ET-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ET-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ET-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige ET-bestanden zijn WPS Spreadsheets Workbook-bestanden.
  • Open er een met WPS-spreadsheets.
  • Converteer naar Excel, PDF, Word en andere formaten met hetzelfde programma.

Dit artikel beschrijft de verschillende bestandsindelingen die de ET-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe elk type te openen en te converteren.

Wat is een ET-bestand?

Een bestand met de ET-bestandsextensie is een WPS Spreadsheets Workbook-bestand gemaakt door het spreadsheetprogramma van WPS Office.

Net zoals het XLSX-formaat van Microsoft, ondersteunen ET-bestanden grafieken en formules en slaan ze gegevens op in rijen en kolommen met cellen. ETT-bestanden zijn vergelijkbaar, maar zijn sjabloonbestanden die worden gebruikt om meerdere vergelijkbare ET-bestanden te maken.

Image
Image

De Easiteach-software gebruikt ook ET-bestanden, maar dan als lesbestanden voor het opslaan van animaties, afbeeldingen, tekst en andere leermiddelen. Andere ET-bestanden kunnen ETwin Electrodos de Tierra-projectgegevensbestanden zijn die worden gebruikt met een programma dat Transformation Center-installaties meet.

ET staat ook voor een aantal technische termen die niets te maken hebben met een bestandsindeling, zoals uitgebreide technologie, uitbreidingstechnologie, editor-toolkit en elektronische verzending.

Hoe een ET-bestand te openen

WPS Spreadsheets Workbook-bestanden kunnen worden geopend met het gratis Spreadsheets-programma van WPS Office. Je zult het bestand moeten converteren als je het in Excel of een ander spreadsheetprogramma wilt gebruiken; ga naar het volgende gedeelte om te leren hoe.

ET-bestanden heette vroeger Kingsoft Spreadsheets, maar de naam veranderde toen de kantoorsuite de naam bijwerkte naar WPS Office.

Sommige spreadsheets zijn mogelijk gecodeerd, dus u moet het wachtwoord weten voordat u ze kunt openen en bewerken. Het kan echter mogelijk zijn om het versleutelde bestand te openen als u het converteert naar een ondersteund formaat dat kan worden gebruikt met een Excel-wachtwoordkraker.

Easiteach-lesbestanden waren vroeger bruikbaar met de Easiteach-software van RM Education, maar kunnen niet meer worden gekocht. Ze hebben ook een programma met de naam Easiteach Next Generation Lite, maar het kan alleen andere gerelateerde bestanden openen, zoals ETNG-, ETNT- en ETTE-bestanden.

ETwin Electrodos de Tierra opent ET-bestanden die door dat programma worden gebruikt.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat ET-bestanden in Windows opent.

Een ET-bestand converteren

ET-spreadsheetbestanden kunnen worden geconverteerd naar XLSX en XLS met behulp van WPS Office Spreadsheets. Open het bestand en ga naar Menu om Save As te vinden; kies een Excel-formaat om het naar te converteren.

Image
Image

Met datzelfde menu kun je de spreadsheet ook naar verschillende andere formaten converteren, waaronder PDF-, DBF-, XML-, HTML-, CSV-, PRN-, DIF- en afbeeldingsformaten.

Misschien heb je ook geluk met het opslaan van je ET-bestand als een XLSX-, XLS-, CSV- of ODS-bestand met de online bestandsconverter CloudConvert.

Als je ET-bestand tot een van de andere bovengenoemde programma's behoort, en als het kan worden geconverteerd, is het hoogstwaarschijnlijk gedaan via dezelfde software die het kan openen, vergelijkbaar met hoe WPS Office spreadsheets converteert.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet opent, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Dit kan vrij gemakkelijk gebeuren met deze bestandsextensie omdat het slechts twee gewone letters zijn, maar dat betekent niet dat de formaten gerelateerd zijn.

Bijvoorbeeld, EST-bestanden delen een paar dezelfde bestandsextensieletters, maar ze hebben niets te maken met ET-bestanden. Het zijn in plaats daarvan ofwel Straten & Tips-kaartbestanden of Bouwkostenraming-bestanden.

Hetzelfde geldt voor ETL (Microsoft Event Trace Log), ETA (Google Earth Placemark) en EET (ESP/ESM Translator Database) bestanden. Je kunt die bestanden niet openen met een ET-bestandsopener en vice versa.

Aanbevolen: