Certificaatfout Navigatie geblokkeerd: wat dat betekent en hoe dit te verhelpen

Inhoudsopgave:

Certificaatfout Navigatie geblokkeerd: wat dat betekent en hoe dit te verhelpen
Certificaatfout Navigatie geblokkeerd: wat dat betekent en hoe dit te verhelpen
Anonim

Websites gebruiken coderingscertificaten om uw privacy en veiligheid te beschermen wanneer u ze bezoekt. De certificaten werken door gegevens te versleutelen die tussen uw computer en de site worden verzonden. Als een site een verouderd of onjuist geconfigureerd certificaat heeft, waarschuwt de browser u voor de situatie of blokkeert het laden van de site. Dit staat bekend als een certificaatfout Navigatie geblokkeerde fout.

Hoewel deze handleiding is gericht op Internet Explorer en Microsoft Edge, ondersteunt Microsoft Internet Explorer niet langer en raadt u aan bij te werken naar Edge. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Image
Image

Oorzaken van de certificaatfout Navigatie geblokkeerde fout

Er zijn verschillende redenen waarom Certificaatfout Navigatie geblokkeerd optreedt. Voordat u begint te graven en het probleem probeert op te lossen, moet u eerst bedenken dat er mogelijk geen probleem is. Misschien is de site niet correct geconfigureerd en doet de browser zijn werk.

Er zijn echter veelvoorkomende oorzaken die u kunt oplossen. Hieronder staan een paar oorzaken die u mogelijk kunt oplossen.

  • De website is niet goed geconfigureerd.
  • De systeemklok is niet correct ingesteld.
  • Ontbrekende Windows-updates.
  • Antivirus en firewalls blokkeren de site.
  • Compatibiliteitsproblemen met de browser.

Certificaatfout herstellen Navigatie geblokkeerd

Als je het probleem 'Certificaatfout Navigatie geblokkeerd' tegenkomt, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om die fout te omzeilen en toegang te krijgen tot de site die je probeert te bereiken.

Wees voorzichtig bij het navigeren door eerdere waarschuwingen, zoals de waarschuwing Certificaatfout Navigatie geblokkeerd. Beveiligingscertificaten zorgen ervoor dat sites veilig zijn om te bladeren en niet worden geladen met malware die schadelijk kan zijn voor een systeem. Het omzeilen van deze fouten kan uw privacy en computersysteem in gevaar brengen.

  1. Controleer of de fout terecht is. Afhankelijk van waar u de fout hebt ontvangen, krijgt u mogelijk een link om meer informatie over het certificaat van de site te ontvangen. Anders hebt u in de meeste browsers toegang tot die informatie door lock in de adresbalk te selecteren. Als de vervaldatum van het certificaat eerder is dan de huidige datum, is het certificaat verlopen, wat betekent dat u niets hoeft te doen.
  2. Voer een Windows Update uit. Soms is een verouderd stukje software op de computer de schuldige.
  3. Probeer een andere webbrowser. Zowel Google Chrome als Firefox behandelen dingen anders dan Edge. Het kan zijn dat een site op de ene wel goed werkt, maar op de andere niet.

  4. Update de probleembrowser. Edge en IE worden samen met Windows-update bijgewerkt, maar u kunt Chrome en Firefox ook gemakkelijk bijwerken.
  5. Stel de Windows-systeemklok in. Als de klok niet juist is, gebruikt Windows de verkeerde tijd om te vergelijken met de vervaldatum op het certificaat, waardoor de fout wordt veroorzaakt.
  6. Zorg ervoor dat DNS-servers de verbinding naar de juiste website leiden. Wanneer een website iets belangrijks verandert, zoals de locatie waar deze wordt gehost, moeten die DNS-servers worden bijgewerkt. Niet alle DNS-servers worden in hetzelfde tempo bijgewerkt of hebben dezelfde informatie. Wijzig uw DNS-servers om te zien of u op de juiste plaats aankomt.
  7. Controleer de antivirus- en firewallinstellingen. Zorg ervoor dat een antivirusprogramma of firewall de site niet blokkeert. Soms is een antivirusprogramma te streng en blokkeert het belangrijke delen van de site die u probeert te openen. Zonder de informatie die het nodig heeft, kan een computer niets anders doen dan een foutmelding geven. Maak de beperkingen van uw antivirus of firewall los om te zien of dat het probleem oplost.

    Een alternatieve, maar riskante optie is om McAfee, Norton of de Windows-firewall tijdelijk uit te schakelen. Als u deze optie gebruikt, moet u er echter rekening mee houden dat uw computer het risico loopt op inbraak. Schakel de antivirus of firewall opnieuw in als u klaar bent.

  8. Verwijder Trusteer Rapport. Sommige antivirus- en beveiligingstoepassingen bevatten Trusteer Rapport, een stukje software van IBM dat een extra beschermingsniveau toevoegt bij het online verzenden van informatie. Trusteer Rapport kan bugs en fouten veroorzaken, inclusief deze. U kunt Trusteer Rapport verwijderen terwijl uw antivirus volledig functioneel blijft.
  9. Wijzig de internetbeveiligingsopties. Verlaag het beveiligingsniveau in Windows om te zien of dat het probleem oplost.
  10. Beveiligde modus uitschakelen in Internet Explorer. Als het probleem zich alleen in Internet Explorer voordoet, schakelt u de beveiligde modus uit om te zien of het veiligheidsmechanisme de schuldige is.

    Beschermde modus is er met een reden, en je moet het alleen uitschakelen als je weet dat de fout verkeerd optreedt en er geen legitieme reden is om de site te blokkeren.

  11. Betrouwbare sites toevoegen aan Internet Explorer. Als u zeker weet dat de fout onterecht is, voegt u die specifieke site permanent toe als vertrouwde site voor IE en Microsoft Edge. Druk op Windows-toets+R, voer vervolgens inetcpl.cpl in en selecteer OK.
  12. Waarschuwingen voor niet-overeenkomende certificaten uitschakelen. Dit voorkomt dat de fout opduikt. Dit is een tijdelijke oplossing en lost het onderliggende probleem niet op.

    1. Open het Internet Eigenschappen venster.
    2. Selecteer de Advanced tab.
    3. Bekijk de tabel voor Waarschuwing voor niet-overeenkomend certificaatadres en verwijder het vinkje om het uit te schakelen.
    4. Druk op Ok om de wijziging toe te passen.
    5. Start de browser opnieuw en ga opnieuw naar de site.

Veel van de mogelijke oplossingen die hier worden beschreven, werken ook met andere browsers, zoals Firefox en Google Chrome.

Aanbevolen: