Waarom Chrome OS-updates bemoedigend zijn

Inhoudsopgave:

Waarom Chrome OS-updates bemoedigend zijn
Waarom Chrome OS-updates bemoedigend zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste update van Chrome OS voegt Live Captions toe, een nieuwe Diagnostics-app en eenvoudiger zoeken.
  • Experts zeggen dat de update een voortzetting is van de verbeterde ondersteuning van Google voor Chrome OS-apparaten.
  • Voortdurende ondersteuning van Google kan ertoe leiden dat Chromebooks een van de meest toegankelijke en betaalbare computers worden die beschikbaar zijn voor gebruikers.
Image
Image

De nieuwste update voor Chrome OS maakt de meer betaalbare laptops van Google nog toegankelijker en gemakkelijker op te lossen.

Ondanks dat ze populair en gebruiksvriendelijk zijn, hebben Chromebooks niet de beste ondersteuning en updates gehad. Google probeert daar al een paar jaar verandering in te brengen en de nieuwste update verbetert alleen wat Chrome OS te bieden heeft door nieuwe toegankelijkheidsfuncties toe te voegen en betere probleemoplossing.

"De meest opwindende update die we hebben gevonden, zijn zeker de Live Captions", vertelde Remco Bravenboer, de eigenaar van Laptoid, in een e-mail aan Lifewire.

"Een andere update, die best spannend is, is de Diagnostics-app die in deze update naar Chrome OS zal komen. Het zal een soort toolkit zijn die gebruikers kan helpen bij het oplossen van al hun Chromebook-problemen."

Toegankelijkheid vinden

Live Captions is gemakkelijk een van de belangrijkste functies om zijn weg naar Chrome OS te vinden sinds de lancering van de eerste Chromebooks in 2011. Google lanceerde eerder dezelfde functie in Chrome op pc's, maar maakt nu de sprong naar ook de meeste Chrome OS-apparaten.

Een andere update, die best spannend is, is de Diagnostics-app die in deze update naar Chrome OS zal komen.

Google heeft niet precies gezegd welke apparaten het zullen krijgen, maar als je Chromebook de afgelopen jaren is uitgebracht, zou je niet veel problemen moeten hebben om ernaar te upgraden.

Bravenboer zegt dat het wat langer duurde om de update naar Chrome OS-apparaten te brengen, omdat deze afhankelijk is van een speciale decoder die in het besturingssysteem is ingebouwd.

Nu het beschikbaar is, maakt het Chromebooks echter nog aantrekkelijker voor mensen die afhankelijk zijn van ondertiteling bij het bekijken van media en andere inhoud.

Het ondersteuningsprobleem

Hoewel Google heeft gewerkt aan het bieden van uitgebreide ondersteuning voor Chromebooks, zal een groot deel van de meest recente update hopelijk helpen de problemen die gebruikers hebben te verminderen.

Technologie kan je leven een stuk makkelijker maken. Ondanks hoe ver computers en andere elektronica zijn gekomen, kunnen er altijd haperingen zijn. De nieuwe diagnostische app van Google lijkt het oplossen van deze problemen veel gemakkelijker te maken.

"Google heeft veel aandacht besteed aan zijn diagnostische app", vertelde Alina Clark, mede-oprichter van CocoDoc, in een e-mail aan Lifewire.

Clark zegt dat de app gebruikers in staat moet stellen om gemakkelijk problemen met hun batterijen en andere problemen op te lossen. Het zal hen naar ondersteuningspagina's leiden en zelfs naar andere oplossingen zoeken om hen te helpen de zaken weer aan de gang te krijgen.

En als u geen oplossing voor uw probleem kunt vinden, kunt u een logboek van de sessie voor probleemoplossing vastleggen, die u vervolgens kunt delen met een gekwalificeerde klantenservicemedewerker.

Overal hoopt Clark dat de app het vinden van oplossingen voor veelvoorkomende technische problemen met Chromebooks veel toegankelijker zal maken, vooral voor degenen die misschien geen diepgaande technische kennis hebben van het laptop-besturingssysteem van Google.

Mainstream gaan

Het meest opvallende aan deze updates is dat Google blijft pushen om nieuwe functies naar Chrome OS te brengen. Hoewel het besturingssysteem nu meer dan tien jaar oud is, waren eerdere updates vrij flauw.

Sinds de vernieuwing van de ondersteuning voor de Chrome OS-gebaseerde apparaten in 2019, heeft Google verschillende aanvullende updates uitgebracht om zijn computers toegankelijker te maken, en Clark hoopt dat we in de toekomst meer verrassingen van het bedrijf zullen blijven zien.

Image
Image

Met geruchten dat Google zijn eigen chipset voor zijn Pixel-apparaten gaat maken, is er ook gespeculeerd dat we door Google gemaakte chips in toekomstige Chromebooks zullen zien. Dit zou kunnen helpen om ze aantrekkelijker te maken voor reguliere gebruikers als ze vergelijkbare ondersteuning kunnen bieden voor zaken als de MacBook Air of MacBook Pro.

Hoewel het onduidelijk is wat Google precies wil met Chromebooks, is het goed om te zien dat het bedrijf de broodnodige functies toevoegt, zoals Live Captions en betere probleemoplossing voor gebruikers die ze nodig hebben.

De nieuw ontworpen Launcher zal ook handig zijn, merkt Clark op, omdat gebruikers veel sneller dan voorheen naar dingen op hun Chromebook kunnen zoeken.

"Google maakt de Launcher ook krachtiger", legde ze uit.

In plaats van gebruikers te verplichten hun zoekopdracht in te voeren en vervolgens te wachten tot de resultaten in een nieuw venster worden geopend, kunt u eenvoudig de inhoud typen die u zoekt, en Chrome OS zal deze direct onder de zoekbalk weergeven. Je kunt dan op dat item tikken om het in een venster te openen, mocht dat nodig zijn.

Aanbevolen: