Hoe het te repareren als Apple Maps niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Apple Maps niet werkt
Hoe het te repareren als Apple Maps niet werkt
Anonim

De iPhone Maps-app is de kaart- en navigatietoepassing van Apple. Ondanks een rampzalige lancering in iOS 6, voldeed de Maps-app al snel aan de behoeften van iPhone-bezitters die onderweg waren. Zelfs met het hoge niveau van ondersteuning en populariteit kan de app soms bugs bevatten. De Kaarten-app geeft een verkeerde locatie aan, de GPS werkt niet goed, of de Apple Kaarten-app werkt helemaal niet. Elk van deze problemen - en andere - kunnen reageren op oplossingen die u op uw telefoon kunt gebruiken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones met iOS 13 tot en met iOS 7.

Sommige van de bugs die u kunt tegenkomen met de Maps-app zijn:

  • Apple Maps-app crasht.
  • Kaartstem werkt niet.
  • iPhone-locatie is niet nauwkeurig in Maps.
  • GPS werkt niet in Maps.
  • Locatieservices werken niet.
  • Locatie is niet beschikbaar.
Image
Image

Bottom Line

Apple Maps-app-fouten of glitches kunnen optreden wanneer de gebruiker onjuiste instellingen selecteert met betrekking tot kaartgegevens of hoe de iPhone deze kan gebruiken. Omdat de app Kaarten afhankelijk is van GPS en internet of mobiele connectiviteit om informatie nauwkeurig weer te geven, kan elke onderbreking van deze services leiden tot onjuiste routebeschrijvingen of verkeerde locaties.

Hoe het te repareren als de iPhone Maps-app niet werkt

Problemen in verband met de Apple Maps iOS-app variëren enorm, dus er zijn verschillende oplossingen om te proberen. Hier zijn enkele van de meest effectieve oplossingen waarvan bekend is dat ze werken wanneer uw iPhone Maps-app niet correct werkt:

  1. Start de iPhone Maps-app opnieuw. Als de iPhone Maps-app niet goed werkt, is een van de beste en snelste manieren om dit te verhelpen, de app volledig te sluiten en vervolgens opnieuw te openen.

    Als u terugkeert naar het startscherm of overschakelt naar een andere app, wordt de Kaarten-app niet gesloten. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm, zoek de iPhone Maps-app en veeg de app vervolgens omhoog om deze te sluiten.

  2. Start de iPhone opnieuw op. Het herstarten van een iPhone kan de Kaarten-app resetten en eventuele bugs verwijderen waardoor deze niet correct werkt.
  3. Vliegtuigmodus uitschakelen. Als u een Apple Maps-foutmelding krijgt die zegt dat uw iPhone geen verbinding kan maken, kan het zijn dat de vliegtuigmodus is ingeschakeld en dat het iOS-apparaat geen verbinding kan maken met de Apple-servers via Wi-Fi of het mobiele netwerk.

    Als de vliegtuigmodus is uitgeschakeld, schakelt u deze in, wacht u 30 seconden en schakelt u deze weer uit. Hierdoor worden je verbindingen opnieuw ingesteld en kan het probleem met de Maps-app worden opgelost.

  4. Wi-Fi uitschakelen. Uw iPhone kan verbinding maken met een draadloos netwerk zonder werkende internettoegang. Schakel wifi uit en laat de Kaarten-app in plaats daarvan het mobiele signaal gebruiken.
  5. Schakel Bluetooth in. Als u problemen ondervindt bij het verbinden van de Kaarten-app met een auto of een ander apparaat, controleert u of Bluetooth op de iPhone is ingeschakeld. Het kan per ongeluk zijn uitgeschakeld.
  6. Schakel Bluetooth uit. Het is bekend dat het verbinden met een ander apparaat, zoals een Fitbit-tracker, met Bluetooth interfereert met de mobiele en wifi-verbindingen van de iPhone, waardoor iPhone Maps niet werkt. Als je Bluetooth niet nodig hebt, zet het dan uit en kijk of dat helpt.
  7. Controleer locatieservices. Als u merkt dat de GPS van de iPhone niet werkt, is de GPS-machtiging mogelijk uitgeschakeld. Schakel het weer in door naar Settings > Privacy > Location Services. te gaan

    Als locatieservices is ingeschakeld en je krijgt nog steeds een iPhone-foutmelding dat locatieservices niet werken, schakel deze dan uit, wacht enkele seconden en schakel hem vervolgens weer in.

  8. Controleer de locatie-instelling van de Maps-app. Naast het activeren van de algemene apparaatlocatieservices, moet u de Kaarten-app ook specifieke toestemming geven om deze functionaliteit te gebruiken. Ga hiervoor naar Instellingen > Maps > Locatie > Tijdens gebruik van de App
  9. Mobiele gegevens inschakelen. Als u geen verbinding kunt maken met het mobiele netwerk van uw voorkeur, kan het zijn dat de Maps-app niet goed werkt. Hoewel het uitschakelen van mobiele data een goede manier is om te besparen op overmatig datagebruik, kan het knoeien met de Kaarten-app als er geen Wi-Fi-signaal beschikbaar is en kan de locatie van de iPhone onnauwkeurig zijn.
  10. Stel het stemniveau van iPhone Maps in. Als de iPhone Maps-stem niet of helemaal niet werkt zoals verwacht, ga dan naar Instellingen > Maps > Rijden en navigatie en selecteer Low, Normal of Loud Volume If Geen stem is geselecteerd, u hoort de stem niet.

  11. Schakel Bluetooth-speakers in de buurt uit. Als u de iPhone Maps-app niet kunt horen, schakelt u alle Bluetooth-speakers in de buurt uit. De app stuurt de gesproken tekst mogelijk naar de Bluetooth-luidsprekers in plaats van naar je auto of een ander apparaat.
  12. Reset locatie en privacy. Als je een iPhone-fout krijgt die zegt dat een locatie niet beschikbaar is, reset je de instellingen voor Locatie en privacy door naar Settings > General > te gaan Reset > Reset Locatie & Privacy.
  13. Reset de netwerkinstellingen. Met dit proces worden uw opgeslagen wifi-wachtwoorden verwijderd, maar het kan enkele verbindingsproblemen met de Maps-app op de iPhone oplossen.
  14. Verwijder de app Maps en installeer deze opnieuw. Als de Apple Maps-app niet correct werkt op de iPhone, verwijder deze dan zoals elke andere iOS-app en installeer hem vervolgens opnieuw vanuit de App Store.
  15. Maak opslagruimte vrij. Wanneer de iPhone Maps-app willekeurig crasht, kan het probleem een gebrek aan opslagruimte op het apparaat zijn. Het verwijderen van enkele grote apps of videobestanden kan ruimte vrijmaken die de Kaarten-app kan gebruiken.

    Gebruik een cloudopslagservice zoals iCloud, Google Drive, OneDrive of Dropbox om een back-up van uw bestanden te maken voordat u ze verwijdert.

  16. Herstel het iOS-apparaat naar de fabrieksinstellingen. Dit zou de laatste oplossing moeten zijn die u probeert, omdat het tijdrovend is en al uw persoonlijke informatie en gegevens van de iPhone worden verwijderd.

Aanbevolen: