CMBL-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CMBL-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
CMBL-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een CMBL-bestand is een Logger Pro Data-bestand.
  • Open er een met Logger Pro of een teksteditor zoals Notepad++.
  • Converteer naar PDF, CSV en andere formaten met dezelfde programma's.

Dit artikel legt uit wat een CMBL-bestand is en hoe je er een kunt openen op je computer of mobiele apparaat.

Wat is een CMBL-bestand?

Een bestand met de CMBL-bestandsextensie is een Logger Pro Data-bestand dat video's, spreadsheets en andere analytische informatie kan bevatten. Ze worden over het algemeen door studenten gebruikt om gegevens op te slaan die zijn verzameld door wetenschappelijke en wiskundige experimenten.

Image
Image

Hoe een CMBL-bestand te openen

CMBL-bestanden zijn gebaseerd op XML, wat betekent dat elke gratis teksteditor kan worden gebruikt om ze te bekijken, zoals Windows Kladblok of een programma uit onze lijst met beste gratis teksteditors.

Sommige webbrowsers proberen het te openen als een tekstbestand en het in de browser weer te geven. Als een teksteditor of webbrowser het bestand in een vreemd of onleesbaar formaat weergeeft, kan Logger Pro in plaats daarvan worden gebruikt (er is een gratis demo beschikbaar).

De gratis Vernier Graphical Analysis-app voor iOS, Android, Windows, macOS en Chromebook kan er ook een openen, maar kan mogelijk niet alle informatie in het bestand lezen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat CMBL-bestanden in Windows opent.

Een CMBL-bestand converteren

Als het bestand leesbaar is buiten Logger Pro, kunt u het openen in een teksteditor of misschien zelfs Microsoft Excel, en het vervolgens opslaan in een nieuwe indeling.

Excel kan ook worden gebruikt om informatie uit een CMBL-bestand in een grafiek te plotten zonder Logger Pro te gebruiken. Deze YouTube-video voor het converteren van CMBL naar Excel-bestand is handig als je dat wilt doen.

Anders raden we aan de proefversie van Logger Pro te installeren, zodat u het bestand daar kunt openen om het op te slaan/exporteren naar een ander bestandstype, mogelijk zelfs naar een Logger Lite Document-bestand (. GMBL).

Als Logger Pro u niet toestaat CMBL naar GMBL te exporteren, kunt u het bestand wellicht importeren in het gratis Logger Lite-programma om de conversie daar uit te voeren.

Met de Logger Pro-proefversie kunt u het CMBL-bestand waarschijnlijk ook "afdrukken" naar een PDF-bestand als u een PDF-printer hebt geïnstalleerd.

Gebruik de online cmbl2csv-conversietool als u CMBL naar CSV wilt converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent, zelfs niet nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, controleer dan de bestandsextensie. U wilt er zeker van zijn dat uw bestand daadwerkelijk eindigt met de. CMBL-bestandsextensie, omdat sommige bestanden een vergelijkbare extensie gebruiken, ook al hebben ze een totaal ander formaat.

Een CML-bestand kan er bijvoorbeeld uitzien als een CMBL-bestand, maar het is eigenlijk een Chemical Markup Language-, CrytoMailer Encrypted- of Crazy Machine Lab-bestand. Geen van deze formaten is hetzelfde als Logger Pro-gegevensbestanden, wat betekent dat ze niet op dezelfde manier kunnen worden geopend als CMBL-bestanden.

CBL is een ander voorbeeld waarbij de bestandsextensie wordt gebruikt voor COBOL-broncodebestanden. Ze zijn niet gerelateerd aan het formaat dat op deze pagina wordt beschreven en worden daarom geopend met een ander programma.

Aanbevolen: