8 Dingen om te doen met een oude Android-tablet

Inhoudsopgave:

8 Dingen om te doen met een oude Android-tablet
8 Dingen om te doen met een oude Android-tablet
Anonim

Als je je oude tablet hebt vervangen door een nieuwe Android-tablet, gooi je oude apparaat dan niet weg. Hoewel het misschien niet veel verkoopwaarde heeft, zijn er veel manieren om het apparaat opnieuw te gebruiken en je oude Android-tablet een nieuw leven te geven.

Deze suggesties zijn algemeen van toepassing op Android-tablets van verschillende fabrikanten (Samsung, Google, Xiaomi, LG en anderen).

Verander het in een Android-wekker

Leg de oude tablet in je slaapkamer en verander hem in een Android-wekker die ook het weer laat zien. Download een wekker-app als je niet de basis-app wilt gebruiken die bij het oude apparaat is geleverd. Pas het alarm aan om je op werkdagen wakker te maken en in het weekend uit te laten slapen.

Je zou ook een weeralarm-app kunnen installeren om je wakker te maken als er een noodgeval is. Dergelijke gereedschappen zijn vooral belangrijk in regio's die vatbaar zijn voor tornado's, orkanen en andere extreme weersomstandigheden. Een weeralarm-app kan levensreddend zijn als je de buitensirenes niet hoort.

Image
Image

Een interactieve kalender en takenlijst weergeven

Leg de oude tablet in de woonkamer en gebruik hem als agenda of takenlijst. Gebruik Google Agenda of een andere app voor taakbeheer om leden van het huishouden up-to-date en op schema te houden.

Image
Image

Maak een digitale fotolijst

Een oude Android-tablet werkt prima als digitale fotolijst. Stel het in om een diavoorstelling van Google Foto's, Flickr of een andere service voor het delen van foto's weer te geven en deze foto's overal in huis weer te geven.

Een andere optie is om de oude tablet met foto's te laden en deze als cadeau aan een minder technisch onderlegde geliefde te geven. De oude tablet werkt ook prima als spiegel als de tablet een camera aan de voorzijde heeft.

Image
Image

Hulp in de keuken

Monteer de oude tablet in je keuken en gebruik apps zoals AllRecipes om recepten weer te geven terwijl je kookt. Als je bezig bent met opruimen, gebruik dan de oude tablet om jezelf te vermaken met films terwijl je de vaatwasser inlaadt.

Je kunt ook radio streamen vanuit apps zoals Pandora of Slacker Radio. Radio-apps werken op de achtergrond, zelfs op de meeste oudere tablets, dus je kunt dat recept voor pecantaart opzoeken terwijl je danst op je favoriete deuntjes.

Image
Image

Controle domotica

Android heeft veel werk verzet op het gebied van domotica en ondersteunt nu apps om lampen, thermostaten en andere slimme apparaten te automatiseren. Je kunt je oude Android-tablet gebruiken als centrale hub om je huis te bedienen zonder dat je je telefoon of een ander apparaat hoeft te zoeken.

Image
Image

Gebruik een Android-tablet als universele afstandsbediening voor streaming

Veel streaming-apparaten worden geleverd met een bijbehorende app waarmee je ze kunt bedienen vanaf een Android- of iOS-apparaat. Er zijn ook universele externe apps voor Roku, Fire TV en andere apparaten in de Google Play Store. Gebruik je tablet als een universele afstandsbediening die niet verloren gaat in de kussens van de bank.

Met een app-gebaseerde tablet-afstandsbediening heb je één afstandsbediening voor je streaming-apparaten. De bediening is flexibeler en biedt meer mogelijkheden dan een traditionele afstandsbediening. U kunt bijvoorbeeld uw media vanuit elke kamer bedienen, omdat de meeste van deze afstandsbedieningen via Wi-Fi werken.

Image
Image

E-Books lezen

Een oude Android-tablet kan een fantastische e-bookreader zijn en er is niet veel setup voor nodig om de overstap te maken. De meeste e-bookreaders zijn gebaseerd op Android en de e-reader-apps die ze ondersteunen, zijn gratis verkrijgbaar in de Play Store. Download uw favoriete e-book reader en stel de tablet in om de app standaard te starten.

Image
Image

Doneer of recycle het

Je hoeft je tablet niet per se te houden om er iets nuttigs mee te doen. Goede doelen zoals Cell Phones For Soldiers, Rainforest Connection en Medic Mobile kunnen je tablet weer aan het werk zetten terwijl je iets goeds doet.

Gooi een telefoon of tablet nooit in de prullenbak. Deze apparaten bevatten chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. De EPA heeft een lijst met locaties waar u elektronica kunt inleveren voor recycling.

Montagetips voor Android-tablets

Als je van je tablet een klok of een digitale fotolijst maakt, koop er dan een standaard voor of monteer hem aan je muur. Als u een houder voor de tablet heeft, plaatst u de tablet in de houder en zet u deze op een plank. Gebruik voor een wandmontage dezelfde montagehardware die wordt gebruikt om verzamelplaten weer te geven. Zorg ervoor dat er ruimte is om het apparaat op de oplader aan te sluiten, waar u het ook wilt plaatsen.

Aanbevolen: