Hoe DVI naar VGA of VGA naar DVI te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe DVI naar VGA of VGA naar DVI te converteren
Hoe DVI naar VGA of VGA naar DVI te converteren
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een kabel of een adapter met een DVI-connector aan het ene uiteinde en een VGA aan het andere.
  • Steek het ene uiteinde in de DVI-poort en het andere in de VGA.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u DVI naar VGA of VGA naar DVI kunt converteren, zodat u DVI- en VGA-monitoren en -poorten door elkaar kunt gebruiken. Als u overschakelt van VGA naar DVI, wordt uw beeld niet groter.

Converteren tussen DVI en VGA

Er zijn twee basismanieren om van DVI naar VGA te converteren. U kunt een kabel gebruiken die de conversie voor u doet. Het heeft aan de ene kant een DVI-connector en aan de andere kant een VGA-connector. Sluit het ene uiteinde aan op de DVI-poort en het andere op de VGA, en alles zal normaal werken. U kunt dergelijke kabels vrijwel overal online vinden waar elektronica wordt verkocht.

Image
Image

De andere manier om tussen deze connectoren te converteren is met een eenvoudige adapter. Er zijn tal van kleine adapters met aan de ene kant een DVI-aansluiting en aan de andere kant een VGA-aansluiting. Kies de juiste adapter die wordt aangesloten op het apparaat dat u wilt hebben, of de DVI- of VGA-verbinding die u nodig hebt, en sluit alles aan, met behulp van de adapter om de gebruikelijke poort te vervangen. Deze zijn ook overal verkrijgbaar en ze zijn relatief goedkoop. Je kunt deze bij Amazon ophalen en het zal in de meeste situaties werken.

Image
Image

Zorg ervoor dat u de juiste mannelijke/vrouwelijke configuratie kiest die past bij de connectoren op uw apparaten. Het zou niet al te moeilijk moeten zijn, aangezien zowel adapters als kabels overal verkrijgbaar zijn en veel apparaten hetzelfde schema gebruiken.

Houd rekening met kwaliteit

Voordat je begint, is het het beste om iets over de beeldkwaliteit te begrijpen. Zoals bij veel digitale signalen is je video-output zo goed als de zwakste schakel. VGA ondersteunt alleen een resolutie van 1024x768, terwijl DVI volledige 1080p HD op 1920x1080 kan ondersteunen. Zodra je ertussen converteert, zal de kwaliteit verminderen van wat de bron ook was tot een maximum van 1024x768.

Aanbevolen: