Hoe te spelen in de Windows-spelmodus

Inhoudsopgave:

Hoe te spelen in de Windows-spelmodus
Hoe te spelen in de Windows-spelmodus
Anonim

Windows Game Mode is speciaal ontworpen om elke game-ervaring sneller, soepeler en betrouwbaarder te maken. Game Mode, ook wel Windows 10 Game Mode, Gaming Mode of Microsoft Games Mode genoemd, is beschikbaar in de Windows 10 Creator's Update. Als je de nieuwste Windows-updates hebt, heb je toegang tot de Spelmodus.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Hoe de spelmodus van Windows 10 verschilt van de standaard Windows-modus

Windows heeft altijd gepresteerd in een standaardconfiguratie die vaak wordt aangeduid als de standaardmodus. Microsoft heeft deze modus in eerste instantie gemaakt om een evenwicht te bieden tussen energieverbruik en prestaties voor de apparaten met Windows-besturingssystemen.

De instellingen voor stroom, CPU, geheugen enzovoort voldoen inderdaad aan de meeste behoeften van de gebruiker, en de meesten brengen er nooit wijzigingen in aan. Mogelijk hebt u enkele van de resultaten van die instellingen ervaren; het scherm wordt donker na een bepaalde hoeveelheid inactiviteit, de energiebeheeropties worden ingesteld op gebalanceerd, enzovoort.

Gamers hebben de computer echter nodig om meer naar de prestatiekant te leunen en minder naar de energie- en hulpbronnenbesparende kant. In het verleden betekende dit dat gamers moesten leren hoe ze toegang konden krijgen tot de prestatie-opties die verborgen waren in het Configuratiescherm of zelfs de computerhardware moesten aanpassen. Het is nu gemakkelijker met het maken van de spelmodus.

Als de spelmodus is ingeschakeld, configureert Windows 10 automatisch de juiste instellingen. Deze instellingen voorkomen of voorkomen dat ongewenste taken en onnodige processen op de achtergrond worden uitgevoerd, zoals antivirusscans, defragmentatie van de harde schijf, updates van software, enzovoort.

Windows configureert het systeem ook zo dat de CPU en eventuele grafische CPU's prioriteit geven aan gamingtaken, om de benodigde bronnen zo vrij mogelijk te houden. Het idee achter de spelmodus is om het systeem zo te configureren dat het zich op het spel concentreert en niet op taken die op dit moment niet belangrijk zijn, zoals het controleren op updates voor je bestaande Windows-apps of het bijhouden van Twitter-berichten.

Hoe de spelmodus in te schakelen

Als je een Microsoft-game voor Windows start, verschijnt de optie om de spelmodus in te schakelen onder aan het scherm. Alle Windows-games op de witte lijst activeren deze functie. Om de Spelmodus in te schakelen, gaat u ermee akkoord door de optie aan te vinken in de prompt die verschijnt.

Als je de prompt mist, schakel deze dan niet in, of als de optie om de Spelmodus in te schakelen niet verschijnt, kun je deze inschakelen via Instellingen.

De beste manier om de Spelmodus te verkennen, is door een vertrouwde game-app uit de Windows App Store te halen. De eerste keer dat u het Windows-spel start, verschijnt de optie om de Spelmodus in te schakelen.

  1. Select Start > Instellingen. (Instellingen is het tandwiel aan de linkerkant van het menu Start.)

    Image
    Image
  2. Selecteer Gaming in het venster Windows-instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Game Mode aan de linkerkant van het Gaming-venster.

    Image
    Image
  4. Toggle Spelmodus naar Aan.

    Image
    Image
  5. Desgewenst select elke entry aan de linkerkant om andere opties en instellingen te zien:

    • Game Bar om de Game Bar te configureren en sneltoetsen in te stellen.
    • Game DVR om de opname-instellingen te configureren en de microfoon en het systeemvolume te configureren.
    • Broadcasting om de uitzendinstellingen te configureren en de audiokwaliteit, echo en soortgelijke instellingen te configureren.
  6. Sluit het Gaming-venster als u klaar bent. Alle geselecteerde instellingen worden toegepast.

Spelmodus inschakelen vanuit de gamebalk

Je kunt de spelmodus ook inschakelen via de spelbalk zelf.

  1. Open een Windows-spel dat je wilt spelen.
  2. Houd de Windows-toets op uw toetsenbord ingedrukt en selecteer vervolgens de G-toets (Windows-toets +G ).

    Image
    Image
  3. Selecteer Settings op de Game Bar die verschijnt.

    Image
    Image
  4. Selecteer op het tabblad General het vakje voor Game Mode.

Spelbalk

Je kunt de spelbalk laten verschijnen tijdens het spelen van een Windows-spel door de Windows-toets+ G toetsencombinatie te gebruiken. Het zal echter ook verdwijnen wanneer je het spel begint te spelen, dus als je het opnieuw wilt zien, moet je die toetsenreeks herhalen. Als je nu de spelbalk wilt verkennen, open dan een Windows-spel voordat je verdergaat.

Je kunt de gamebalk openen met de Windows-toets + G-toetscombinatie, zelfs als je geen game speelt of nog geen game hebt. Het enige dat u nodig hebt, is een open programma, zoals Microsoft Word of de Edge-webbrowser. Wanneer u daarom wordt gevraagd, vinkt u het vakje aan dat aangeeft dat wat u open heeft inderdaad een spel is, en de spelbalk zal verschijnen.

De gamebalk biedt toegang tot instellingen en functies. Een opvallend kenmerk is de mogelijkheid om het spel op te nemen terwijl je het speelt. De Game Bar biedt ook de mogelijkheid om je game uit te zenden. Je kunt ook screenshots maken.

De instellingen omvatten maar zijn niet beperkt tot het configureren van audio-instellingen, uitzendinstellingen en algemene instellingen zoals het configureren van de microfoon of het gebruik van de gamebalk voor een specifieke game (of niet). De instellingen in de spelbalk bevatten veel van wat je vindt in Instellingen > Gaming

Geavanceerde spelbalkopties

Zoals eerder opgemerkt, kun je configureren wat je op de spelbalk in het venster Instellingen ziet. Een van die instellingen is om de Game Bar te openen met de Xbox-knop op een gamecontroller. Dit is een belangrijk punt om te herkennen, omdat Game Mode, Game Bar en andere gamefuncties ook met Xbox zijn geïntegreerd. U kunt bijvoorbeeld de Windows 10 Xbox-game-DVR gebruiken om uw scherm op te nemen. Dit maakt het maken van gamevideo's een fluitje van een cent.

Aanbevolen: