Het wachtwoord opnieuw instellen op een Lenovo-laptop

Inhoudsopgave:

Het wachtwoord opnieuw instellen op een Lenovo-laptop
Het wachtwoord opnieuw instellen op een Lenovo-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Als u zich aanmeldt met uw Microsoft-account, gaat u naar de herstelpagina van uw Microsoft-account. Zorg ervoor dat u beveiligingsvragen instelt.
  • Als je een Windows-wachtwoordhersteldiskette hebt gemaakt, probeer dan in te loggen en plaats de resetdiskette. Start op vanaf het USB-station als het niet automatisch start.
  • Als u het wachtwoord niet hebt, vraag dan een beheerder om het voor u opnieuw in te stellen, gebruik een hulpprogramma voor het opnieuw instellen van wachtwoorden van derden of reset uw pc naar de fabrieksinstellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het wachtwoord op een Lenovo-laptop kunt resetten als u het vergeet. Deze instructies zijn van toepassing op alle versies van Windows.

Hoe reset je de login op een Lenovo-laptop?

Als je je Microsoft-account gebruikt om in te loggen op je pc (d.w.z. je gebruikt een e-mailadres), reset dan het wachtwoord van je Microsoft-account met een ander apparaat. Ga naar de Microsoft-accountherstelpagina, voer uw e-mailadres, telefoonnummer of Skype-naam in en volg de instructies.

Nadat je het wachtwoord van je Microsoft-account opnieuw hebt ingesteld, heb je de mogelijkheid om beveiligingsvragen in te stellen, wat handig is als je je wachtwoord bent vergeten. U kunt dan Wachtwoord vergeten selecteren op het inlogscherm om toegang te krijgen tot uw account.

Als u een lokaal account gebruikt en uw wachtwoord kent, logt u in en wijzigt u uw Windows-wachtwoord door naar Aanmeldopties > Password te gaan > Wijzigen Als iemand anders kan inloggen op de computer en beheerdersrechten heeft, kunt u een andere gebruiker uw wachtwoord laten wijzigen.

Image
Image

Hoe ontgrendel je een laptop als je het wachtwoord bent vergeten?

U kunt het beste een Windows-wachtwoordhersteldiskette maken op een flashstation of cd/dvd voor het geval u uw wachtwoord vergeet. Dit moet u natuurlijk doen voordat u uw wachtwoord kwijtraakt. Nadat u een reset-diskette hebt gemaakt, kunt u deze zo vaak gebruiken als nodig is, zelfs als u uw wachtwoord in de toekomst wijzigt.

Zodra je je reset-schijf hebt, volg je deze stappen:

  1. Probeer in te loggen met een willekeurig wachtwoord. Selecteer OK wanneer u wordt verteld dat het wachtwoord onjuist is.
  2. Plaats de wachtwoordhersteldiskette. De wizard Wachtwoord opnieuw instellen zou automatisch moeten starten.

    Als de reset-diskette niet meteen start, probeer dan op te starten vanaf de USB-drive via het systeem-BIOS.

  3. Selecteer uw USB-station met de reset-schijf en volg de instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Hoe ontgrendel je een Lenovo-laptop zonder een wachtwoordhersteldiskette?

Als je je wachtwoord niet weet en je hebt geen resetdiskette, dan is er een tijdelijke oplossing die je kunt gebruiken om je Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen vanaf de opdrachtprompt. Het enige probleem is dat Windows om uw wachtwoord kan vragen. Als dat het geval is, kun je een tool gebruiken zoals Hiren's BootCD PE.

Er zijn andere hulpprogramma's voor wachtwoordherstel van derden voor Windows, zoals Passware Windows Key Basic, maar u moet zorgvuldig onderzoek doen naar niet-Microsoft-producten voordat u ze downloadt. Met dergelijke programma's hebt u toegang tot beheerdersinstellingen, zodat u het wachtwoord van uw Lenovo-laptop opnieuw kunt instellen.

Een andere optie is om je laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor al je bestanden worden gewist. De volgende keer dat je hem inschakelt, moet je de pc instellen zoals je hem voor het eerst hebt gekregen. Deze methode heeft alleen zin als je het niet erg vindt om alles op de machine te verliezen.

Hoe omzeil ik het vergrendelscherm op mijn Lenovo-laptop?

Zodra je toegang hebt tot je account, is er een manier om het inlogscherm in de toekomst over te slaan.

  1. Typ in Windows zoeken netplwiz en selecteer het programma dat in de zoekresultaten verschijnt.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder Gebruikersnaam uw account en verwijder het vinkje uit het vakje naast Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken.
  3. Selecteer Toepassen en vervolgens OK. De volgende keer dat u probeert in te loggen, hoeft u geen wachtwoord op te geven.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe reset ik het wachtwoord op een Lenovo-laptop met Windows 10?

    Selecteer eerst Reset Password op het aanmeldingsscherm om het beheerderswachtwoord van Windows 10 opnieuw in te stellen. Als deze stappen niet werken, vraag dan een andere beheerder om uw wachtwoord te wijzigen via Configuratiescherm > Gebruikersaccounts U kunt uw wachtwoord ook opnieuw instellen via het internet gebruikersopdracht vanaf de opdrachtprompt.

    Hoe kan ik mijn Lenovo-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen zonder wachtwoord of wachtwoordhersteldiskette?

    U kunt uw laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen zonder wachtwoord door uw pc op te starten in de veilige modus. Ga hiervoor naar het inlogscherm > druk op Shift > en selecteer vervolgens Power > RestartWanneer uw laptop opstart, selecteert u Problemen oplossen > Reset deze pc > Alles verwijderen

Aanbevolen: