Hands on met de Project xCloud PC Beta

Inhoudsopgave:

Hands on met de Project xCloud PC Beta
Hands on met de Project xCloud PC Beta
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Xbox Game Pass was al een van de beste waarden in gaming, en nu kun je het in een webbrowser uitvoeren.
  • Cloud-gaming wordt over het algemeen zwaar gewogen in het voordeel van game-uitgevers.
  • Je wilt nog steeds fysiek of digitaal gaan voor elke game met een sterke multiplayer-component.
Image
Image

Ik denk dat ik nu geen Xbox nodig heb om mijn Xbox te spelen, wat een beetje vreemd aanvoelt.

Ik kwam in de pc/iOS-bèta voor Microsoft's nieuwste versie van Project xCloud, waarmee Xbox Game Pass Ultimate-abonnees hun games kunnen spelen via een browser of web-app. Met Google Chrome en een compatibele controller heb ik nu toegang tot een groot aantal Xbox-games, zonder dat ik de Xbox-app hoef te starten of mijn console hoef aan te zetten.

Het maakt het spelen van games op Xbox sneller en handiger dan voorheen, omdat de Xbox-eenheid zelf overbodig is. Xbox Game Pass Ultimate-abonnees hadden al de vorige versie van xCloud als extraatje, waarmee je Xbox-games op mobiele Android-apparaten kunt spelen, maar dit opent het veld.

Het is echter nog steeds cloudgaming en komt nog steeds met de huidige staat van de complicaties van het veld. De verschuiving naar de cloud is een grote stap voor uitgevers, maar het voelt nog steeds alsof het consumenten kan achterlaten.

In Voordat je het weet

Het is moeilijk om nu ruzie te maken met de pure dollar-per-uurwaarde van Xbox Game Pass. Voor $ 15 per maand krijg je toegang tot een wisselend, samengesteld assortiment van first- en third-party Xbox-games, waaronder verschillende recente releases.

Het voordeel van xCloud ten opzichte van Game Pass op console of pc is dat er geen lokale installatie voor nodig is. Je kunt eenvoudig een geïnstalleerd exemplaar van het spel op de cloudserver van Microsoft klikken en spelen, waardoor je binnen 3 minuten of minder in het spel bent. Dit betekent ook dat je high-definition games kunt spelen op een low-end machine, omdat het in wezen een interactieve videostream is.

Image
Image

Ik heb de xCloud pc-bèta getest met een assortiment aan games, waaronder Killer Instinct, Xeno Crisis, Wolfenstein: The New Order en State of Decay 2. In het geval van Wolfenstein was ik in staat om naadloos verder te gaan waar ik was gebleven op mijn fysieke Xbox, dankzij het automatisch synchroniseren van opgeslagen gegevens.

Voor het grootste deel kon ik geen echt verschil zien tussen het spelen van een game via xCloud in de browser of een lokale installatie. De uitzondering was State of Decay 2, waarvan ik aanneem dat het veel te maken heeft met de noodzaak om tijdens het spelen verbonden te blijven met de server van het spel. Hoewel ik een behoorlijke afstand kreeg in de solo-campagne van de game, had ik consistente problemen met "zwevende" en onnauwkeurige besturing.

Stormwaarschuwing

Dat is een van de grote problemen met cloudgaming: het is een bandbreedtezwijn.

Multiplayer-spellen, of iets dat verbonden blijft met een server terwijl je speelt, zullen meetbaar lijden als je ze via de cloud probeert te spelen, omdat je lokale internet beide verbindingen tegelijkertijd probeert te behouden. Het is mogelijk, maar het is niet ideaal, en je bent een wandelend doelwit voor iedereen in de game.

Dat betekent ook dat je veel data verbruikt. Je kunt erop rekenen dat je minimaal 100 MB per minuut verbrandt aan een xCloud-game, afhankelijk van de grafische instellingen. Het is vermakelijk om Halo 5 in 4K op een iPhone te spelen, maar je hebt ongeveer 4 seconden voordat je je maandelijkse datalimiet bereikt.

Het is niet zonder gemakken, maar de logistiek voor cloudgaming is er nog niet. Sinds Google deze bal in 2019 met Stadia aan het rollen heeft gebracht, heb ik gemerkt dat de algemene strekking van het grootste deel van het enthousiasme dat rond de cloud is opgebouwd, in ieder geval in de gamingruimte, is dat het een geweldige deal is voor een groot technologiebedrijf - u allen wat u hoeft te doen is uw servers draaiende te houden, maar het is op zijn best situationeel nuttig voor spelers op de grond.

Microsoft heeft een aantal slimme ideeën voor xCloud, waar het een handige optie is voor Game Pass-abonnees in plaats van een product op zich, maar het hele cloudgebaseerde gamingmodel lijkt te zijn ontworpen voor een versie van internet die niet bestaat momenteel niet.

Het is een oplossing op zoek naar een probleem.

Aanbevolen: