Documenten scannen op een iPhone met uw Mac

Inhoudsopgave:

Documenten scannen op een iPhone met uw Mac
Documenten scannen op een iPhone met uw Mac
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop in Finder, Mail, Berichten of Pages 7.2 en hoger en selecteer Importeren van iPhone of iPad > Documenten scannen.
  • Je kunt de ingebouwde scanner-app op een iPhone gebruiken en bedienen met een Mac-computer met Camera Continuity.
  • De functie Camera Continuïteit werkt met iPhones met iOS 12.0 en nieuwer met Mac-computers met macOS Mojave of hoger.

Dit artikel bevat instructies voor het scannen van documenten vanaf uw Mac-computer met een iPhone met iOS 12.0 of hoger.

Kan ik mijn iPhone als scanner gebruiken?

Je weet misschien al dat de iPhone een ingebouwde documentscanner heeft in de Notes-app. Om toegang te krijgen, open Notities, tik op het camerapictogram en selecteer Documenten scannen Maar u kunt Camera Continuïteit ook gebruiken om toegang te krijgen vanaf uw Mac-computer en uw iPhone als scanner te gebruiken.

  1. Open een compatibele app op je Mac-computer. Die apps omvatten Finder, Mail, Berichten of Pages 7.2 en hoger, maar andere apps werken mogelijk ook met de functie.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een nieuwe e-mail of nieuw document en kies Importeren van iPhone of iPad > Documenten scannen, anders ziet u Importeren van iPhone of iPad, in dat geval kunt u Documenten scannen. selecteren

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een pictogram op uw scherm om aan te geven dat u het document met uw iPhone moet scannen. Op uw iPhone wordt de documentscanner automatisch geopend.

    Image
    Image
  4. Centreer het document op het iPhone-scherm; u zou een lichtblauwe of grijze rechthoek over het document moeten zien. Zodra het hele document zichtbaar is, maakt de iPhone automatisch een afbeelding van het document dat u scant.

    Zodra de opname heeft plaatsgevonden, verschijnt de afbeelding op uw iPhone-scherm. Van daaruit kun je op de voorbeeldafbeelding linksonder tikken om de afbeelding te openen voor bewerking.

  5. Maak de gewenste aanpassingen aan de afbeelding en tik vervolgens op Gereed.
  6. Hiermee keert u terug naar het scanscherm. Tik op Opslaan om de scan op te slaan, verzend deze naar het document op uw Mac-computer en sluit de scan-app op uw iPhone.

    Image
    Image
  7. Zodra de gescande afbeelding in uw document verschijnt, kunt u deze op dezelfde manier aanpassen als elke andere afbeelding die in een document is ingevoegd.

    Image
    Image

Waar komen gescande documenten op de iPhone?

Als je je Mac-computer gebruikt om documenten te scannen met je iPhone, dan worden je scans automatisch in de applicatie geplaatst van waaruit je scant. Als u rechtstreeks vanaf de iPhone naar de Notes-app scant, wordt de scan naar een notitie op uw apparaat verplaatst.

Als de tekst duidelijk is op het document dat je scant, kan je iPhone de titel van de pagina oppikken (als die er is) en die gebruiken voor de bestandsnaam van de notitie.

Waarom laat mijn iPhone me niet scannen naar mijn Mac?

Als je problemen hebt met scannen naar je Mac-computer met je iPhone, zijn er een paar dingen die het probleem kunnen zijn:

  • Je gebruikt de verkeerde versie van iOS of macOS. Je moet iOS 12.0 of hoger en macOS Mojave of hoger gebruiken.
  • Uw apparaten bevinden zich niet beide op hetzelfde netwerk. Je moet zowel je iPhone als je Mac-computer op hetzelfde netwerk aansluiten, zodat ze goed kunnen communiceren om de scan vast te leggen en te delen.
  • Bluetooth is uitgeschakeld op een of beide apparaten. Zorg ervoor dat je Bluetooth hebt ingeschakeld op zowel je iPhone als je Mac-computer. Zonder Bluetooth kunnen de iPhone en de computer niet communiceren.
  • Je gebruikt niet hetzelfde iCloud-account op beide apparaten. Als je meerdere iCloud-accounts hebt, zorg er dan voor dat je iPhone en Mac-computer met hetzelfde iCloud-account zijn verbonden.

Als geen van deze problemen het probleem is, probeer dan zowel je iPhone als je computer opnieuw op te starten en probeer vervolgens opnieuw te scannen. Soms kan een eenvoudige herstart veel problemen oplossen die problemen veroorzaken met allerlei soorten apps en services.

FAQ

    Welke app kan ik gebruiken om documenten op mijn iPhone te scannen?

    Er zijn een aantal apps in de App Store die scanmogelijkheden bieden vanaf je iPhone. Open de App Store op uw iOS-apparaat en zoek naar scannerSommige, zoals Scanner App, hebben gratis, door advertenties ondersteunde versies of gratis proefversies. Zorg ervoor dat u de beoordelingen leest om er zeker van te zijn dat u een app vindt die aan uw behoeften voldoet.

    Hoe sla ik gescande documenten op een iPhone op?

    Als u de Notes-app gebruikt om iets te scannen, wordt de gescande afbeelding standaard rechtstreeks in de Notes-app opgeslagen. Als u gescande documenten liever als JPEG-bestanden in uw filmrol opslaat, navigeert u naar Instellingen, kiest u de app Notes en schakelt uin Opslaan in Foto's Alle scans die in Notities zijn gemaakt, worden opgeslagen in de Foto's-app.

Aanbevolen: