DWG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DWG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
DWG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een DWG-bestand is een tekening gemaakt en gebruikt door AutoCAD.
  • Open er een met AutoCAD of Design Review; gratis opties zijn onder meer DWG TrueView en Autodesk Viewer.
  • Converteer van DWG naar PDF,-j.webp

Dit artikel legt uit wat een DWG-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een ander bestandsformaat, zoals PDF, DXF, DGN, STL en vele andere.

Wat is een DWG-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. DWG is een AutoCAD-tekening. Het slaat metadata en 2D- of 3D-vectorafbeeldingen op die kunnen worden gebruikt met CAD-programma's.

Dit formaat is compatibel met veel 3D-teken- en CAD-programma's, waardoor het gemakkelijk is om tekeningen tussen programma's over te dragen. Omdat er echter talloze versies van het formaat zijn, kunnen sommige DWG-viewers niet elk type openen.

Image
Image

DWG is ook een afkorting voor enkele technische termen die niets te maken hebben met een bestandsindeling, zoals domeinwerkgroep en apparaatwerkgroep.

Hoe een DWG-bestand te openen

Autodesk heeft een gratis DWG-bestandsviewer voor Windows genaamd DWG TrueView. Ze hebben ook een gratis online viewer genaamd Autodesk Viewer die met elk besturingssysteem werkt.

Natuurlijk herkennen de volledige Autodesk-programma's - AutoCAD, Design Review en Fusion 360 - dit formaat ook.

Enkele andere DWG-bestandsviewers en -editors zijn ABViewer, CorelCAD, DoubleCAD XT, ArchiCAD, eDrawings Viewer, BricsCAD en DWG DXF Sharp Viewer. Dassault Systemes DraftSight is een andere voor Mac, Windows en Linux.

Een DWG-bestand converteren

Zamzar kan DWG naar PDF, JPG,-p.webp

Image
Image

Andere DWG-bestanden kunnen worden geconverteerd met de hierboven genoemde viewers. DWG TrueView kan bijvoorbeeld DWG converteren naar PDF, DWF en DWFX; DraftSight kan gratis opslaan in DXF, DWS en DWT; en DWG DXF Sharp Viewer kan DWG's exporteren als SVG's.

Nieuwere DWG-bestandsindelingen kunnen niet worden geopend in oudere versies van AutoCAD. Zie de instructies van Autodesk over het opslaan van een DWG-bestand naar een eerdere versie, zoals 2000, 2004, 2007, 2010 of 2013. U kunt dit doen met het gratis DWG TrueView-programma via de DWG Convert-knop.

Microsoft heeft instructies voor het gebruik van een DWG-bestand met Microsoft Visio. Zodra het daar is geopend, kan het bestand worden geconverteerd naar Visio-shapes. U kunt Visio-diagrammen ook opslaan in de DWG-indeling.

AutoCAD zou het bestand moeten kunnen converteren naar andere formaten zoals STL (Stereolithography), DGN (MicroStation Design) en STEP (STEP 3D Model). Het is echter mogelijk dat u een betere conversie naar het DGN-formaat krijgt als u de MicroStation-software gebruikt.

TurboCAD ondersteunt ook die formaten, dus je kunt het gebruiken om het DWG-bestand op te slaan in STEP, STP, STL, OBJ, EPS, DXF, PDF, DGN, 3DS, CGM, afbeeldingsformaten en verschillende andere bestanden typen.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent nadat je de hierboven beschreven suggesties hebt gevolgd, controleer dan nog een keer de bestandsextensie. Mogelijk hebt u te maken met een geheel andere bestandsextensie. Vooral als je niet bekend bent met CAD-software, is de kans klein dat je echt met dit specifieke bestandstype te maken hebt.

Misschien eindigt uw bestand bijvoorbeeld echt op OWG. Hoewel het veel lijkt op DWG, zijn het eigenlijk thesaurusbestanden die worden gebruikt door een gegevensschraperprogramma genaamd Outwit.

Een ander voorbeeld van een soortgelijk uitziende extensie die geen verband houdt met een van de formaten die op deze pagina worden beschreven, is BWG. Het is in plaats daarvan een audiobestand dat wordt gebruikt door BrainWave Generator. Een poging om er een te openen in een CAD-programma zou zeker een foutmelding geven.

Andere AutoCAD-formaten

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er verschillende CAD-formaten die 3D- of 2D-gegevens kunnen bevatten. Sommige lijken erg veel op ". DWG", dus het kan verwarrend zijn hoe ze van elkaar verschillen. Anderen gebruiken echter totaal andere bestandsextensies, maar worden nog steeds gebruikt in het AutoCAD-programma.

DWF-bestanden zijn Autodesk Design Web Format-bestanden die populair zijn omdat ze kunnen worden gegeven aan inspecteurs die geen kennis hebben van het formaat of CAD-programma's. De tekeningen kunnen worden bekeken en gemanipuleerd, maar een deel van de informatie kan worden verborgen om verwarring of diefstal te voorkomen.

Sommige versies van AutoCAD gebruiken DRF-bestanden, wat staat voor Discreet Render Format. Deze zijn gemaakt van de VIZ Render-toepassing die wordt geleverd met enkele oudere versies van AutoCAD. Omdat dit formaat zo oud is, kan het openen ervan in AutoCAD ertoe leiden dat u het opslaat in een nieuwer formaat zoals MAX, voor gebruik met Autodesk 3DS MAX.

AutoCAD gebruikt ook de PAT-bestandsextensie. Dit zijn op vectoren gebaseerde, platte tekst Hatch-patronen die worden gebruikt voor het opslaan van afbeeldingsgegevens voor het maken van patronen en texturen. PSF-bestanden zijn AutoCAD PostScript-patronen.

Naast het invullen van patronen, gebruikt AutoCAD Color Book-bestanden met de ACB-bestandsextensie om een verzameling kleuren op te slaan. Deze worden gebruikt om oppervlakken te schilderen of lijnen in te vullen.

Tekstbestanden die scène-informatie bevatten die in AutoCAD is gemaakt, worden opgeslagen met de ASE-bestandsextensie. Dit zijn platte tekstbestanden, zodat ze gemakkelijker door vergelijkbare programma's kunnen worden gebruikt.

Digital Asset Exchange-bestanden (DAE's) worden gebruikt door AutoCAD en een aantal andere vergelijkbare CAD-programma's om materialen uit te wisselen tussen de applicaties, zoals afbeeldingen, texturen en modellen.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een DWG-bestand en een DGN-bestand?

    DGN-bestanden zijn het standaardformaat voor MicroStation, de 2D- en 3D-modelleringssoftware van Bentley Systems, terwijl DWG het oorspronkelijke formaat is voor andere CAD-programma's zoals AutoCAD. U kunt DGN-bestanden die in MicroStation zijn gemaakt of bewerkt, openen in AutoCAD. MicroStation ondersteunt ook AutoCAD DWG-bestanden.

    Wat is het verschil tussen DWG- en DWT-bestanden?

    DWT-bestanden zijn AutoCAD-sjabloonbestanden. U kunt DWT-bestanden aanpassen met voorkeursinstellingen en voorinstellingen en werk opslaan in de DWG-indeling om te gebruiken in computerondersteunde tekenprogramma's (CAD) zoals AutoCAD.

Aanbevolen: