Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden
Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden
Anonim

Het kennen van het IP-adres van de standaardgateway (meestal een router) op een thuis- of bedrijfsnetwerk is belangrijke informatie om een netwerkprobleem met succes op te lossen of om toegang te krijgen tot het webgebaseerde beheer van de router. In de meeste gevallen is het standaard IP-adres van de gateway het privé-IP-adres dat aan de router is toegewezen. Dit is het adres dat de router gebruikt om te communiceren met een lokaal thuisnetwerk.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle versies van Windows, inclusief Windows 10 tot en met Windows XP. Er zijn ook aanwijzingen voor macOS, Linux, Android en iOS.

Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden in Windows

Het standaard IP-adres van de gateway wordt opgeslagen in de netwerkinstellingen van Windows, en het zou niet meer dan een paar minuten moeten duren om het te vinden.

Deze instructies vinden het standaard gateway-IP-adres op bekabelde en draadloze thuis- en kleine bedrijfsnetwerken. Grotere netwerken, met meer dan één router en eenvoudige netwerkhubs, kunnen meer dan één gateway en meer gecompliceerde routering hebben.

  1. Open Configuratiescherm, toegankelijk via het menu Start in de meeste versies van Windows.

    Als u dit proces op Windows 10 of Windows 8.1 wilt verkorten, selecteert u WIN+X om het menu Hoofdgebruiker te openen en selecteert u Netwerkverbindingen. Ga dan naar stap 4 (Windows 10) of stap 5 (Windows 8).

  2. Selecteer Netwerk en internet. Selecteer in Windows XP Netwerk- en internetverbindingen.

    Image
    Image

    Als de weergave van het Configuratiescherm is ingesteld op Grote pictogrammen, Kleine pictogrammen of Klassieke weergave, selecteert u Netwerkcentrum en gaat u naar stap 4. Selecteer in Windows XP Netwerkverbindingen en ga verder met stap 5.

  3. In het venster Netwerk en internet selecteert u Netwerkcentrum. Selecteer in Windows XP Netwerkverbindingen en ga verder met stap 5.

    Image
    Image
  4. Selecteer Adapteropties wijzigen. Kies in Windows 8 en 7 Adapterinstellingen wijzigen. Selecteer in Windows Vista Netwerkverbindingen beheren.

    Image
    Image
  5. Zoek de netwerkverbinding voor het standaard gateway-IP. Op de meeste Windows-computers wordt een bekabelde netwerkverbinding aangeduid als Ethernet of Local Area Connection, een draadloze netwerkverbinding wordt aangeduid als Wi-Fi of Wireless Network Connection.

    Windows kan tegelijkertijd verbinding maken met meerdere netwerken, dus er kunnen meerdere verbindingen zijn. Als de netwerkverbinding werkt, sluit dan elke verbinding uit die niet is aangesloten of is uitgeschakeld. Om te bepalen welke verbinding u moet gebruiken, gaat u naar de detailweergave en noteert u de informatie in de kolom Connectiviteit.

  6. Dubbelklik op de netwerkverbinding om een statusdialoogvenster te openen.

    Als Eigenschappen, Apparaten en Printers, een ander venster of een melding verschijnt, heeft de netwerkverbinding geen status, wat betekent dat deze niet is verbonden met een netwerk of internet. Ga naar stap 5 en zoek een andere verbinding.

  7. Selecteer Details. Ga in Windows XP naar het tabblad Support en selecteer vervolgens Details.

    Image
    Image
  8. Zoek in de Property kolom IPv4 Default Gateway, IPv6 Default Gateway, of Standaardgateway, afhankelijk van het netwerktype.

    Image
    Image
  9. Het standaard gateway-IP-adres dat door Windows wordt gebruikt, verschijnt in de Value kolom.

    Als er geen IP-adres wordt vermeld, is de verbinding die u in stap 5 hebt gekozen mogelijk niet degene die Windows gebruikt om verbinding te maken met internet. Ga terug naar stap 5 en kies een andere verbinding.

  10. Noteer het IP-adres. Je kunt het nu gebruiken om een verbindingsprobleem op te lossen, om toegang te krijgen tot de router of om andere taken uit te voeren.

Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden via IPCONFIG

De opdracht ipconfig is een snelle manier om het standaard IP-adres van de gateway te vinden. Gebruik deze methode als je ervaring hebt met het werken met opdrachten in Windows.

  1. Open opdrachtprompt.
  2. Voer ipconfig in en selecteer Enter.
  3. Ga naar het item Default Gateway om het IP-adres te vinden.

    Image
    Image

Hier is een voorbeeldresultaat waarbij de standaardgateway voor de Ethernet-verbinding wordt vermeld als 192.168.202.2.

…Ethernet-adapter Ethernet: verbindingsspecifiek DNS-achtervoegsel.:Link-lokaal IPv6-adres…..: fe80::29a0:8d37:e56d:40a7%3IPv4-adres………..: 192.168.202.146Subnetmasker………..: 255.255.255.0Standaardgateway………: 192.168.202.2…

Als dit te veel informatie is, voer dan in

ipcon fig | findstr "Standaard Gateway"

en selecteer

Ent er

. Dit verkleint de gegevens die worden geretourneerd in de

Opdrachtprompt

venster. Deze methode is echter alleen nuttig als u één actieve verbinding hebt, aangezien meerdere verbindingen de standaardgateways zouden tonen zonder meer context over de verbinding waarop ze van toepassing zijn.

Image
Image

Hoe u uw standaardgateway kunt vinden op een Mac of Linux-pc

Op macOS zijn er twee manieren om de standaardgateway te vinden: via een grafisch programma en via de opdrachtregel.

De gemakkelijkste manier is via Systeemvoorkeuren. Selecteer Netwerk, kies de netwerkverbinding die u gebruikt en kies vervolgens Geavanceerd. Selecteer het tabblad TCP/IP en zoek het IP-adres naast Router.

Image
Image

Een andere manier is om de opdracht netstat te gebruiken. Open een terminal, typ dit en selecteer Enter:

netstat -nr | grep standaard

Image
Image

Om het standaard gateway-IP op de meeste Linux-computers weer te geven, voert u dit in een terminalvenster in:

ip-route | grep standaard

De standaardgateway op iPhone of Android vinden

De eenvoudigste manier om de standaardgateway op een iOS- of Android-telefoon of -tablet te vinden, is door de What's My Router IP? website. Het zoekt in het netwerk naar de standaardgateway vanuit een webbrowser, dus het werkt ook op desktopcomputers. Ga naar de website en zoek naar het lokale (privé) IP-adres van je router.

Image
Image

Dit is niet de beste manier om de standaardgateway te vinden, maar het werkt snel en geeft meestal het juiste IP-adres terug. Als het weergegeven IP-adres echter onjuist is, is de "juiste" methode om de ingebouwde netwerkinstellingen van het apparaat te gebruiken.

Ga op een iPhone of iPad naar Instellingen > Wi-Fi en tik op de kleine (i) naast het netwerk waarmee je bent verbonden. Naast Router staat de standaard gateway.

Image
Image

Routebeschrijving voor Android is afhankelijk van de versie. Zie de website van TuneComp voor specifieke details, of probeer deze algemene stappen: veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm en houd het Wi-Fi-pictogram ingedrukt, tik op het instellingenpictogram naast het netwerk, ga naar Advanced , en lees dan het adres naast Gateway

Gebruik standaard IP-adres toegewezen door Router Maker

Tenzij je het IP-adres van de router hebt gewijzigd, of je computer rechtstreeks verbinding maakt met een modem om toegang te krijgen tot internet, zal het standaard gateway-IP-adres dat door je computer en andere apparaten wordt gebruikt nooit veranderen.

Als je de standaardgateway niet kunt vinden, gebruik dan het standaard IP-adres dat is toegewezen door je routermaker, dat waarschijnlijk niet is gewijzigd. Bekijk onze bijgewerkte Linksys standaard wachtwoordlijst, D-Link standaard wachtwoordlijst, Cisco standaard wachtwoordlijst en NETGEAR standaard wachtwoordlijst om het standaard wachtwoord voor uw router te vinden.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn IP-adres?

    Als u uw IP-adres in Windows wilt wijzigen, gaat u naar Configuratiescherm > Netwerkcentrum > Adapter wijzigen opties > Wi-Fi > Eigenschappen > Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) Ga op een Mac naar System Preferences > Network , kies een netwerk en selecteer Advanced Dan, ga naar het tabblad TCP/IP en selecteer Handmatig

    Hoe verberg ik mijn IP-adres?

    Gebruik een virtueel particulier netwerk (VPN) om uw IP-adres voor websites te verbergen. Met een VPN kun je een IP-adres in een ander land kiezen. Op die manier heeft u toegang tot inhoud die in bepaalde regio's is geblokkeerd en kan niemand uw internetgeschiedenis traceren.

    Hoe vind ik het IP-adres van een website?

    Als je het IP-adres van een website wilt vinden, kun je het Ping-commando gebruiken of een website gebruiken zoals WHO. IS of WhatsMyIPAddress.com.

Aanbevolen: