PDD-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PDD-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
PDD-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een PDD-bestand is een Adobe PhotoDeluxe-afbeelding.
  • Open er een met Photoshop of Illustrator.
  • Converteer naar een ander beeldformaat met een van die programma's.

Dit artikel beschrijft de weinige formaten die de PDD-bestandsextensie gebruiken. We zullen bespreken hoe u elke soort kunt openen en hoe u een PhotoDeluxe-afbeelding naar-j.webp

Wat is een PDD-bestand?

Een bestand met de PDD-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe PhotoDeluxe-afbeeldingsbestand dat is gemaakt met PhotoDeluxe. Deze afbeeldingsindeling is vergelijkbaar met de PSD-indeling van Adobe, omdat ze zowel afbeeldingen, lijnen, tekst als lagen kunnen opslaan.

PhotoDeluxe werd in 2002 stopgezet en vervangen door Photoshop Elements. Zoals u hieronder zult zien, is Photoshop Elements echter niet het enige programma dat het bestand kan openen en bewerken.

Image
Image

Als uw PDD-bestand geen afbeelding is, is het waarschijnlijk een Medtronic Programmer-gegevensbestand waarin patiëntgegevens van een Medtronic Chronicle Implantable Hemodynamic Monitor zijn opgeslagen. Het kunnen echter in plaats daarvan Process Deployment Descriptor-bestanden zijn die worden gebruikt met ActiveVOS- of Process Deed-bestanden.

PDD is ook een afkorting voor termen die niets te maken hebben met de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven, zoals procesgestuurde ontwikkeling, professionele schijf voor gegevens, fysiek apparaatstuurprogramma, platformafhankelijk stuurprogramma en projectdefinitiedocument.

Hoe een PDD-bestand te openen

PDD-bestanden kunnen natuurlijk worden geopend en bewerkt met PhotoDeluxe, maar de kans is groot dat u dat programma niet hebt geïnstalleerd.

Gebruik XnView om de afbeelding gratis te openen. Dit is echter slechts een multimediaviewer en -converter, geen afbeeldingseditor.

Sommige andere manieren waarop u PDD-bestanden kunt openen en bewerken, is met Adobe's Photoshop-, Photoshop Elements-, Illustrator- en InDesign-software. ACD Systems Canvas ondersteunt het formaat ook.

Medtronic Chronicle-software kan PDD-bestanden openen die Medtronic Programmer Data-bestanden zijn, maar we hebben er geen specifieke downloadlink voor kunnen vinden.

Als je een PDD-bestand gebruikt dat werkt met ActiveVOS, bekijk dan hun ActiveVOS-zelfstudie voor meer informatie over waar het bestand voor wordt gebruikt en hoe het werkt met de software. Dit bestand is vereist voordat u een soortgelijk bestandstype kunt maken dat door dat platform wordt gebruikt, een Business Process Archive-bestand (. BPR) genaamd.

Process Deed-bestanden werken met Carlson-software en bevatten aktebeschrijvingen van polylijnen, zoals de naam en coördinaten. Een tool genaamd Process Deed File, toegankelijk via Survey > Polyline Tools, kan dit soort bestand openen om de informatie te bewerken en rapporten te genereren. Aangezien dit formaat misschien gewoon een tekstbestand is met de bestandsextensie. PDD, kunt u het waarschijnlijk ook gebruiken met een teksteditor zoals Notepad++.

Een PDD-bestand converteren

De gemakkelijkste manier om van PDD naar JPG, BMP, TIFF, PNG, PDF of een vergelijkbaar afbeeldingsformaat te converteren, is door het te uploaden naar CoolUtils.com. Zodra het op die website staat, kun je kiezen naar welk formaat je het wilt converteren. U moet het geconverteerde bestand terug downloaden naar uw computer voordat u het kunt gebruiken.

Als je na het converteren van de afbeelding wilt dat het een ander afbeeldingsformaat is dat niet door die converter wordt ondersteund, gebruik dan een gratis afbeeldingsconverter. Converteer de PDD eerst naar-j.webp

Kan het nog steeds niet openen?

Als die programma's uw bestand niet openen, werkt u mogelijk niet met een van de bovengenoemde formaten, wat kan gebeuren als u de bestandsextensie verkeerd heeft gelezen. Sommige bestanden delen gelijkaardige extensieletters/cijfers, zelfs als ze helemaal niets met elkaar te maken hebben.

Enkele voorbeelden zijn PCD-, ADP-, PD (Spore Audio Playback) PDF-, PDI-, XPD-, DDL-, PPD (PostScript Printer Description)- en PDB-bestanden.

Aanbevolen: