Caitlin Kalinowski egaliseert het speelveld in STEM

Inhoudsopgave:

Caitlin Kalinowski egaliseert het speelveld in STEM
Caitlin Kalinowski egaliseert het speelveld in STEM
Anonim

De STEM-industrie is een van de snelstgroeiende industrieën van vandaag, en leiders zoals Caitlin Kalinowski proberen het STEM-diversiteitsprobleem op te lossen.

Image
Image

Volgens het Bureau of Labor zullen STEM-velden naar verwachting in 2029 met 8 procent groeien, vergeleken met 3,7 procent voor alle andere beroepen. Vrouwen vormen echter slechts ongeveer 27 procent van de STEM-werknemers, terwijl BIPOC ongeveer 30 procent van de STEM-werknemers uitmaakt.

Als senior director hardware en leider in technologie zei Kalinowski dat de verschillen een culturele verandering zijn die de industrie moet verschuiven in plaats van zich te concentreren op de technologiebedrijven zelf.

"Ik heb gewoon niet het gevoel dat we nog geen gelijk speelveld hebben, zoals in de hele pijplijn", vertelde Kalinowski aan Lifewire via de telefoon. "Dit is een cultuurding, geen bedrijfskwestie."

Snelle feiten

  • Name: Caitlin Kalinowski
  • Van: New Hampshire
  • Random Delight: Wanneer ik een product mag gebruiken dat prachtig doordacht is en de functies me verrassen. Een recent voorbeeld is het vrachtwagenontwerp van Rivian met een externe stoel voor skiërs en snowboarders.
  • Belangrijk citaat of motto om naar te leven: "Altijd leren."

Verschillen in STEM

Toen Kalinowski de technische wereld betrad in de vroege jaren 2000, was het een heel andere plaats, voornamelijk gedomineerd door mannen. Ze zei dat er geen andere vrouwen in de techniek waren bij haar eerste bedrijf.

Na verloop van tijd, zei Kalinowski, werd het beter en kwamen er meer vrouwen in haar teams.

"[Bij één bedrijf] Ik zat in twee teams: een van de teams was volledig mannelijk en een van de teams was ongeveer 50/50 [mannelijk en vrouwelijk]", zei ze. "Mijn ervaring met het 50/50-team was, zoals je je kunt voorstellen, gewoon veel beter."

Image
Image

Kalinowski zei dat een belangrijke reden waarom vrouwen en BIPOC de technische industrie binnen hun eerste twee jaar verlaten, is dat ze zichzelf niet vertegenwoordigd zien in hun teams en op de werkplek.

"Ik vind het niet leuk om ernaar te kijken [zoals] 'hoe krijgen we meer vrouwen en [BIPOC] geïnteresseerd in STEM?' Dat is niet de omlijsting die ik leuk vind, omdat het hen een beetje opv alt, "zei ze.

"Misschien komt het door de ervaringen die ze hadden toen ze praatten over [STEM] leuk vinden, of omdat hun eerste baan geen geweldige ervaring was. En dus denken ze, 'dit is niets voor mij, ' terwijl ze, als ze een goede ervaring hadden gehad, heel enthousiast zouden zijn over STEM."

Ze jong beginnen

Een succesvolle STEM-carrière begint natuurlijk met interesse in de onderwerpen, maar Kalinowski zei dat niet iedereen even aangemoedigd wordt om deze interesses na te streven. Volgens een onderzoek van de National Science Foundation verdienen vrouwen in de VS slechts 18 procent van de bacheloropleidingen informatica en slechts 20 procent van de ingenieursdiploma's.

Kortom, we moeten openstaan voor mensen met verschillende achtergronden die het werk kunnen doen.

Kalinowski zei dat een kritische manier om ervoor te zorgen dat de samenleving de vlam die jongeren voor STEM hebben niet dooft, is om meer open en acceptabel te zijn.

"De manier om kinderen te ontwikkelen die speciale vaardigheden hebben, of die op jonge leeftijd echt hun belofte gaan tonen, is om ze te volgen," zei ze. "Als een kind interesse toont, moedig het dan aan en moedig het aan."

Succes instellen

Als iemand die deel uitmaakte van de minderheid in de STEM-industrie, brengt Kalinowski die ervaring naar haar leiderschap om ervoor te zorgen dat leden van haar teams zich zowel vertegenwoordigd als gezien voelen.

"Een van de dingen die je als leider moet doen, is begrijpen wie wat [en] wanneer nodig heeft", zei ze. "Als je iemand inhuurt die op de een of andere manier ondervertegenwoordigd is, moet je in het begin meer contact met hen opnemen en ervoor zorgen dat ze goed ingeburgerd zijn, en dat ze begrijpen waarom we doen wat we doen en hoe ze succesvol kunnen zijn, enz.."

Image
Image

Voor Kalinowski is haar ultieme doel als leider en iemand die de ongelijkheden in technologie heeft ervaren, het gelijkmaken van het speelveld.

"Ervoor zorgen dat we mensen aannemen, is een groot deel ervan, en ik denk dat dat redelijk goed gedekt is," zei ze. "Ik denk dat […] de Bay Area en Silicon Valley een redelijk goede plek bereiken door duidelijk te maken dat we willen dat de pijplijn in deze rollen divers is."

Bovendien zei ze dat een andere manier om gelijkheid aan te moedigen in de STEM-banen zelf ligt.

"We moeten ervoor zorgen dat we de vereisten voor banen niet zo veel beperken, zoals te veel," zei ze. "Kortom, we moeten openstaan voor mensen met verschillende achtergronden die het werk kunnen doen."

Hopelijk gaat de toekomst van de STEM-industrie in de goede richting, dankzij leiders zoals Kalinowski die daarbij helpen.

Aanbevolen: