie dezelfde bestandsextensieletters als DWF, maar wordt in plaats daarvan gebruikt voor indelingen zoals Workshare Compare Delta en Windows Driver Foundation.

Drie andere voorbeelden zijn BWF, WRF, DRF en DVT. De eerste wordt gebruikt voor speciale WAV-audiobestanden die Broadcast Wave-bestanden worden genoemd.

Een ander bestandsformaat dat in feite vergelijkbaar is met Design Web Format is Design Web Format XPS, dat de DWFX-bestandsextensie gebruikt. Zelfs dit bestandstype is echter niet compatibel met elk hierboven vermeld programma. Het is bruikbaar met AutoCAD, Design Review en Microsoft XPS Viewer (en mogelijk andere XPS-bestandsopeners).

Het idee hier is dat als je bestand niet wordt geopend, zelfs niet nadat je alle bovenstaande DWF-openers en converters hebt geprobeerd, je de bestandsextensie dubbel moet controleren en vervolgens die letters/cijfers moet onderzoeken om meer te weten te komen over het formaat waarin het zich bevindt. Vanaf daar zou je geen probleem moeten hebben om een compatibele opener of converter te vinden.

FAQ

    Wat is DWF-ondervloer?

    In AutoCAD bieden underlays visuele inhoud en ondersteunen ze het uitlijnen en knippen van objecten, maar ze kunnen niet aan de tekening worden gebonden. Wanneer u een DWF-onderlaag aan een tekening bevestigt, kunt u de positie, schaal of rotatie ervan wijzigen.

    Wat is het verschil tussen DWG- en DWF-bestanden?

    DWG is het standaard bestandstype dat door AutoCAD wordt gebruikt. U moet bestanden opslaan in de DWG-indeling als u ze later in AutoCAD wilt openen en bewerken. Als het gaat om DWF-bestanden, kunt u ze alleen in AutoCAD bekijken - u kunt geen DWF-bestanden bewerken. Autodesk heeft de DWF-bestandsindeling gemaakt om concepten te delen met mensen die geen toegang hebben tot AutoCAD.

Aanbevolen: