Onderzoekers wenden zich tot AI om zeedieren te beschermen

Inhoudsopgave:

Onderzoekers wenden zich tot AI om zeedieren te beschermen
Onderzoekers wenden zich tot AI om zeedieren te beschermen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers gebruiken AI om overbevissing in het Afrikaanse Nijlbekken te verminderen.
  • Het project maakt deel uit van een grotere inspanning om AI in te zetten om de duurzaamheid in een breed scala van industrieën te verbeteren.
  • Maar een expert zegt dat de hoeveelheid energie en andere middelen die nodig zijn om AI-hardware en -software te implementeren zijn eigen problemen kan opleveren.

Image
Image

Kunstmatige intelligentie (AI) helpt overbevissing te voorkomen in een poging de snel afnemende voorraad eetbare mariene soorten in de wereld te beschermen.

Een nieuw project maakt gebruik van AI om de identificatie en meting van vissoorten in het Afrikaanse Nijlbekken te verbeteren. De software kan wetenschappers helpen de dichtheid van vispopulaties sneller te begrijpen dan menselijke waarnemers. Het maakt deel uit van een grotere inspanning om AI in te zetten om de duurzaamheid in een breed scala van industrieën te verbeteren.

"Het veelbelovende van AI is dat het ons nu in staat stelt taken uit te voeren die tijdrovend of onmogelijk complex zouden zijn met traditionele methoden, met aanzienlijk meer snelheid en efficiëntie", Andrew Dunckelman, hoofd impact en inzichten bij Google.org, de liefdadigheidstak van de zoekgigant, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Iets visachtigs

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN werkt aan het verbeteren van de toegang tot de AI-technologie die de visbestanden bewaakt. Het verkrijgen van meer informatie over vissoorten kan helpen bij het bouwen van algoritmen om soorten en hun locaties te identificeren en eventuele veranderingen te herkennen.

De VN schat dat een derde van alle visbestanden nu overbevist is en niet langer houdbaar is. Om de visbestanden veilig te houden, gebruiken onderzoekers van de Universiteit van Florida ook AI om ervoor te zorgen dat vissers geen bedreigde soorten vangen. De AI-modellen schatten de locaties van bedreigde diersoorten waar de visserij actief is, wat commerciële vissers helpt het vissen in die gebieden te vermijden.

"AI is geen wondermiddel voor al onze problemen", zegt Zachary Siders, de wetenschapper die de applicatie heeft ontwikkeld, in het persbericht. "We moeten voor ogen houden dat de beslissingen die we een AI-systeem laten nemen, reële gevolgen hebben voor het levensonderhoud van de visserijsector en voor onvervangbare soorten."

AI houdt de wacht

Het is niet alleen vis die AI in de gaten houdt als het om het milieu gaat. Climate TRACE, 's werelds bijna real-time monitoringplatform voor broeikasgassen (GHG), helpt te identificeren waar emissies vandaan komen en lokaliseert waar de inspanningen op het gebied van decarbonisatie moeten worden geconcentreerd.

Er is ook Restor.eco, een open dataherstelplatform dat wordt gehost op Google Earth. Het biedt wetenschappelijke gegevens en satellietbeelden met hoge resolutie waarmee onderzoekers het herstelpotentieel van elke plaats op aarde kunnen analyseren. In wezen kan het programma land in kaart brengen om te voorspellen waar bomen van nature kunnen groeien.

Dunckelman zei dat Google heeft ontdekt dat programma's hun doelen sneller bereiken met AI. Hij nam nota van het geval van BlueConduit, een organisatie die voortkwam uit de watercrisis in Flint, Michigan. De groep bouwde een machine learning-platform dat gegevens over de ouderdom van huizen, buurten en bekende loden servicelijnen gebruikt om te voorspellen of een huis wordt onderhouden met loden leidingen.

Image
Image

"In het verleden was de enige manier om dit te weten te komen door fysiek [op] elke locatie te graven en te inspecteren op loden leidingen, wat kostbaar en tijdrovend is," zei Dunckelman. "Door de introductie van machine learning kan BlueConduit nu snel en nauwkeuriger voorspellen of een huis wordt bediend met loden lijnen, wat kan leiden tot beleidsbeslissingen die een substantiële impact hebben op zowel de volksgezondheid als de overheidsmiddelen."

Maar niet iedereen is het erover eens dat grote technologiebedrijven de problemen van de planeet noodzakelijkerwijs kunnen oplossen door middel van AI. Eric Nost, een assistent-professor aan de Universiteit van Guelph die onderzoekt hoe datatechnologieën milieubeheer informeren, zei dat recente studies zorgen hebben geuit over de hoeveelheid energie en andere middelen die nodig zijn om AI-hardware en -software te implementeren.

"Ik vermoed dat veel onderzoekers het moeilijk zullen vinden om op AI gebaseerde bevindingen te vertalen in daadwerkelijk beleid of beslissingen als die AI niet is ontwikkeld met beleidsmakers en besluitvormers in gedachten, vooral in het licht van de uitdagingen bij het uitleggen hoe een AI tot zijn resultaten komt, "vertelde hij Lifewire in een e-mailinterview.

AI is geen wondermiddel voor al onze problemen.

AI voor duurzaamheid staat ook nog in de kinderschoenen, erkende Dunckelman. Het veld beschikt nog steeds niet over voldoende datasets en modellen die nodig zijn om vooruitgang te boeken.

"We weten bijvoorbeeld allemaal dat er emissies plaatsvinden in de wereld, maar we weten niet echt waar ze vandaan komen", voegde Dunckelman eraan toe. "Het enige wat we hebben is wat de zenders zelf zeggen dat ze doen, wat niet perfect is."

Aanbevolen: