Hoe de taal te veranderen in Microsoft Word en Office

Inhoudsopgave:

Hoe de taal te veranderen in Microsoft Word en Office
Hoe de taal te veranderen in Microsoft Word en Office
Anonim

Wat te weten

  • In Windows: Kies de gewenste weergave- en helptalen in File > Options > Word Options> Taal.
  • Selecteer vervolgens Kies bewerkingsopties in dezelfde sectie om de bewerkingstaal te wijzigen.
  • Alle behalve de taal voor proeflezen in Office voor Mac zijn dezelfde als die voor het besturingssysteem. Om het in Word te wijzigen: Tools > Language.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de weergave- en/of bewerkingstalen kunt wijzigen in Word voor Office 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Word Online en Word voor Mac. In Windows, maar niet in macOS, kun je ze onafhankelijk van de taal kiezen die voor je besturingssysteem is geïnstalleerd.

De weergavetaal wijzigen

De weergavetaal in Word bepa alt het lint, de knoppen, tabbladen en andere bedieningselementen. Een weergavetaal in Word forceren die verschilt van die van uw besturingssysteem:

  1. Select File > Options.

    Image
    Image
  2. In het Woordopties dialoogvenster, selecteer Taal.

    Image
    Image
  3. Kies in de sectie Kies weergavetaal de Beeldtaal en Helptaal willen gebruiken. Talen die in Windows 10 zijn geïnstalleerd, worden weergegeven.

    Image
    Image
  4. Als een specifieke taal niet wordt vermeld, selecteert u Krijg meer weergave- en hulptalen van Office.com Installeer indien nodig een taalaccessoirepakket, sluit vervolgens en start Word opnieuw. Mogelijk moet u ook uw computer opnieuw opstarten. Nadat een taalpakket is geladen, gaat u naar het menu Opties voor Word en kiest u dat pakket in de lijsten Display Language en Help Language.

  5. Selecteer Als standaard instellen voor zowel de weergavetaal als de hulptaallijsten.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

De bewerkingstaal in Word wijzigen

De bewerkingstaal - die spelling, grammatica en woordsortering regelt - kan worden gewijzigd in het scherm Woordopties. Ga naar de sectie Kies bewerkingstalen en selecteer een taal uit de lijst. Als de taal niet in de lijst staat, selecteert u de Extra bewerkingstalen toevoegen vervolgkeuzepijl en kiest u een taal.

Image
Image

Om in de geselecteerde taal te proeflezen, markeert u de tekst, gaat u naar het tabblad Review en selecteert u Language > Taal voor taalcontrole instellen Kies een taal uit de lijst. Word beschouwt de gemarkeerde selectie als de niet-standaard, geselecteerde taal en controleert de spelling en grammatica dienovereenkomstig.

Image
Image

Hoe de taal in Word online te veranderen

Taalopties voor Office Online zijn vergelijkbaar met die in desktopversies van Office. Markeer in Office Online de tekst voor proeflezen in de niet-standaardtaal. Selecteer Review > Spelling and Grammar > Proofing Language instellen en kies vervolgens uw alternatieve taal. Alle proofing in dat geselecteerde blok wordt beheerst door de regels van de alternatieve taal.

Image
Image

Hoe de taal in Word voor Mac te veranderen

De weergave- en toetsenbordindelingtalen die in Office voor Mac worden gebruikt, zijn dezelfde als die voor het besturingssysteem. U kunt geen aparte talen gebruiken voor de OS- en Office-toepassingen. U kunt echter een andere taal voor taal voor Office voor Mac opgeven.

Als u de taal voor proeflezen in Office voor Mac wilt wijzigen, selecteert u Tools > Language in Word of een andere Office-toepassing. Om de taal voor proeflezen voor nieuwe documenten te wijzigen, selecteert u Default.

Als u OK selecteert in plaats van Default, is de taal die u kiest alleen van toepassing op het huidige bestand.

Normaal gesproken is Word standaard ingesteld op de taal van het besturingssysteem. In de regel moet u Windows gebruiken om taalbestanden te installeren in plaats van te vertrouwen op een toepassing zoals Word om dit voor u te doen.

FAQ

    Hoe verwijder je een pagina in Word?

    Om een pagina te verwijderen, opent u het View menu en activeert u Navigation Pane in de Showsectie van het lint. Markeer in het paneel aan de linkerkant de pagina die u wilt verwijderen en druk op de toets delete/backspace.

    Hoe controleer je het aantal woorden in Word?

    Als u het aantal woorden wilt controleren, kijkt u naar wat er in de statusbalk wordt weergegeven. Als u het aantal woorden niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de statusbalk en kiest u Aantal woorden.

    Hoe plaats je een handtekening in Word?

    Om een handtekening in te voegen, scant en voegt u een handtekeningafbeelding in een nieuw Word-document in en typt u uw informatie eronder. Selecteer het handtekeningblok en ga naar Insert > Quick Parts > Save Selection to Quick Part Gallery Geef de handtekening. Selecteer AutoTekst > OK

Aanbevolen: