AVE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AVE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
AVE-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Uw AVE-bestand kan een ArcView Avenue-script zijn.
  • Open er een met een teksteditor zoals Notepad++, of met ArcGIS Pro.
  • Andere AVE-bestanden kunnen instellingenbestanden of video's zijn.

Dit artikel beschrijft de verschillende bestandsindelingen die de AVE-bestandsextensie gebruiken, inclusief het openen en converteren van elk type.

Wat is een AVE-bestand?

Een bestand met de AVE-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een ArcView Avenue-script dat nieuwe functies toevoegt aan Esri's ArcGIS-programma, maar er zijn een paar andere formaten die uw AVE-bestand zou kunnen vertegenwoordigen.

Sommige zijn bestanden met gebruikersinstellingen van Avid. Ze slaan gebruikersvoorkeuren op voor verschillende Avid-softwareprogramma's en worden soms opgeslagen met een AVS-bestand (Avid Project-voorkeuren).

Als geen van beide correct is voor uw bestand, is het waarschijnlijk een Avigilon-videobestand dat is gemaakt door videobewakingshardware.

Image
Image

AVE is ook een afkorting voor enkele technische termen zoals analoge videoapparatuur, AutoCAD-visualisatie-uitbreiding, virtuele applicatieomgeving en augmented virtuele omgeving. Geen van deze heeft echter iets te maken met de bestandsindelingen die op deze pagina worden genoemd.

Hoe een AVE-bestand te openen

ArcView Avenue-scripts openen met ArcGIS Pro, voorheen ArcGIS for Desktop genoemd en oorspronkelijk bekend als ArcView. Aangezien dit gewoon tekstbestanden zijn, kunt u ze bewerken in een teksteditor, zoals het Kladblok-programma dat is ingebouwd in Windows of een van onze lijst met beste gratis teksteditors.

Avid-instellingenbestanden kunnen worden geopend met Avid's Media Composer en met het beëindigde Xpress-programma van het bedrijf.

Open een AVE-videobestand met Avigilon Control Center Player. Dit programma opent ook Avigilon-back-upvideobestanden (AVK's).

Als een toepassing het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u wijzigen welk programma wordt geopend wanneer u dubbelklikt op het bestand in Windows.

Een AVE-bestand converteren

Het is onwaarschijnlijk dat een ArcView Avenue-script in een andere indeling zou bestaan, hoewel het een op tekst gebaseerde indeling is, dus u zou het technisch gezien als een HTML- of TXT-bestand kunnen opslaan. Dit zou het bestand echter onbruikbaar maken voor waar het voor bedoeld is in de ArcGIS-toepassing.

Hetzelfde concept is van toepassing op Avid-bestanden. Ze worden uitsluitend gebruikt in de software van Avid, dus als het formaat naar iets anders zou worden gewijzigd, zou het onbruikbaar worden in Media Composer en Xpress.

Avigilon Control Center Player exporteert een Avigilon-video naar andere formaten (gebruik een gratis videoconverter voor het geëxporteerde bestand als u bredere ondersteuning nodig hebt). Gebruik de PNG-, JPG-, TIFF- of PDF-indeling om een screenshot van de video te exporteren. AVE-video's worden opgeslagen in het algemene AVI-videoformaat. Je kunt deze applicatie ook gebruiken om alleen de audio van het AVE-bestand te exporteren, om een WAV-bestand te maken.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand nog steeds niet wil openen, verwar je misschien een ander bestandsformaat met een van de hierboven genoemde formaten. Dit is gemakkelijk te doen als u de bestandsextensie verkeerd heeft gelezen. Sommige bestanden zien eruit alsof het AVE-bestanden zijn, maar ze gebruiken in werkelijkheid een andere bestandsextensie.

Bijvoorbeeld, AVI is een videoformaat dat niet kan worden geopend met sommige van de hierboven genoemde programma's. Hoewel de Avigilon-software het misschien kan gebruiken, is ArcGIS een voorbeeld waarbij het openen van een AVI-video een fout zou laten zien.

AVERY en AVA zijn andere gelijkaardige bestandsextensies die geen verband houden met een van deze formaten. De eerste wordt door Avery Design & Print gebruikt als labelbestanden en de laatste is een eBook-indeling die kan worden geopend met AvaaPlayer.

Als je niet met een AVE-bestand te maken hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die je aan het einde van je bestand ziet om erachter te komen welk programma je nodig hebt om het te openen, er wijzigingen in aan te brengen of het naar een ander te converteren formaat.

Aanbevolen: