Waarom je wel (of misschien niet) moet overschakelen naar Edison's OnMail

Inhoudsopgave:

Waarom je wel (of misschien niet) moet overschakelen naar Edison's OnMail
Waarom je wel (of misschien niet) moet overschakelen naar Edison's OnMail
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Edison's OnMail is een slimme e-mailservice die helpt bij het organiseren van je inbox.
  • OnMail werkt met vrijwel elk bestaand e-mailaccount.
  • Edison zegt dat OnMail "privacygericht" is, maar de web-app probeert verbinding te maken met Facebook.
Image
Image

E-mail bevindt zich midden in een heruitvinding van midlife, en apps zoals Edison's nieuwe OnMail zijn de Harley Davidsons die dit mogelijk maken.

Edison beschrijft OnMail als een "advertentievrije, privacygerichte en moderne e-mailservice". Het voegt zich bij andere nieuwe spelers zoals Hey en de aanstaande Big Mail. Net als die andere e-maildiensten en apps, heroverweegt OnMail e-mail voor vandaag.

De OnMail-app is de meest conventionele van deze nieuwe golf van inbox-wranglers. De grootste functie is echter een functie die u niet echt zult zien: al uw huidige e-mailaccounts importeren om ze op één plek te plaatsen.

"We denken dat privacy tegenwoordig nog steeds een groot probleem is als het gaat om het gebruik van e-mail", vertelde Miranda Yan, mede-oprichter van de voertuigzoekservice VinPit, via e-mail aan Lifewire. "E-mail is een belangrijk doelwit voor hackers en met de escalatie van cybercriminaliteit zoals phishing moet het beter worden beschermd."

Wat is OnMail?

In plaats van nog een e-mailaccount te openen, zoals je moet doen met Hey, werkt OnMail met je bestaande accounts en e-mailproviders. Op deze manier lijkt het meer op een e-mailapp, omdat het gewoon je Exchange-, Gmail-, iCloud- en andere e-mailaccounts binnenha alt en aan je laat zien. Het verschil is dat OnMail ook al die e-mail indexeert, zodat het zijn slimme kunstmatige intelligentie (AI)-functies kan toepassen.

Zoals Hey, OnMail begint met het screenen van afzenders. In plaats van iemand met je e-mailadres hun onzin in je inbox te laten dumpen, moet je eerst op Afzender accepteren klikken voordat hun e-mails worden toegestaan.

Het andere leuke deel van OnMail is dat het automatisch je inkomende e-mails parseert en de daarin gevonden informatie intelligent presenteert. Een vluchtboeking wordt bijvoorbeeld weergegeven als een infokaart, zoals deze:

Image
Image

Waarom zou u voor OnMail kiezen?

OnMail's grootste attractie is de alomtegenwoordigheid. Het is beschikbaar op iOS en Android en kan in uw webbrowser worden gebruikt. Het kan ook werken met e-mail van Gmail, Outlook, AOL, Hotmail en elk algemeen IMAP-account.

Het is ook gratis, met 10 GB opslagruimte en een limiet van 100 MB voor bestandsbijlagen. Betaalde accounts verhogen deze limieten en voegen opties toe zoals ondersteuning voor aangepaste domeinen.

Als je het uiterlijk van de slimme AI-functies van OnMail leuk vindt, maar je huidige e-mailprovider niet wilt (of kunt) verlaten, is OnMail een solide keuze.

Waarom zou u OnMail vermijden?

Dit is reden één om OnMail te vermijden: de iOS-app bevat deze "inspirerende" afbeeldingen en slogans.

Image
Image

Een grapje terzijde, er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u OnMail toegang geeft tot al uw e-mail. Een jaar geleden bevatte een update van de Edison Mail-app van het bedrijf bijvoorbeeld een bug die de e-mailaccounts van gebruikers aan anderen blootstelde. Gebruikers meldden dat ze toegang kregen tot e-mailaccounts die niets met hen te maken hadden.

Een ander Edison-schandaal betrof het bedrijf dat de inbox van gebruikers schrapte, die informatie anonimiseerde en deze gebruikte om producten te verkopen aan financiële, e-commerce- en reisbedrijven.

OnMail is een nieuwe app en service, maar het kan uw gegevens op dezelfde manier gebruiken als de oude Edison Mail-client. De huidige versie van het privacybeleid is duidelijk over dit gebruik.

Als je OnMail opent in Safari op je iPad of iPhone en Safari's Privacyrapport gebruikt om te zien wat wat is, zul je ontdekken dat OnMail onder meer contact probeert te maken met Facebook en Google. Hier is de schermafbeelding:

Image
Image

Voor een e-mailservice die zichzelf omschrijft als 'privacygericht' in de allereerste regel van de lanceringsblogpost, is dat een zorgwekkende ontdekking.

Trade-offs

Uiteindelijk bepa alt u hoe privé u uw communicatie wilt laten zijn.

"E-mailprivacy is mijn eerste prioriteit, zelfs meer dan kosten en functies", vertelde Caroline Lee, mede-oprichter van de veilige e-handtekeningservice CocoSign, via e-mail aan Lifewire.

"Ik gebruik mijn e-mailaccount voornamelijk voor zakelijke doeleinden, dus ik moet het beschermen tegen cyberdreigingen zoals sociale aanvallen."

Als je je communicatie echt wilt blokkeren, gebruik dan de Signal-berichtenapp. Als u slimme functies belangrijker vindt dan privacy, kies dan voor een e-mailapp die uw gegevens verwerkt in ruil voor het verkopen van wat het uit die gegevens ha alt. En als u communicatiebeveiliging belangrijk vindt, moet u e-mail waarschijnlijk helemaal vermijden.

Aanbevolen: