Hoe u documenten scant met uw Android- of iOS-telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe u documenten scant met uw Android- of iOS-telefoon
Hoe u documenten scant met uw Android- of iOS-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • iOS: Open Notes en maak een nieuwe notitie. Open Camera en tik op Documenten scannen. Plaats de camera boven een document om automatisch te scannen.
  • Android: Tik op Google Drive > plusteken (+) > Nieuw maken > Scannen. Plaats de camera boven het document, tik op sluiter, tik op vinkje.
  • Adobe Scan gebruiken: Tik op screen > Doorgaan. Tik op de miniatuur van het document om het te bewerken en op te slaan.

Met bijgewerkte functies in iOS en Google Drive kun je gratis documenten scannen met je telefoon of tablet. Een programma of app voert de scan uit met uw camera en converteert deze in veel gevallen automatisch naar een PDF. Deze handleiding laat zien hoe u dit moet doen, of u nu een Apple-apparaat met iOS 13 of hoger of een Android-apparaat met Android 11 of hoger hebt.

Hoe documenten te scannen met iOS

De release van iOS 11 voegde een scanfunctie toe aan Notes. Zo gebruik je het:

  1. Open de Notes app en maak een nieuwe notitie.
  2. Tik op het Camera pictogram en selecteer Documenten scannen.

    Image
    Image
  3. Plaats de camera van de telefoon boven het document. Notities stelt automatisch scherp en legt een afbeelding vast, maar u kunt dit ook handmatig doen door op de sluiterknop te tikken.

    Image
    Image
  4. Nadat je een pagina hebt gescand, sleep je de handvatten om de scan bij te snijden. Tik op Keep Scan om door te gaan.

    Image
    Image

    Als u het document opnieuw wilt scannen, selecteert u Retake.

  5. Herhaal dit proces voor alle pagina's die u wilt scannen. Als u klaar bent, selecteert u Opslaan.

Hoe documenten te scannen met Android

Je moet Google Drive hebben geïnstalleerd om documenten te scannen met Android. De app is over het algemeen vooraf geïnstalleerd op Android-apparaten; zo niet, download het dan uit de Google Play Store. Scannen:

  1. Open Google Drive en tik op het + symbool.
  2. Selecteer op het tabblad Nieuw maken Scan.
  3. Plaats de camera van de telefoon boven het document en tik op de knop Sluiter als je klaar bent om de afbeelding vast te leggen.
  4. Tik op het vinkje om de scan te behouden of op de terugpijl om hem opnieuw te maken.

    Image
    Image
  5. Tik op het + symbool om meer afbeeldingen te scannen, of Save om uw document te voltooien en te uploaden naar Google Drive. Er zijn ook opties om de scan bij te snijden, te scannen of te roteren, of om de kleur aan te passen.

  6. Wanneer u klaar bent met het scannen van uw documenten, voert u een bestandsnaam in voor uw nieuwe PDF en kiest u een map om deze in op te slaan. Selecteer vervolgens Opslaan.

    Image
    Image

Documenten scannen met Adobe Scan

Beschikbare scanner-apps zijn onder meer Tiny Scanner, Genius Scan, TurboScan, Microsoft Office Lens, CamScanner en meer, maar Adobe Scan heeft alle basisprincipes in de gratis versie. Het is gemakkelijk te navigeren en te gebruiken zonder veel leercurve. Als je je niet hebt geregistreerd voor een gratis Adobe ID, moet je er een instellen om deze app te gebruiken.

Adobe Scan biedt een betaald in-app-abonnement voor toegang tot extra functies en opties. De gratis versie bevat echter voldoende functies om aan de behoeften van de meeste gebruikers te voldoen.

Zo scant u documenten met Adobe Scan:

  1. Open de app en log in met een Google-, Facebook- of Adobe-ID.
  2. Tik op het scherm of de sluiterknop als je klaar bent om het document te scannen. De app zoekt de randen en maakt een foto voor je.
  3. Sleep de handvatten om de randen indien nodig aan te passen en tik vervolgens op Doorgaan.
  4. De app maakt indien nodig automatisch meer scans. Als u dat niet wilt, tikt u op de miniatuur van de scan om de bewerkings- en opslagopties weer te geven. Hier kunt u het draaien, bijsnijden, de kleur wijzigen en meer. Als je klaar bent, tik je op Save PDF in de rechterbovenhoek van het scherm om het op te slaan.

    Image
    Image

    Nadat je Save to PDF hebt geselecteerd, tik je op het More-pictogram om opties voor het nieuwe bestand weer te geven. U kunt ervoor kiezen om het op te slaan in Google Drive, het naar uw apparaat te kopiëren, af te drukken, te verwijderen en meer.

Wat optische tekenherkenning is

Optische tekenherkenning (OCR), ook wel tekstherkenning genoemd, is een proces dat tekst in een PDF herkenbaar, doorzoekbaar en leesbaar maakt voor andere soorten programma's of apps.

Veel scanner-apps, zoals Adobe Scan, passen het automatisch toe op PDF's, of u kunt deze optie selecteren in de voorkeuren. Vanaf de iOS 11-release past de scanfunctie in Notes voor iPhone geen OCR toe op gescande documenten, evenmin als Google Drive.

FAQ

    Hoe scan ik QR-codes op mijn iPhone of Android?

    Als u QR-codes met uw telefoon wilt scannen, opent u de Camera-app, wijst u deze naar de QR-code en tikt u op de pop-upmelding. Op sommige apparaten moet u een QR-codelezer-app van derden downloaden.

    Hoe scan ik documenten met mijn iPad?

    Om documenten te scannen met een iPad, download een app zoals Scanner Pro, SwiftScan, DocScan of Genius Scan.

    Hoe scan ik foto's op mijn iPhone of Android?

    Gebruik een fotoscanner-app zoals Google PhotoScan, Photomyne of Microsoft Lens om kleurenfoto's op je telefoon te scannen.

Aanbevolen: