De 8 beste huidige gameconsoles van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste huidige gameconsoles van 2022
De 8 beste huidige gameconsoles van 2022
Anonim

Er is een nieuwe consolegeneratie, met geweldige graphics, krachtige specificaties en veel games om te spelen. De drie grote honden zijn Sony met de PlayStation 5, Microsoft met de Xbox Series X en Nintendo met de Switch.

Alle drie de consoles passen in hun eigen speciale niches, waarbij de PS5 een voordeel heeft in exclusieve aanbiedingen bij de lancering, de Series X grafisch krachtig is op papier en de Nintendo Switch het ideale draagbare apparaat is. Je zou niet nalaten om ze alle drie te bezitten, hoewel de meeste mensen zullen kiezen tussen de Xbox Series X en PlayStation 5 (als ze ze op voorraad kunnen vinden). Naar onze bescheiden mening zou iedereen een Nintendo Switch moeten kopen, het is de beste keuze voor de gamer die onderweg is.

Als je niet zo'n console-gamer bent, ben je misschien meer geïnteresseerd in onze lijst met de beste gaming-pc's. Voor alle anderen, lees verder om onze kijk op de beste huidige gameconsoles om te kopen te zien.

Beste games: Sony PlayStation 5

Image
Image

Sony's PlayStation 5 vertegenwoordigt een aanzienlijke verbetering van de visuele kwaliteit ten opzichte van zijn voorgangers, met meer dan vijf keer de grafische output van de originele PlayStation 4 en meer dan het dubbele van die van de half-stap PS4 Pro-revisie. Het resultaat is vloeiende, heldere en uiterst gedetailleerde gamewerelden, geleverd in native 4K-resolutie met maximaal 120 frames per seconde op ondersteunde schermen, met compatibiliteit met 8K-content in de toekomst. Het biedt ook een veel soepelere speelervaring dankzij de snelle SSD-opslag, die de laadtijden drastisch verkort.

Naast de powerboost, is de nieuwe DualSense-controller een opwindende innovatie, verpakt in nauwkeurige haptische feedback en adaptieve, weerstand biedende triggerknoppen voor een meer meeslepende speelervaring. De PS5 - die verkrijgbaar is met of zonder schijfstation - heeft ook een solide reeks lanceringsgames, waaronder uitstekende exclusieve games zoals Spider-Man: Miles Morales en Demon's Souls. De rivaliserende Xbox Series X is een beetje krachtiger op papier en heeft een compacter, entertainmentcentrumvriendelijk ontwerp samen met andere voordelen, maar de PlayStation 5 biedt meer vroege redenen om in deze vroege dagen in nieuwe hardware te investeren.

GPU: AMD Radeon RDNA 2 | CPU: AMD Ryzen | Opslag: 825GB SSD | Optisch station: Ja | Afmetingen: 15.4"x4.1"x10.2" | Gewicht: 9.9 Lbs

"De PlayStation 5 biedt naast beeld nog meer voordelen met de NVMe solid-state drive (SSD), die een tektonische verschuiving in laadsnelheden oplevert in vergelijking met de PS4." - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste voor mobiliteit: Nintendo Switch

Image
Image

Bij de eerste onthulling bracht de Nintendo Switch zichzelf op de markt als een mobiel spelsysteem dat niet alleen thuis op je televisie kon worden gespeeld, maar ook overal mee naartoe kon worden genomen en overal kan worden gespeeld. De innovatieve console van Nintendo maakt spelen onderweg gemakkelijk en wordt geleverd met een uit elkaar te halen controller met opties voor gesplitst scherm, zodat je met vrienden kunt spelen.

De Nintendo Switch heeft 50 externe uitgevers in samenwerking voor de ontwikkeling van toekomstige games. Hits als Mario Kart 8, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Odyssey hebben het een sterke line-up gegeven. De Switch is een geweldig systeem voor feestjes met zijn mobiele snap-off joy-con-controllers - eenmaal uit het dockingstation fungeert hij als een tablet met een eigen speciaal scherm dat met anderen kan worden gedeeld via multiplayer-games op een gesplitst scherm.

GPU: Nvidia Custom Tegra-processor | CPU: Nvidia Custom Tegra-processor | Opslag: 32GB intern | Optisch station: Nee | Afmetingen: 4"x9.4"x.55" | Gewicht:.88 Lbs

"Gezien de vele consoles in de huidige line-up die variëren van $ 200 tot $ 500, afhankelijk van welke versie je kiest, is het prijskaartje van $ 300 van de Switch zowel betaalbaar als concurrerend." - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste graphics: Microsoft Xbox Series X

Image
Image

De Xbox Series X is de krachtigste thuisconsole ooit gemaakt, met tot 12 teraflops aan grafische prestaties voor hyper-gedetailleerde native 4K-games met maximaal 120 frames per seconde op ondersteunde schermen. Even indrukwekkend is dat de supersnelle, aangepaste SSD het snel laden van games mogelijk maakt en je in slechts enkele seconden tussen geopende games kunt wisselen dankzij de unieke Quick Resume-functie.

Microsoft's console is compatibel met een breed scala aan eerdere Xbox One-, Xbox 360- en originele Xbox-games, maar heeft momenteel geen grote, nieuwe exclusives om de vraagprijs van $ 499 echt te rechtvaardigen. Het is indrukwekkende hardware met veel potentieel, hoewel het tot ver in 2021 kan duren voordat we games gaan zien die echt het meeste uit deze krachtige nieuwe Xbox halen.

"In termen van rauwe hardware is het de krachtigste thuisconsole van vandaag, die ook op dat vlak de nieuwe PlayStation 5 overtreft, plus een reeks gebruiksvriendelijke functies die er echt uitspringen in gebruik. " - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste voor betaalbaar gamen: Microsoft Xbox Series S

Image
Image

Als je slechts één gameconsole uit deze lijst moet kiezen, is de Xbox Series S waarschijnlijk de meest lucratieve optie voor de meeste mensen. Het is een goed goedkoop alternatief voor de Series X, die veel van dezelfde ervaring naar de tafel brengt, zij het met enkele limieten. De console kan 1440p-gaming aan met 60 fps of 120 fps, maar niet met 4K. Opslag is met 512 GB wat beperkt, maar je kunt het uitbreiden met de uitbreidingskaart.

De echte waarde van de console komt van het vermogen om dezelfde games te spelen als de Xbox Series X. Hij is ook achterwaarts compatibel, waardoor je een breed scala aan games kunt spelen. De meest kosteneffectieve functie is misschien dat je de Series S kunt gebruiken met Xbox Game Pass Ultimate, waardoor je tegen een maandelijks bedrag toegang hebt tot een grote bibliotheek met games.

GPU: AMD Custom Radeon RDNA 2 | CPU: AMD Custom Ryzen Zen 2 | Opslag: 1TB SSD | Optisch station: Ja | Afmetingen: 5.9"x5.9"x11.9" | Gewicht: 9.8 Lbs

"De laadtijden waren verwaarloosbaar in elk van de games die ik speelde, wat verwacht wordt van een systeem met supersnelle NVME SSD-opslag." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste handheld: Nintendo Switch Lite

Image
Image

De Nintendo Switch Lite is een goedkopere, meer draagbare optie voor gamers die de beste Nintendo-titels met een beperkt budget willen ervaren. Het verwijdert het dock en de Joy-Con van de originele Nintendo Switch, waardoor het zichzelf als een handheld-apparaat vestigt, en wordt geleverd in meerdere kleuren die eruit springen, zoals fel turkoois of bananengeel.

Bij tweederde van de prijs van een standaard Nintendo Switch is er een veel lagere toegangsdrempel, maar het brengt wel een paar opofferingen met zich mee. Het meest opvallende is dat de Switch Lite niet wordt gekoppeld aan een televisie, wat betekent dat je alleen games kunt spelen in de handheld-modus. Naast het ontbreken van een ingebouwde standaard, beperkt dat de lokale multiplayer ernstig, maar er zijn ook een handvol verbeteringen ten opzichte van de OG Switch.

De vormfactor ligt beter in de hand en het kleinere formaat maakt het gemakkelijker om mee te nemen onderweg. Er is een echt richtingspad dat beter werkt dan de richtingsknoppen van de OG Switch, vooral voor platformgames of vechtspellen. Deze upgrades maken de Switch Lite perfect voor iedereen die uitsluitend in handheld-modus speelt en onderweg op zoek is naar een betere optie.

GPU: NVIDIA Custom Tegra-processor | CPU: NVIDIA Custom Tegra-processor | Opslag: 32GB intern | Optisch station: Nee | Afmetingen: 3.6"x8.2"x.55" | Gewicht:.61 Lbs

"Ondanks dat enkele van de meer unieke functies en sterke punten van de Switch zijn ontdaan, is de Switch Lite een perfecte console voor gamers die onderweg zijn of voor degenen die de voorkeur geven aan handheld." - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste streamingplatform: Google Stadia

Image
Image

Google's gaming-experiment is technisch gezien geen console, het is een online streamingservice die is ontworpen om je overal en op elk apparaat games te laten spelen. Als je een sterk genoeg internetverbinding hebt, kun je games zoals Destiny 2 rechtstreeks naar je telefoon, pc, Smart TV of Chromecast streamen. Voor spelers met zwakker internet zijn er opties om de grafische getrouwheid te verlagen om de prestaties te verbeteren. Naast games van derden voor meerdere platforms, heeft Google een eigen ontwikkelstudio geopend om exclusieve Google Stadia-games te maken. Met veel andere bedrijven die zich wagen aan cloudgebaseerde gameplay, is het uitgangspunt van Stadia een interessant concept voor spelers die zich afvragen hoe gaming er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Wat betreft hardware heeft Google een Stadia-specifieke controller gemaakt die rechtstreeks verbinding kan maken met wifi om de latentie te verminderen. Het is echter niet nodig om de officiële Stadia-controller van Google te kopen - je kunt in plaats daarvan een controller van derden pakken, zoals de Xbox One Elite of Dualshock 4.

Als je de controller van Google gebruikt, heb je gemakkelijker toegang tot de reeks sociale functies waarmee Stadia experimenteert. Stadia lijkt voort te bouwen op de basis die is gelegd door platforms zoals Twitch, waarbij gameplay, streaming en sociale media op één plek worden geplaatst. Google heeft veel werk te verzetten om Stadia tot een hoofdrolspeler in het videogamelandschap te maken, maar het uitgangspunt is zeker intrigerend.

GPU: Vega 56 | CPU: Aangepaste Intel CPU | Opslag: N.v.t. | Optisch station: Nee | Afmetingen: 4.3"x6.4" | Gewicht: 9,45 Oz

"Ondanks een nogal stroeve start, kan de techgigant hier iets op het spoor zijn als ze de knikken kunnen gladstrijken." - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste heruitgave: Nintedo Super NES Classic

Image
Image

Toen het nieuws kwam dat Nintendo bijgewerkte klassiekers van zijn voormalige consoles, zoals de NES en Super NES Classic, opnieuw zou uitbrengen, verheugden gamers zich. De Super NES Classic laat het glorieuze gametijdperk van de jaren 90 herleven met 21 verschillende games, waaronder Starfox 2.

Met de originele look en feel van de 16-bits thuisconsole (alleen kleiner) fungeert de Super NES Classic als een soort uurwerk voor wanneer gamen zijn hoogtepunt bereikte. Enkele van de beste games voor twee spelers van zijn tijd zijn inbegrepen en klaar om te spelen, zoals Super Mario Kart en Street Fighter II Turbo. Definiërende games zoals Megaman X, Earthbound, Kirby Super Star en Super Mario RPG keren ook terug.

Iedere gamer die zijn jeugd wil herbeleven of nieuwe gamers wil kennis laten maken met een eenvoudiger tijd waarin internet voor het eerst begon, zou de Super NES-klassieker moeten krijgen. Inbegrepen zijn twee bedrade Super NES Classic-controllers voor multiplayer-actie.

GPU: Mali-400 MP | CPU: ARM Cortex-A7 | Opslag: 512 GB Flash-opslag | Optisch station: Nee | Afmetingen: 10"x2.68"x8" | Gewicht: 2.12 Lbs

Beste veelzijdigheid: Amazon Luna

Image
Image

Amazon Luna is een gamestreamingplatform, geen traditionele console, maar heeft hetzelfde basisdoel als een console. Deze streamingdienst is in wezen Netflix voor videogames, omdat het je toegang geeft tot een bibliotheek met games die je kunt spelen wanneer je maar wilt, zonder extra kosten, op je computer, telefoon, Fire TV-apparaat of zelfs rechtstreeks op je televisie.

In tegenstelling tot consoles met een hoge initiële aankoopprijs, hoeft Luna geen fysieke hardware aan te schaffen. De manier waarop het werkt, is dat u een laag maandelijks bedrag beta alt en dat u toegang krijgt tot een bibliotheek met games. De games draaien op de hardware van Amazon en je streamt ze via internet. De basistechnologie is vergelijkbaar met Google Stadia of Microsoft Game Pass Ultimate, maar je hoeft geen games te kopen zoals bij Stadia, en het is goedkoper dan Game Pass Ultimate.

Luna heeft de laagste instapkosten van alle gameconsoles of streamingdiensten, omdat de maandelijkse kosten vrij laag zijn en je geen hardware hoeft te kopen. Amazon verkoopt wel een Wi-Fi Luna-controller die redelijk goed werkt, maar je kunt de meeste USB- en Bluetooth-controllers gebruiken met de service als je er al een hebt.

Hoewel Luna een geweldig alternatief is voor moderne gameconsoles vanwege de lage toegangsprijs, zijn er een paar nadelen. Het heeft vrij slechte Android-ondersteuning, wat betekent dat je het misschien niet op je Android-telefoon kunt uitvoeren. Het werkt echter goed op zowel Windows-pc als macOS, naast iOS, nieuwere Fire TV-apparaten en zelfs sommige televisies met ingebouwde Fire TV.

Image
Image

"Luna biedt een indrukwekkende streamingervaring die vergelijkbaar is met wat ik heb gezien van Google en Microsoft." - Jeremy Laukkonen, Product Tes

De beste draagbare spelconsole om te kopen is de Nintendo Switch. Het is een flexibele, veelzijdige optie die net zo goed speelt in de handheld-modus als wanneer hij in je tv is gedockt, en hij zit boordevol aantrekkelijke AAA-games. Voor degenen die gefocust zijn op graphics, houden we van de pure kracht van de Xbox Series X, hoewel de PS5 bij de lancering betere exclusives heeft en profiteert van de unieke DualSense-controller. Beide zullen er echter nog steeds geweldig uitzien.

Over onze vertrouwde experts

Zach Sweat schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Als gamer en gamerecensent is hij eerder gepubliceerd door IGn, Void Media en Whalebone Magazine. Hij beoordeelde een aantal consoles op deze lijst en prees de Nintendo Switch en Switch Lite voor hun handheld-gamingmogelijkheden.

Andrew Hayward schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Met publicaties in TechRadar, Stuff en Polygon doet hij sinds 2006 verslag van gaming. Hij was onder de indruk van de kracht van de Xbox Series X.

Jeremy Laukkonen is een tech-generalist die sinds 2019 voor Lifewire schrijft. Hij behandelt uitgebreid games en recenseert de Xbox Series S, die hij goed vond vanwege zijn waarde.

FAQ

    Heeft u een stabiele internetverbinding nodig om deze consoles te gebruiken?

    Hoewel gameconsoles voor een groot deel van hun functionaliteit afhankelijk zijn van een internetverbinding, is een stabiele verbinding niet helemaal essentieel. Als u uw console echter niet aansluit, zal dit de functies en uw algehele plezier ernstig belemmeren. Behalve dat je niet online met je vrienden kunt spelen, kun je ook geen updates voor je console of games krijgen, games digitaal kopen of downloaden, of toegang hebben tot de vele gratis games die doorgaans beschikbaar komen in de loop van een levensduur van de console.

    Kun je je consoles upgraden?

    Moderne consoles hebben een beperkte capaciteit voor upgrades, maar dit is meestal beperkt tot opslag en esthetiek. Helaas is er geen manier om gedetailleerde upgrades te installeren zoals je zou zien met een gaming-pc, maar je hebt nog steeds de mogelijkheid om je opslagruimte te vergroten of de kleur te verwisselen voor iets smakelijkers.

    Waarom vind je nergens een Playstation 5 of Xbox Series X?

    Sinds hun lancering zijn beide consoles gloeiend hete handelswaar geweest en bijna onmogelijk te vinden. Een deel van de schuld kan worden gelegd bij scalpers die beschikbare aandelen opkopen en deze doorverkopen tegen een walgelijke prijsverhoging. Het grotere probleem dat deze consoles teistert, is echter een algeheel tekort aan de chips die worden gebruikt bij de productie van deze consoles. Er was in 2020 een enorme vraag naar deze onderdelen en die zal waarschijnlijk dit jaar aanhouden terwijl het aanbod de vraag inha alt.

Waar moet je op letten bij een gameconsole

Prijs

De nieuwste gameconsoles kunnen prijzig zijn, maar je hoeft niet veel uit te geven voor een spannende game-ervaring. Het mobiele spelsysteem van Nintendo, Switch, is bijvoorbeeld meer dan $ 100 goedkoper dan veel van zijn concurrenten. Je kunt ook geweldige aanbiedingen vinden voor klassieke systemen.

Compatibiliteit

Als je eerder een gameconsole hebt gehad, kun je overwegen een nieuwe console te kopen die compatibel is met de bibliotheek met games die je waarschijnlijk hebt verzameld. Je PS4 speelt bijvoorbeeld geen games van oudere Sony-consoles, maar je hebt nog steeds toegang tot honderden oudere PlayStation-titels met de PS Now-streamingservice. Xbox One daarentegen heeft een veel betere achterwaartse compatibiliteit, om nog maar te zwijgen van een digitaal inwisselschema waarmee je nieuwere versies van je bestaande games gratis kunt downloaden.

4K- of VR-ondersteuning

Hoe belangrijk is het voor jou om je favoriete games in echte 4K te kunnen spelen? Als je antwoord 'heel' is, wil je een console die 2160p ondersteunt, zoals de Xbox One X, maar als je antwoord 'niet echt' is, kun je genoegen nemen met iets anders. Hetzelfde geldt voor virtual reality, omdat niet alle systemen dit ondersteunen.

Aanbevolen: