Meerdere berichten selecteren in Mac Mail

Inhoudsopgave:

Meerdere berichten selecteren in Mac Mail
Meerdere berichten selecteren in Mac Mail
Anonim

Wat te weten

  • Als u e-mails in doorlopende volgorde wilt selecteren, selecteert u het eerste bericht dat u wilt. Houd vervolgens de Shift-toets ingedrukt en selecteer het laatste bericht in de groep.
  • Om e-mails toe te voegen aan of af te trekken van een bereik, waarbij e-mails zijn geselecteerd, houdt u de Command-toets ingedrukt en selecteert u het bericht dat u wilt toevoegen of verwijderen.
  • Om e-mails te selecteren die niet aaneengesloten zijn, houdt u Command ingedrukt terwijl u e-mails selecteert met uw muis.

Dit artikel legt uit hoe je meerdere berichten kunt selecteren in Mac Mail. Instructies zijn van toepassing op macOS 10.15 (Catalina) tot 10.7 (Lion).

Manieren om meerdere e-mails te selecteren in Mac Mail

Je Apple Mail-account kan snel uit de hand lopen als je sommige van je e-mails niet leest, sorteert, filtert, verwijdert, opslaat of afdrukt om je correspondentie bij te houden. U kunt één e-mail tegelijk afhandelen, maar uw productiviteit verbetert exponentieel wanneer u een selectie van e-mails tegelijkertijd afhandelt.

Gebruik een van de verschillende manieren om een reeks of combinatie van berichten in de Mac Mail-toepassing te verzamelen om meer dan één bericht tegelijk door te sturen, ze in een bestand op te slaan, een paar naar de printer te sturen of ze snel te verwijderen.

Hoe meerdere e-mails te selecteren die niet in doorlopende volgorde staan

  1. Open de Mail-toepassing op uw Mac door op het Mail-pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Klik op het eerste bericht als onderdeel van de groep.

    Image
    Image
  3. Houd de Shift-toets ingedrukt.
  4. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op het laatste bericht in het bereik.

    Image
    Image
  5. Laat de Shift-toets los.

Alle e-mails tussen het eerste en laatste bericht dat je hebt gekozen, worden gemarkeerd om aan te geven dat ze zijn geselecteerd. Je kunt ze allemaal tegelijk verplaatsen, filteren, verwijderen, afdrukken of een andere actie uitvoeren.

Individuele e-mails toevoegen aan of aftrekken van een bereik

  1. Met een selectie van e-mails die al in de Mail-toepassing zijn gemaakt, houdt u de Command-toets ingedrukt.
  2. Houd de Command-toets ingedrukt en klik op een niet-gekozen bericht om het toe te voegen aan het geselecteerde bereik.

  3. Houd de Command-toets ingedrukt en klik op een bericht dat al in de selectie staat om het uit het bereik te verwijderen

Het gebruik van de Command toets activeert de tegenovergestelde selectie. Met andere woorden, als u de sleutel gebruikt op een e-mail die al is geselecteerd, wordt deze gedeselecteerd. Hetzelfde geldt voor e-mails die momenteel niet zijn geselecteerd; de Command toets selecteert ze.

Hoe meerdere e-mails te selecteren die niet in aaneengesloten volgorde staan

De e-mails die u wilt selecteren, staan niet altijd in een doorlopende volgorde. Ze kunnen willekeurig worden afgewisseld tussen vele anderen. Om een selectie te maken van e-mails die niet continu in volgorde zijn, klikt u op een e-mail om deze te selecteren en houdt u de Command-toets ingedrukt terwijl u op aanvullende berichten klikt die door de lijst met e-mails worden verspreid.

Image
Image

Zoeken in Mail gebruiken

Als je een enorme achterstand aan e-mails hebt, kan het sneller zijn om de zoekfunctie in Mail te gebruiken om de e-mails te vinden die je zoekt. U kunt dan Command+A gebruiken om alle e-mails uit het zoekresultaat te selecteren of de Command-toets gebruiken om er slechts enkele te selecteren.

  1. Typ een zoekterm: naam van de afzender, onderwerp of tekstinvoer in de balk Mail Zoeken. Druk op Command+ A om alle berichten in de zoekresultaten te selecteren.
  2. Als u slechts enkele vermeldingen in de zoekresultaten wilt selecteren, houdt u het eerste bericht in de lijst dat u wilt selecteren ingedrukt en sleept u de muisaanwijzer omlaag of omhoog om de gewenste berichten te selecteren.
  3. Je kunt ook Command-klikken om willekeurig berichten te selecteren om toe te voegen aan of te verwijderen uit de selectie.

Welke methode u ook gebruikt om berichten in de Mail-toepassing te selecteren, u kunt ze als één geheel behandelen terwijl u ze opslaat, afdrukt, verwijdert of een andere handeling uitvoert.

Aanbevolen: