Maak een opstartbaar USB-installatieprogramma voor OS X El Capitan

Inhoudsopgave:

Maak een opstartbaar USB-installatieprogramma voor OS X El Capitan
Maak een opstartbaar USB-installatieprogramma voor OS X El Capitan
Anonim

Wat te weten

  • Download El Capitan van Apple en sluit het installatieprogramma af. Verbind en noem een flashstation.
  • Start Terminal. Kopieer en plak de onderstaande opdracht in Terminal. Voer het Mac-wachtwoord in en druk op Enter.
  • Wacht terwijl Terminal de bestanden wist en kopieert naar de USB-drive. Wanneer het proces is voltooid, sluit u Terminal af.

Dit artikel legt uit hoe je een opstartbaar USB-installatieprogramma maakt voor OS X El Capitan (10.11) met Terminal op de Mac.

Download het El Capitan-installatieprogramma

Download het El Capitan-installatieprogramma van de Apple-website. Het is niet meer beschikbaar in de App Store. Zodra de download is voltooid, start het installatieprogramma automatisch. Als dit het geval is, sluit u het installatieprogramma af. U hebt een kopie van het El Capitan-installatieprogramma nodig om een opstartbare USB te maken.

Het El Capitan-installatieprogramma wordt gedownload naar de map /Applications, met de bestandsnaam "Install OS X El Capitan". Als u El Capitan hebt geïnstalleerd en een opstartbaar installatieprogramma wilt maken, downloadt u het installatieprogramma opnieuw van Apple.

Net als eerdere OS X-versies, begint het installatiebestand van El Capitan (10.11) automatisch met het installatieproces wanneer het wordt gedownload en wordt het zichzelf verwijderd wanneer de installatie is voltooid.

Gebruik Terminal om het El Capitan opstartbare USB-installatieprogramma te maken

Volg deze stappen om een opstartbaar USB-installatieprogramma van El Capitan in Terminal te maken.

  1. Sluit de USB-stick aan op je Mac.
  2. Geef de flashdrive een toepasselijke naam. U kunt dit doen door te dubbelklikken op de naam van het apparaat op het bureaublad en vervolgens een nieuwe naam te typen. We raden u aan de schijf elcapitaninstaller te noemen, maar u kunt elke gewenste naam gebruiken, op voorwaarde dat er geen spaties of speciale tekens zijn. Als je een andere naam selecteert, wijzig dan de Terminal-opdracht hieronder met de naam van de flashdrive die je hebt gekozen.
  3. Launch Terminal, te vinden in /Applications/Utilities/.

    Image
    Image
  4. Voer in het Terminal-venster de volgende opdracht in:

    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/elcapitaninstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --geen interactie

    De opdracht is een enkele regel tekst, hoewel uw webbrowser deze als meerdere regels kan weergeven. Als u de hierboven voorgestelde stationsnaam hebt gebruikt, kunt u de volledige tekstregel kopiëren en plakken.

    Druk op Command+ C op uw toetsenbord om de opdracht van deze pagina te kopiëren en plak deze in Terminal door op te drukken Command+ V.

    Image
    Image
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple-computer in bij de wachtwoordprompt. Druk op Return of Enter op uw toetsenbord.

    Deze opdracht wist de USB-stick volledig.

  6. Terminal voert de opdracht createinstallmedia uit en geeft de status van de procedure weer. Het wissen en kopiëren van de bestanden van het OS X El Capitan-installatieprogramma kan enige tijd duren, afhankelijk van hoe snel de USB-stick is.
  7. Zodra Terminal de opdracht heeft voltooid, wordt de regel Klaar weergegeven en wordt vervolgens de Terminal-prompt weergegeven die wacht op een nieuwe opdracht. U kunt Terminal nu afsluiten.

Het opstartbare El Capitan-installatieprogramma is gemaakt op de flashdrive. U kunt dit opstartbare installatieprogramma gebruiken om elk van de ondersteunde installatietypen uit te voeren, inclusief een upgrade-installatie of een schone installatie. Je kunt het ook gebruiken als een opstartbare tool voor probleemoplossing die een assortiment aan apps bevat, waaronder Schijfhulpprogramma en Terminal.

Bottom Line

Een opstartbaar installatieprogramma voor OS X El Capitan is een goed idee, zelfs als je van plan bent een upgrade-installatie uit te voeren. Als u uw eigen exemplaar van El Capitan op een apart apparaat heeft, kunt u OS X altijd installeren of opnieuw installeren. Het helpt ook bij het uitvoeren van elementaire probleemoplossingstaken, zelfs als u geen verbinding met internet of toegang tot de Mac hebt App Store.

Wat je nodig hebt

  • Een Mac die voldoet aan de minimumvereisten van OS X El Capitan.
  • Een USB-flashstation van 16 GB of groter.
  • Het El Capitan-installatiebestand is gedownload van Apple maar kon de installatie niet voltooien.

Als je het opstartbare OS X El Capitan-installatieprogramma maakt, wordt de USB-stick die je gebruikt, gewist. Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u een back-up hebt van de inhoud van de flashdrive of dat het u niet kan schelen dat de gegevens worden gewist.

Er is een andere manier om een opstartbaar installatieprogramma te maken. Het gaat om Schijfhulpprogramma, Finder, verborgen bestanden en veel tijd en moeite. Als je deze methode liever gebruikt, volg dan onze gids: Hoe maak je een opstartbaar Flash-installatieprogramma van OS X of macOS. Het oudere besturingssysteem dat in die handleiding wordt gebruikt, werkt nog steeds voor El Capitan.

Aanbevolen: