IPA-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

IPA-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
IPA-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een IPA-bestand is een iOS-toepassing.
  • Installeer er een op je apparaat met iFunbox.
  • Je kunt IPA niet converteren naar APK om het op een Android te installeren.

Dit artikel legt uit wat een IPA-bestand is en hoe het wordt gebruikt met je Apple-apparaten.

Wat is een IPA-bestand?

Een bestand met de IPA-bestandsextensie is een iOS-toepassing. Ze fungeren als containers (zoals ZIP) voor het bewaren van de verschillende stukjes gegevens waaruit een iPhone-, iPad- of iPod touch-app bestaat; zoals voor games, hulpprogramma's, weer, sociale netwerken, nieuws en andere.

De structuur van een IPA-bestand is voor elke app hetzelfde; een PNG-bestand (soms een JPEG) wordt gebruikt als pictogram voor de app en de map Payload bevat alle gegevens van de app.

Image
Image

IPA staat ook voor intelligente randapparatuuradapter en interactieprocesanalysator, maar heeft niets te maken met iOS-apps. Het is ook een afkorting voor International Phonetic Alphabet; als je niet geïnteresseerd bent in het bestandsformaat, maar in plaats daarvan Engelse naar IPA-symbolen wilt converteren, gebruik dan Upodn.com.

Hoe een IPA-bestand te openen

IPA-bestanden worden gebruikt door Apple's iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten. Ze worden van het apparaat gedownload via de ingebouwde App Store-app. Tenzij u een ontwikkelaar bent of een app test die buiten de officiële winkel is gedistribueerd, hoeft u deze bestanden niet handmatig te verwerken.

Dat gezegd hebbende, als je een IPA-bestand op je computer hebt staan en je gebruikt een moderne versie van iTunes (12.7 of nieuwer), dan heb je misschien geluk als je het op het iOS-apparaat installeert met AltStore of Diawi.

Voor computers met een oudere versie van iTunes kan het IPA-bestand rechtstreeks via iTunes worden gedownload. Ze worden op deze locatie opgeslagen, zodat het apparaat ze de volgende keer kan openen wanneer het wordt gesynchroniseerd:

  • Windows: C:\Users\\Music\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications\
  • Mac: ~/Music/iTunes/iTunes Media/Mobiele toepassingen/

Deze mappen worden ook gebruikt als opslag voor apps die van het apparaat zijn gedownload. Ze worden gekopieerd van het apparaat naar de iTunes-map na synchronisatie met de computer.

Hoewel het waar is dat IPA-bestanden de inhoud van een iOS-app bevatten, kun je iTunes niet gebruiken om de app op je computer te openen. Ze worden alleen door het programma gebruikt voor back-updoeleinden en zodat het apparaat kan begrijpen welke apps je al hebt gekocht of gedownload.

Meer manieren om IPA-bestanden te openen

Je kunt het bestand buiten iTunes openen met het gratis iFunbox-programma voor Windows en Mac. Zoek de Install App knop op het Apps tabblad van de Mijn apparaat sectie.

Image
Image

Nogmaals, hiermee kun je de app niet op je computer gebruiken, maar in plaats daarvan zet je het IPA-bestand over naar je iPhone of een ander compatibel apparaat, zonder iTunes te gebruiken. Het programma ondersteunt ook tal van andere functies, zoals het importeren en exporteren van beltonen, muziek, video's en foto's.

Sommige andere tools zoals iFunbox zijn Sideloadly en 3uTools.

Je kunt er ook een openen met een gratis zip/unzip-programma zoals 7-Zip, maar als je dit doet, decomprimeer je het alleen om je de inhoud ervan te laten zien; u kunt de app hierdoor niet daadwerkelijk gebruiken of uitvoeren. Je vindt een Payload map in elke iOS-app, naast vele andere bestanden en submappen.

Je kunt geen IPA-bestand openen op een Android-apparaat, omdat dat systeem functioneel anders is dan iOS, zodat het een eigen formaat voor apps vereist. Kijk wat APK-bestanden zijn voor een blik op Android-app-bestanden.

Je kunt het bestand echter wel op je computer openen en gebruiken met iOS-emulatiesoftware die de app kan laten denken dat hij op een iPad, iPod touch of iPhone draait. iPadian is een voorbeeld, maar het is niet gratis.

Een IPA-bestand converteren

Het is niet mogelijk om een IPA-bestand naar een ander formaat te converteren en het nog steeds bruikbaar te maken in iTunes of op je iOS-apparaat.

Je kunt IPA bijvoorbeeld niet converteren naar APK voor gebruik op een Android-apparaat, omdat niet alleen de bestandsindelingen voor deze applicaties anders zijn, maar Android- en iOS-apparaten ook op twee totaal verschillende besturingssystemen draaien.

Op dezelfde manier, zelfs als een iPhone-app een heleboel video's, muziek of zelfs documentbestanden heeft die je voor jezelf op je computer wilt bewaren, kun je de IPA niet converteren naar MP3, PDF, AVI of een ander dergelijk formaat. Het is gewoon een archief vol programmabestanden die het apparaat als software gebruikt.

Je kunt het echter hernoemen om de ZIP-bestandsextensie te gebruiken, zodat het als een archief wordt geopend. Als je dit doet, kun je alleen de bestanden erin zien, dus de meeste mensen zullen dat waarschijnlijk niet handig vinden.

Debian-softwarepakketten (. DEB-bestanden) zijn archieven die normaal worden gebruikt om software-installatiebestanden op te slaan. Gejailbreakte of gehackte iOS-apparaten gebruiken het DEB-formaat op dezelfde manier als "normale" apps IPA gebruiken. K2DesignLab heeft instructies voor het converteren van IPA naar DEB als dat iets is dat u wilt doen.

Apple's Xcode-software is een manier waarop iOS-apps worden gemaakt. Hoewel IPA-bestanden zijn opgebouwd uit Xcode-projecten, is het omgekeerd converteren van het bestand naar een Xcode-project niet mogelijk. De broncode kan niet worden geëxtraheerd, zelfs niet als u deze naar een ZIP-bestand converteert en de inhoud opent.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en ze niet werken om het bestand te openen, denk er dan aan dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Dit komt vaak voor, vooral bij extensies van drie letters zoals deze, en het leidt tot fouten wanneer u het bestand probeert te gebruiken.

IPP is bijvoorbeeld een bestandsextensie die in één oogopslag op IPA lijkt, maar dat achtervoegsel is gereserveerd voor broncodebestanden die worden gebruikt door programma's als Visual Studio, iets heel anders dan een iOS-app. IAA is een andere, maar wordt door INTUS-terminals gebruikt als archief voor audiobestanden.

Als je geen IPA-bestand hebt, heb je geen iOS-applicatie en moet je de bestandsextensie onderzoeken die je achter de bestandsnaam ziet voor specifieke informatie over het programma dat je nodig hebt open of converteer het.

FAQ

    Hoe zet je IPA-bestanden over naar je iPhone?

    iTunes is de beste manier om IPA-bestanden over te zetten van een computer naar een iOS-apparaat. Alle apps die zijn gedownload van de App Store zijn in IPA-bestanden die iTunes kan overzetten van een computer naar een iOS-apparaat.

    Hoe download je IPA-bestanden?

    Apple's App Store is de enige officiële manier om IPA-bestanden (iOS-apps) te downloaden. Telkens wanneer u een toepassing downloadt op een iOS-apparaat of van iTunes, downloadt u een IPA-bestand.

Aanbevolen: