Onderwijsexperts verdeeld over de voordelen van virtueel onderwijs

Inhoudsopgave:

Onderwijsexperts verdeeld over de voordelen van virtueel onderwijs
Onderwijsexperts verdeeld over de voordelen van virtueel onderwijs
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Optima Classical Academy zegt dat het 's werelds eerste virtual reality-charterschool in Florida zal introduceren.
  • Experts zeggen dat VR het beste is voor studenten in beperkte doses.
  • Meer scholen zoals Optima zullen in de toekomst waarschijnlijk gaan experimenteren met VR-onderwijs.
Image
Image

Veel scholen gebruiken virtual reality (VR) in klaslokalen, maar één instelling wil het idee een stap verder brengen en onderwijs op afstand aanbieden dat volledig via headsets wordt gegeven.

Optima Classical Academy zegt dat het 's werelds eerste virtual reality-charterschool zal introduceren in Napels, Florida. De school wil in augustus maximaal 1.300 leerlingen inschrijven, klas 3-8. Sommige experts zeggen echter dat VR het beste is voor studenten in beperkte doses.

"Er is zoveel waarde voor studenten en docenten om samen in een klaslokaal te zitten", vertelde Debika Sihi, een bedrijfsprofessor aan de Southwestern University die technologische innovatie bestudeert, aan Lifewire in een e-mailinterview. "De samenwerkingen en organische gesprekken die worden gegenereerd, verbeteren het leren en zijn vaak moeilijk volledig te repliceren in virtuele omgevingen."

School in VR

De Optima Academy prijst haar aanpak op haar website als een "betere manier om online school te doen". De school is een openbare virtual reality-school zonder collegegeld voor studenten van de 3e tot 8e klas in Florida.

"We gebruiken VR-technologie om de uitdagingen van niet-geëngageerde, niet-gesocialiseerde wetenschappers op te lossen", aldus de website. "Onze combinatie van VR-technologie en een beproefd klassiek onderwijsmodel zorgt voor betere academische resultaten en wetenschappers die graag leren."

De school zegt ook dat het VR-headsets zal leveren en dat studenten elke dag van 08.00 uur tot 12.00 uur live-instructie zullen krijgen in een virtual reality-klaslokaal. "Hier ervaren ze een meeslepende, collaboratieve en sociaal passende ervaring in de interactie met hun klasgenoten, hun instructeurs en het curriculum op een manier die anders is dan ooit tevoren", zegt de website.

De school promoot de mogelijkheden van leren in VR en zegt dat studenten het oude Pompeii kunnen bezoeken, in een toekomstige stad op Mars kunnen staan of kunnen zien hoe atomen van binnenuit werken. "Het beste van alles is dat ze de ervaring in re altime delen met hun klasgenoten en instructeurs", aldus de school.

Dennis Smith, de onderwijsdirecteur bij SeekXR, dat VR-leermiddelen voor leraren levert, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat augmented reality of VR-educatieve inhoud kan helpen de kloof tussen persoonlijke instructie en instructie op afstand te overbruggen.

"AR/VR stimuleert interactief leren en verbetert de betrokkenheid van studenten en het bewaren van informatie, vooral voor visuele leerlingen", zei Smith."Studenten rapporteerden zelfs een toename van 14% in motivatie, een toename van 31% in aanwezigheid en een toename van 11% in vertrouwen bij het leren met augmented reality."

Experts zijn sceptisch

Terwijl de Optima-website een rooskleurig portret schetst van de VR-leerervaring, wezen onderwijsexperts snel op enkele praktische problemen.

Image
Image

John Pavlik, een professor in journalistiek en mediastudies aan de Rutgers University School of Communication and Information, wees Lifewire in een e-mailinterview erop dat het dragen van VR-headsets oncomfortabel is na langdurig dragen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen VR-leerervaringen het leren van leerlingen zonder VR op echte scholen vervangen, zei hij.

"Anders is het beste ontwerp immersief VR-gebaseerd leren in combinatie met persoonlijk leren", voegde Pavlik eraan toe. "Het is ook vermeldenswaard dat VR-leersystemen in veel gevallen worden gebruikt in een fysieke schoolomgeving waar studenten hun eigen VR-apparatuur niet hoeven te bezitten, bedienen of onderhouden en vervolgens hun VR-ervaringen kunnen bespreken met klasgenoten en leraar na het beëindigen van hun meeslepende leersessie."

Beheerders van Optima Academy hebben niet gereageerd op verzoeken van Lifewire om commentaar.

Meer scholen zoals Optima zullen in de toekomst waarschijnlijk experimenteren met alleen VR-onderwijs, vertelde Luke Wilson, de CEO van ManageXR, een apparaatbeheerplatform voor VR/AR-apparaten, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"VR bewijst zichzelf als een ongelooflijk waardevol hulpmiddel voor het onderwijs", zei Wilson. "Naarmate meer scholen overgaan op VR, wordt er steeds meer inhoud ontwikkeld, dus er zal binnenkort een eindeloze bibliotheek met lessen en nieuwe leerervaringen zijn waaruit docenten kunnen kiezen. Tegelijkertijd zullen meer technologieën doorgaan, zodat alles loopt soepel voor honderden studenten tegelijk zonder dat er extra werk van de docenten nodig is."

Aanbevolen: