Hoe Ethernet op een Mac aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Ethernet op een Mac aan te sluiten
Hoe Ethernet op een Mac aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • De meeste Ethernet-verbindingen maken automatisch verbinding, maar als dat niet het geval is, controleer dan via Systeemvoorkeuren > Netwerk.
  • De meeste huidige Macs hebben geen ingebouwde ethernetpoort. Ga er niet vanuit dat de jouwe dat doet totdat je het hebt gecontroleerd.
  • Als die van jou dat niet doet, kun je een Ethernet-adapter kopen om aan te sluiten op een van de bestaande poorten van je Mac.

Dit artikel leert je hoe je een Ethernet-verbinding op je Mac kunt aansluiten. Er wordt gekeken welke Macs dit kunnen en wat te doen als het niet goed werkt.

Hebben Macs Ethernet-poorten?

Ethernet-poorten komen niet meer zo vaak voor op computersystemen als vroeger, en veel Macs bieden deze functionaliteit niet meer. Het is belangrijk om te controleren of uw Mac of MacBook een Ethernet-poort heeft als u van plan bent deze te gebruiken.

Over het algemeen bieden de Mac Pro-, iMac- en Mac mini-reeks een ethernetpoort. Oudere MacBook Pro's en MacBook Airs doen dat ook, maar je moet aan de zijkant van je laptop kijken om dit te bevestigen. Veel recentere systemen hebben de standaard laten vallen en zijn in plaats daarvan gericht op wifi-verbindingen.

Is er een manier om een Ethernet-kabel op een Macbook aan te sluiten?

Ja, als je MacBook een Ethernet-poort heeft, doe dat dan. Als dit het geval is, kunt u als volgt de Ethernet-kabel op uw MacBook aansluiten.

  1. Steek de Ethernet-kabel in uw router of de andere computer die u rechtstreeks op uw Mac wilt aansluiten.
  2. Steek het andere uiteinde in de Ethernet-poort op je Mac.

  3. Zorg ervoor dat de internetverbinding actief is of het apparaat waarmee u uw Mac wilt verbinden.
  4. Open een browser om de verbinding te testen.

Maakt Ethernet automatisch verbinding met Mac?

Meestal wel. Als u een Ethernet-kabel op een bestaande poort aansluit, hoeft u meestal niet meer te doen dan dat. Als u echter een Ethernet-adapter of -hub gebruikt om verbinding te maken via Ethernet op uw Mac, moet u mogelijk enkele instellingen wijzigen. Dit is waar je het kunt controleren.

  1. Sluit je adapter aan op je Mac via de corresponderende poort zoals USB of Thunderbolt.
  2. Steek de Ethernet-kabel in de internetverbinding of een ander apparaat dat u wilt aansluiten, en sluit hem vervolgens aan op de Ethernet-adapter van uw Mac.
  3. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm.
  4. Klik op Systeemvoorkeuren.
  5. Klik op Netwerk.

    Image
    Image
  6. Klik op het pluspictogram om naar de interface te zoeken of klik op OK naast Nieuwe interface gedetecteerd als deze verschijnt.

    Image
    Image
  7. Voer een naam in voor het apparaat.
  8. Klik op Toepassen.

Waarom werkt Ethernet niet op mijn Mac?

Er zijn een paar verschillende redenen waarom uw Ethernet mogelijk niet werkt op uw Mac. Hier is een kort overzicht van de meest voorkomende oorzaken en wat u kunt doen om ze te verhelpen.

  • Je hebt geen Ethernet-poort. Kunt u geen aansluiting vinden voor uw Ethernet-kabel? Mogelijk hebt u geen Ethernet-poort. Dat is het geval met de meest recente Macs, vooral met de huidige Mac-notebooks.
  • Uw Ethernet-adapter werkt niet. Als je verschillende instellingen hebt geprobeerd of als je Ethernet-adapter werkte, maar plotseling niet meer werkt, moet je deze mogelijk vervangen.
  • Uw Ethernet-instellingen zijn verkeerd. Controleer of uw Ethernet-instellingen correct zijn door te klikken op System Preferences > Network > de apparaatnaam >Geavanceerd.
  • De Ethernet-kabel is defect. Probeer een andere Ethernet-kabel als de bestaande niet werkt of op de een of andere manier defect is.
  • Je internetverbinding is uitgevallen. Alles gecontroleerd, en het zou allemaal moeten werken? Controleer of uw internetverbinding ergens anders actief is. Het kan een probleem zijn met uw verbinding in plaats van met de Ethernet-kabel of -poort.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Mac met internet met een Ethernet-kabel?

    Als je de voorkeur geeft aan een bekabelde internetverbinding, sluit je Mac rechtstreeks aan op een router met een Ethernet-kabel en een Ethernet-adapter als je die nodig hebt. Als uw Mac niet meteen verbinding maakt met uw router, moet u mogelijk ook de instellingen wijzigen via het Configure IPv4 vervolgkeuzemenu of de Advancedmenu van Systeemvoorkeuren > NetwerkNeem contact op met je internetprovider voor de details die je nodig hebt.

    Hoe verbind ik twee Macs via Ethernet?

    Als beide Macs een Ethernet-poort hebben, gebruik dan een standaard RJ45 Ethernet-kabel om op elke poort aan te sluiten. Als je Macs geen ingebouwde Ethernet-poorten hebben, gebruik dan een USB Ethernet-adapter of een Thunderbolt Ethernet-adapter om de verbinding tot stand te brengen. Open Finder op een van je Macs en selecteer Go > Connect to Server > Bladeren > selecteer de andere Mac > en voer eventueel een wachtwoord in.

Aanbevolen: