Hoe de taal te veranderen op HBO Max

Inhoudsopgave:

Hoe de taal te veranderen op HBO Max
Hoe de taal te veranderen op HBO Max
Anonim

Wat te weten

  • Taal van audio en ondertitels wijzigen: "Spraakballon" in de rechterbenedenhoek van browser en HBO Max-app.
  • Welke ondertitels en talen beschikbaar zijn, hangt sterk af van waar de inhoud is gemaakt.

In dit artikel bespreken we hoe je de taal van ondertitels en audio in HBO Max kunt wijzigen, indien beschikbaar. Dit is een snel proces, maar je zult op dit moment waarschijnlijk beperkte opties vinden.

Hoe de taal op HBO Max te veranderen

De taal wijzigen, of op zijn minst toegang krijgen tot de opties, kan op elk moment op elk stuk inhoud worden gedaan.

  1. Selecteer uw inhoud. Voor inhoud in meerdere talen is er een knop om te schakelen tussen wat beschikbaar is. Als je geen optie ziet, klik dan op afspelen om de stream te starten.

    Image
    Image
  2. Selecteer de "spraakballon" in de rechter benedenhoek. Dit opent een menu voor audio-opties en ondertitelingsopties. Je ziet ook een tandwielsymbool naast de woorden 'Instellingen voor ondertiteling'.

    Image
    Image

    Tip

    Sommige films op HBO Max, vooral buitenlandse films, hebben ondertitels die "ingebrand" zijn in de stream. De app kan deze niet bedienen omdat ze deel uitmaken van de film zelf.

  3. Als de ondertitels moeilijk te lezen zijn of opgaan in de film, pauzeer dan en druk op de "spraakballon" en selecteer "Ondertitelingsinstellingen". Wijzig de grootte, kleur, lettertype en dekking van ondertitels om ze zichtbaar te maken als dat nodig is. De app genereert een voorbeeldbijschrift waarmee u kunt experimenteren terwijl de film wordt afgespeeld.

    Image
    Image

    Tip

    Je ziet deze alleen als je ondertitels selecteert met 'CC' erin, zoals 'English CC'.

Welke talen zijn beschikbaar op HBO Max?

Tijdens ons onderzoek ontdekten we dat een aantal films slechts beperkte audiotalen beschikbaar hebben, meestal Engels en Spaans, hoewel sommige inhoud in de internationale en Latino-secties alleen Spaans of een andere taal als primaire optie had met Engelse ondertitels over de film.

Op dezelfde manier waren de ondertitelingsopties in onze regio over het algemeen beperkt tot het Engels, en we hebben op dit moment geen opties gevonden om ondertitelingsbestanden van derden toe te voegen.

Het wijzigen van de taal van de interface van je apparaat heeft over het algemeen niets veranderd aan de audio- of ondertitelopties in onze tests, en we hebben geen taaloptie gevonden in ons HBO Max-profiel. HBO Max merkt op dat de app zelf momenteel alleen beschikbaar is in het Engels, maar dat er wordt gewerkt aan het toevoegen van meer taalondersteuning. Het lijkt er ook op dat talen niet algemeen worden aangekondigd wanneer ze worden toegevoegd.

Waarom het gebrek aan talen? Hoewel het niet expliciet wordt vermeld in het materiaal van HBO Max, kan het ervan afhangen of ta altracks in de eerste plaats zijn geproduceerd. Na verloop van tijd zou je verwachten dat films met een groot budget die internationaal worden uitgebracht, een paar ta altracks toevoegen als beschikbaar, maar meer obscure inhoud, zoals tv-programma's en onafhankelijke films, produceert deze nummers mogelijk niet, waardoor het onwaarschijnlijk is dat ze beschikbaar zullen zijn met een andere taal opties.

FAQ

    Hoe verander ik de taal in HBO Max op een Roku?

    De beschikbaarheid van talen in de HBO Max Roku-app is hetzelfde als op elk ander platform. Mogelijk vindt u verschillende talen in de ene film of show, maar niet in de andere, en de opties zullen in de loop van de tijd waarschijnlijk groter worden. Als er taalopties beschikbaar zijn, vindt u deze in een menu bij de voortgangsbalk.

    Hoe verander ik de ondertitelingstaal in HBO Max?

    Alle ondertitelingsopties bevinden zich in hetzelfde menu als taalselecties. Niet elke video heeft meerdere keuzes, maar in de loop van de tijd kunnen er meer beschikbaar komen.

Aanbevolen: