Hoe bestanden en mappen uit te sluiten van Norton Antivirus

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden en mappen uit te sluiten van Norton Antivirus
Hoe bestanden en mappen uit te sluiten van Norton Antivirus
Anonim

Wat te weten

  • Om bestanden uit te sluiten, ga naar Instellingen > Antivirus > Scans en risico's > Uitsluitingen/Lage risico's > Configure > Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen > OK.
  • Met de mobiele versie van Norton Security en Antivirus kunt u geen specifieke bestanden en mappen uitsluiten. Gebruik in plaats daarvan Negeer als het wordt gedetecteerd.

Norton Antivirus of Norton Security voor Windows en Mac kunnen u herhaaldelijk waarschuwen dat een bestand of map een virus bevat, ook al weet u dat dit niet het geval is. Dit staat bekend als een vals positief. U kunt deze programma's opdracht geven om specifieke bestanden of mappen tijdens scans te negeren om valse positieven te voorkomen.

Bestanden en mappen uitsluiten van scans van Norton Antivirus-software

Zoals de meeste antivirusprogramma's, kunt u met de Norton AV-software voorkomen dat bestanden en mappen worden gescand. U kunt de software vertellen om een bestand of map te negeren, waardoor het wordt geblokkeerd voor de weergave van het programma. Daarom zal Norton u niet vertellen of er een virus aanwezig is of niet.

Het is niet altijd verstandig om hele mappen uit te sluiten van het scannen, vooral niet voor mappen die regelmatig nieuwe bestanden verzamelen, zoals uw map Downloads.

Er zijn tientallen antivirusprogramma's van Norton Security op de markt, maar het proces voor het uitsluiten van bestanden is in wezen hetzelfde. Om bijvoorbeeld specifieke bestanden en mappen uit te sluiten van een Norton Security-scan in Windows 10:

  1. Open de Norton-antivirussoftware en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Antivirus.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Scans en risico's tab.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Uitsluitingen/Lage risico's en selecteer Configureren [+] naast Uit te sluiten items Van scans.

    Selecteer Bestanden-ID's wissen die zijn uitgesloten tijdens scans om uw uitsluitingsinstellingen te resetten.

    Image
    Image
  5. Selecteer Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen en kies het bestand/de map die u wilt uitsluiten. Als u klaar bent, selecteert u OK om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Op dit punt kunt u alle geopende vensters afsluiten en de Norton-software sluiten.

Sluit alleen bestanden en mappen uit als u zeker weet dat ze niet geïnfecteerd zijn. Alles wat uw antivirussoftware negeert, kan later virussen opleveren, en Norton zal niet wijzer zijn als die bestanden worden uitgesloten van scans en re altime bescherming.

Bestanden uitsluiten van mobiele Norton Antivirus-app-scans

Met de Norton Security and Antivirus-app voor Android en iOS kun je geen specifieke bestanden en mappen uitsluiten in het instellingenmenu. In plaats daarvan moet u Norton vertellen bestanden te negeren nadat ze zijn gedetecteerd.

Aanbevolen: