Waarom je binnenkort wel (of niet) YouTube Picture-in-Picture kunt zien

Inhoudsopgave:

Waarom je binnenkort wel (of niet) YouTube Picture-in-Picture kunt zien
Waarom je binnenkort wel (of niet) YouTube Picture-in-Picture kunt zien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • YouTube brengt Picture-in-Picture naar zijn premium tv-app.
  • PiP wordt nog steeds niet toegevoegd aan de normale oude mobiele browser YouTube.
  • YouTube lijkt maar geen besluit te kunnen nemen over deze functie.
Image
Image

Binnenkort kun je misschien een YouTube TV-video afspelen in een klein zwevend venster terwijl je het negeert en andere dingen doet.

Volgens YouTube komt Picture-in-Picture (PiP) nu elke dag naar de iPhone (in ieder geval voor YouTube TV-gebruikers). PiP-video is sinds iOS 9 in 2015 in de iPad ingebouwd. En slechts zeven jaar later zal YouTube het eindelijk ondersteunen, zij het in beperkte mate. Maar waarom heeft het zo lang geduurd? En kun je dit niet al doen?

"Dit is ook niet het enige gebied waarop Google zijn hielen heeft gesleept als het gaat om het omarmen van iPhone- en iPad-functies. Multitasking op gesplitst scherm kwam ook naar de iPad in iOS 9, maar dat duurde tot medio 2020 dat de Gmail-app het daadwerkelijk ondersteunde”, vertelde Bakir Djulich, een marketingmanager voor social media-bureau Amra & Elma, via e-mail aan Lifewire.

Beeld dit

YouTube heeft PiP in de loop der jaren uitgebreid getest, meest recentelijk als een exclusieve functie voor YouTube Premium-abonnees. Maar na de laatste test trok YouTube de functie opnieuw en beloofde toen dat deze binnenkort voor alle iOS-gebruikers zou worden uitgerold.

Toen, een paar dagen geleden op Twitter, "verduidelijkte" @TeamYouTube de situatie door te zeggen dat "wat momenteel wordt uitgerold, de YouTube TV Picture-in-Picture voor iOS 15+-apparaten is. Als je verwijst naar die voor de YouTube-app, deze is alleen beschikbaar voor Premium-leden op mobiele Android-telefoons.'

Vertaling: nog steeds geen PiP voor gewone YouTube.

Image
Image

Waarom komt YouTube hier niet met het PiP-programma? Immers, vrijwel elke andere videobron op iOS en iPadOS ondersteunt de ingebouwde PiP-functie. Je tikt gewoon op het kleine twee-pijltjes-die-diagonaal-uit-pictogram, en het zoomt in om het scherm te vullen, of tik op het PiP-pictogram om de video in het venster te laten zweven.

Het probleem hiermee is dat het de eigen videospeler van YouTube niet gebruikt. Dat betekent dat het geen controle heeft over het afspelen van video. Er kan bijvoorbeeld geen overlay van gerelateerde video's worden weergegeven wanneer u het afspelen pauzeert.

"Deze functie voelt op dit moment echt aan als tafelinzet. Ik wou dat de YouTube-app op iOS/iPadOS een betere burger was, of op zijn minst net zo goed als andere premium video-apps op het platform, "zei YouTube gebruiker DC op Twitter.

Erger, vanuit het oogpunt van YouTube, is dat de ingebouwde videospeler sommige functies mogelijk maakt waar YouTube de voorkeur aan geeft. Je kunt alleen de audio afspelen, bijvoorbeeld met het scherm uitgeschakeld. Dat is iets dat YouTube normaal gesproken niet toestaat zonder een soort betaald abonnement.

Kortom, door PiP te ondersteunen, moet YouTube de ingebouwde speler van Apple gebruiken, die de controle wegneemt.

Image
Image

Nu downloaden

Er zijn een paar manieren om YouTube te dwingen Picture-in-Picture of volledig scherm af te spelen. Apps die dit toestaan komen en gaan, maar sommige solide opties lijken te blijven werken.

Je kunt bijvoorbeeld een browser-bookmarklet gebruiken, een soort bladwijzer die op de bladwijzerbalk van je browser staat, maar in plaats van een webpagina te openen, wordt er een stukje Javascript-code uitgevoerd. Ik heb er twee, één om de momenteel afgespeelde video naar PiP te sturen en één naar volledig scherm.

Een andere optie is om de video's op een niet-YouTube-pagina te bekijken. Invidious is een open-source front-end voor YouTube. Er zijn verschillende manieren om er toegang toe te krijgen, maar voor iOS-gebruikers is de gemakkelijkste manier via de uitstekende Play-app, waarmee je YouTube-links kunt opslaan om later te bekijken. Play heeft een optie om die links in Invidious in de Safari-browser te openen. De resulterende pagina maakt gebruik van de ingebouwde videospeler, zodat u deze kunt bekijken zoals u wilt.

En nog een andere optie is Vinegar, een browserextensie voor Safari op iPhone, iPad en Mac, die YouTube (en andere videodiensten) dwingt om de ingebouwde speler te gebruiken. Azijn is vooral leuk omdat het nog steeds ondertitels en enkele andere YouTube-functies ondersteunt, maar als je de release-opmerkingen van de app leest, lijkt de ontwikkelaar vast te zitten in een wapenwedloop omdat YouTube het blijft proberen te blokkeren.

Het is overal een lelijke, verwarrende situatie, maar aangezien YouTube in de zeven jaar sinds de lancering van PiP op iOS geen gratis PiP-accounts heeft toegestaan, zal het waarschijnlijk niet snel beter worden.

Aanbevolen: