Costco-computers: voordelen & nadelen van het kopen van pc's van Costco

Inhoudsopgave:

Costco-computers: voordelen & nadelen van het kopen van pc's van Costco
Costco-computers: voordelen & nadelen van het kopen van pc's van Costco
Anonim

Hoewel Costco vooral bekend staat om de verkoop van bulkvoedselartikelen, beschikt het bedrijf ook over een grote elektronica-afdeling. Het Costco Concierge-programma biedt zelfs uitgebreide garanties en technische ondersteuning voor Costco-leden. Als u op zoek bent naar een nieuwe laptop of desktop-pc, overweeg dan de voor- en nadelen of computerwinkelen bij Costco.

Costco-lidmaatschap vereist

Image
Image

U moet een lidmaatschap kopen met een jaarlijkse vergoeding voordat u bij Costco kunt kopen. Deze aanpak helpt het bedrijf een deel van de kortingen die het biedt te compenseren en het aantal mensen dat in de winkel winkelt te beheren. Het basislidmaatschap is betaalbaar voor $ 60 per jaar.

Als u regelmatig winkelt bij Costco, verdient u de lidmaatschapskosten snel terug door te besparen op aankopen. Als u echter alleen via hen een computer wilt kopen, bestaat de kans dat de lidmaatschapskosten hoger zijn dan de besparingen op de prijs van de computer. Houd bij het vergelijken van prijzen tussen Costco en andere retailers rekening met die lidmaatschapskosten.

Niet-leden kunnen sommige computers kopen op de website van Costco, maar voor de meeste aanbiedingen moet u inloggen met uw lidmaatschap om de prijs te bekijken en het item te kopen.

Beperkte selectie van Costco-computers

Een van de belangrijkste manieren waarop Costco de kosten laag houdt, is door het aantal artikelen dat het bedrijf verkoopt te beperken. Door een beperkte selectie aan te bieden, verdient Costco een grotere bulkkorting van fabrikanten. Dit omvat de computers die het bedrijf aanbiedt.

De online winkel biedt ongeveer vijf keer zoveel producten als de fysieke winkels, maar sommige artikelen die beschikbaar zijn in Costco-winkels kunnen niet online worden gekocht. Het is het beste om zowel de fysieke winkels als online te controleren voordat u een computer uitkiest. De beschikbare computer-, laptop- en tabletmerken kunnen van tijd tot tijd veranderen, dus verwacht niet dat u elke keer dat u de winkel of de website bezoekt hetzelfde aanbod ziet.

Bottom Line

Consumenten gaan er vaak van uit dat Costco-computers goedkoper zullen zijn dan dezelfde machines bij andere retailers, maar dat is niet altijd waar. Een tablet op instapniveau kan bijvoorbeeld een identieke of vergelijkbare prijs hebben in vergelijking met concurrenten, en sommige online beschikbare desktopmodellen zijn niet anders in prijs dan ze rechtstreeks bij de fabrikanten te bestellen. Veel budgetgerichte items zoals goedkope laptops hebben zulke dunne winstmarges dat de fabrikanten Costco niet veel korting kunnen bieden.

Costco-Only-producten en bundels

Sommige producten en productbundels zijn alleen te vinden bij Costco. Google Wi-Fi mesh-netwerkproducten worden bijvoorbeeld in de meeste winkels over het algemeen als afzonderlijke eenheden of in sets van drie eenheden verkocht, maar Costco biedt een pakket van vier eenheden tegen een prijs die iets hoger is dan het pakket met drie eenheden.

Controleer voor computers Costco voor bundels met accessoires. Kijk ook naar de specificaties op computers, zoals opslagruimte, geheugen en CPU-snelheid om te zien of er verschillen kunnen zijn tussen Costco-only modellen en de modellen die bij andere retailers worden gevonden.

Costco Electronics Retourbeleid

Costco staat altijd bekend om zijn ongelooflijk soepele retourbeleid. Tot een paar jaar geleden konden leden producten jaren na hun aankoop retourneren als ze om bijna welke reden dan ook niet tevreden waren met het product.

Costco's huidige retourbeleid staat het retourneren van elektronica binnen 90 dagen toe voor een volledige terugbetaling, inclusief verzendkosten voor online bestellingen die naar winkels worden geretourneerd. Hoewel deze norm veel restrictiever is dan het oorspronkelijke beleid van het bedrijf, is hij nog steeds buitengewoon gunstig in de elektronicamarkt.

Naast het retourbeleid biedt Costco ook aan om de garantie voor de meeste elektronica uit te breiden tot buiten de standaard fabrieksgaranties. Dit voordeel maakt deel uit van het Costco Concierge-programma dat aan leden wordt aangeboden. Het omvat de verlenging van de garantie tot twee volledige jaar vanaf de aankoopdatum en een speciale technische ondersteuningsservice die leden kunnen bellen voor hulp bij de installatie en het oplossen van problemen.

Eindoordeel

Costco heeft niet altijd de beste prijzen voor computers, maar het bedrijf is concurrerend en je kunt soms een geweldige deal vinden. Wat Costco echt onderscheidt van andere plaatsen die adverteren met ongelooflijk lage prijzen, is het vertrouwen dat u zult hebben, wetende dat Costco achter de producten zal staan die het verkoopt via zijn retourbeleid, uitgebreide garanties en gratis technische ondersteuning.

Aanbevolen: