Hoe Danielle Allard van muziekleraar naar Twitch Star ging

Inhoudsopgave:

Hoe Danielle Allard van muziekleraar naar Twitch Star ging
Hoe Danielle Allard van muziekleraar naar Twitch Star ging
Anonim

Het kietelen van de ivoren en het tokkelen van haar gitaar is vruchtbaar gebleken in de streamingruimte voor Danielle Allard. Met haar volkse alt-zangstem en kalme, NPR-achtige houding, heeft ze de aandacht getrokken van de Twitch Music-scene. Overdag een muziekprofessor en 's avonds een livestream-performanceartiest, Allard's creatieve instelling heeft haar in staat gesteld om dubbele aspecten van het veld te veroveren.

Image
Image

"De afgelopen twee jaar waren een achtbaan. Ik blijf schreeuwen tegen alle vrienden die terugkomen naar de stream, zoals: 'Waarom ben je hier?'", zei Allard in een telefonisch interview met Lifewire."Ik ben nog steeds elke dag zo geschokt door deze reis. Ik kan niet geloven hoeveel mensen blijven terugkomen en zo ondersteunend zijn."

Snelle feiten

  • Name: Danielle Allard
  • Leeftijd: 32
  • Gelegen: Ottawa, Canada
  • Random Delight: De kinderen zijn de toekomst! Hoewel de meesten Danielle Allard misschien kennen als een streamer op Twitch, staat ze ook bekend als een professor voor vele anderen. Ze geeft les aan een muziekschool in drie verschillende afdelingen: kunst uit de muziekindustrie, uitvoerende kunst en public relations.
  • Quote: "Wees dom. Wees eerlijk. Wees aardig."

Nederig begin

Geboren en getogen in Ottawa, Canada, neemt Allard het mooie Canadese stereotype en verandert het in realiteit. Haar energie ontwapent de moeilijkste leden van het publiek terwijl ze gesust worden door haar uitvoeringsstijlen. Kunst is een cruciaal onderdeel geweest van haar reis door zelfontdekking. Een weliswaar angstig kind, ze had moeite om te communiceren, behalve door middel van kunst.

Ik vond het erg moeilijk om te communiceren toen ik jong was… veel hiervan is geleerd. Ik stortte me op vele vormen van kunst. Ik begon te schrijven, beeldende kunst, zang, en ik deed theater en dans ook,” zei ze.

Kunst is een vorm van communicatie en ze gebruikte het om verbinding te maken op manieren die ze niet kon via traditionele, verbale methoden. Dit werd haar hele leven een rode draad. Verbinden met mensen door haar creatieve vaardigheden.

De jonge Allard zou steeds meer zichzelf vinden door artistieke inspanningen. De opgeleide zangeres, die opbloeide op haar middelbare school voor performancekunst, zou een passie in muziek vinden. Uiteindelijk zelf leraar in de kunsten worden. Een realiteit die haar ertoe zou brengen de virtuele kant van het kunstenaarschap te ontdekken

"Twitch begon als een experiment en wat er gebeurde ging mijn stoutste dromen te boven", zei ze. "Er was geen plan, ik had gewoon het geluk om contact te maken met al deze mensen in de Twitch Music-ruimte."

Image
Image

De verbindende kracht van muziek

Het wereldwijde gezondheidsfiasco van 2020 veroorzaakte een berg opschudding voor iedereen, vooral voor live-artiesten zoals Allard. Geannuleerde shows en veranderende onderwijsdynamiek leidden haar naar de wereld van streaming in een poging om verbonden te blijven met studenten en fans.

"Ik was zo wanhopig om iets te laten gebeuren en er wat van te maken en mijn studenten zouden op de een of andere manier samen kunnen zijn. Dus als ik moest uitzoeken hoe ik moest streamen om dat te doen, dan zou ik dat doen, " mijmerde ze over het beginnen haar streamingreis. "Ik wilde mijn studenten gewoon meer vertrouwen geven door op de Go LIVE-knop te drukken."

Ze wist niet dat ze contact zou maken met veel meer dan alleen haar vrienden. Het verschil in vindbaarheid tussen Twitch- en Meta-platforms Facebook en Instagram overtuigde de muziekprofessor om bij de les te blijven. Vroeg of laat was het meer dan alleen vrienden en studenten die deelnamen aan haar op prestaties gebaseerde livestreams. Het waren muziekliefhebbers die troost zochten in het isolement van 2020.

Agressief ondersteunend en chaotisch gezond. Zo beschrijft Allard de diverse community van muziekliefhebbers die ze de afgelopen twee jaar op het livestreamplatform heeft gecultiveerd. Liefkozend bekend als Dinosaurussen, hebben ze haar op nieuwe manieren artistiek laten bloeien.

“Je begrijpt het rimpeleffect niet van alle keuzes die je maakt.

Dat publiek zou uiteindelijk haar steunpilaar worden en haar ster zou op het platform rijzen terwijl de Twitch Music-community haar met open armen in de strijd verwelkomde. Of ze nu covers maakt of originele liedjes speelt, de stream draait helemaal om de emotionele kracht van muziek.

In twee korte jaren drukt ze al haar stempel op de gemeenschap door middel van innovatieve bewegingen en een aanstekelijke persoonlijkheid. Een van haar meest trotse momenten was het starten van het Dinosaur Stream Fest. Begonnen als een manier om haar verjaardag te herdenken, is het virtuele feest veranderd in een manier om het publiek in contact te brengen met gelijkgestemde streamers en hen door het platform te manoeuvreren.

"Al die momenten waarop ik mensen die angst zie overwinnen, zijn de grootste en meest trotse momenten die hieruit zijn voortgekomen. Allemaal omdat ik besloot om muziek op internet af te spelen", eindigde ze. "Je begrijpt het niet het rimpeleffect van alle keuzes die je maakt. Dus ga die enge dingen doen.”

Aanbevolen: