Waarom je binnenkort meer podcasts op Spotify kunt zien

Inhoudsopgave:

Waarom je binnenkort meer podcasts op Spotify kunt zien
Waarom je binnenkort meer podcasts op Spotify kunt zien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spotify lanceert een nieuwe abonnementsservice voor podcasts, vergelijkbaar met de aankomende premiumservice van Apple.
  • Spotify zorgt ervoor dat makers 100% van de inkomsten uit hun abonnementen behouden, terwijl Apple het eerste jaar 30% korting krijgt en elk jaar daarna 15%.
  • Experts zeggen dat de verhuizing, samen met het grotere bereik van Spotify, ertoe zou kunnen leiden dat meer podcasts de sprong naar het platform maken.
Image
Image

Spotify's aankomende podcast-abonnementsservice zou het een uitstekende bestemming kunnen maken voor opkomende podcasters.

Apple heeft onlangs aangekondigd dat het abonnementen voor podcasts zou aanbieden, waardoor makers kosten kunnen rekenen voor hun inhoud, terwijl ze een percentage van de winst van elk abonnement nemen. Nu heeft Spotify echter zijn plan onthuld om zijn eigen concurrerende podcast-abonnementsservice te lanceren, waarbij het bedrijf de makers 100% van hun inkomsten laat behouden. Experts zeggen dat dit, samen met verschillende andere factoren, zou kunnen helpen om Spotify aantrekkelijker te maken voor podcasters en hun publiek.

"Het feit dat ze hebben gezegd dat ze geen abonnementen zullen nemen, zal een grote drijfveer zijn, vooral voor de meerderheid van opkomende of beginnende makers/podcasters", vertelde tech-econoom en adviseur Will Stewart. Lifewire in een e-mail. "De eerste was met hun recente acquisitie van live-audio, als reactie op de opkomst van Clubhouse, en ook recentelijk geschetst - in tegenstelling tot Apple - dat ze geen korting op abonnementsinkomsten zullen nemen."

Hoeken snijden

Apple heeft altijd een korting op de App Store genomen, dus het is niet ongebruikelijk dat het bedrijf een vergelijkbare korting neemt op podcast-abonnementen. Hoewel 30% voor het eerste jaar van inkomsten misschien niet veel lijkt, kan dat percentage voor podcasters die geen enorme aantallen trekken - of zelfs degenen die net beginnen - een flinke deuk in het inkomen dat ze kunnen maken.

Met Spotify zouden gebruikers inkomsten kunnen genereren met hun podcasts zonder zich zorgen te hoeven maken dat het bedrijf bezuinigt. Maar geld is hier niet de enige kostenpost. Je moet ook kijken naar de waarde die Spotify makers biedt ten opzichte van Apple.

"In tegenstelling tot Apple Music bestaat er nog geen Android-versie van Apple Podcasts", legt Stewart uit. "Dit betekent dat Spotify zijn makers een enorm bereik biedt op iOS en Android, evenals een meesterlijk opnieuw ontworpen web-app voor zowel Apple als Windows."

Image
Image

Stewart merkte ook op dat het huidige bereik van Spotify ongeveer 345 miljoen luisteraars per maand is - met 155 miljoen van degenen die zich aanmelden voor een van Spotify's betaalde abonnementen, vanaf december 2020. Als podcaster kun je ervoor kiezen om je inhoud op Spotify vrij te geven, waardoor je een veel grotere groep hebt om naar toe te pushen.

Spotify heeft Apple dit jaar ook ingehaald op het gebied van podcast-luisteraars, met Insider Intelligence meldt dat 28,2 miljoen mensen minstens maandelijks naar podcasts op Spotify zullen luisteren, vergeleken met de 28,0 miljoen mensen die Apple Podcasts gebruiken. Hoewel 0,2 miljoen misschien geen indrukwekkende groei lijkt, gelooft Insider Intelligence dat we die kloof elk jaar kunnen zien groeien. Naar schatting zal Spotify tegen 2023 37,5 miljoen podcast-luisteraars bereiken, terwijl Apple Podcasts dichter bij 28,8 miljoen blijft.

Apple heeft een redelijk goed bereik met zijn apparaten, maar je podcast opsluiten in het Apple-ecosysteem is misschien niet het beste idee, vooral als je probeert te groeien en publieksleden van over de hele wereld aan te trekken. En hoewel Apple een groot marktaandeel heeft in de Verenigde Staten, goed voor ongeveer 60%, heeft Android met 71% wereldwijd een veel groter aandeel.

Een lijn werpen

De podcast-abonnementsservice van Spotify kan een goede manier zijn om de service aantrekkelijker en nuttiger te maken voor zowel makers als gebruikers. De bredere beschikbaarheid van Spotify is zeker een zegen waar makers en gebruikers gebruik van kunnen maken, vooral als meer podcasts de sprong beginnen te maken.

Het feit dat ze hebben gezegd dat ze geen abonnementen zullen nemen, zal een grote drijfveer zijn.

Spotify heeft eind maart ook Locker Room overgenomen, wat volgens Stewart een extra pluspunt kan zijn voor podcasters die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun publiek te betrekken en geld te verdienen met hun inhoud.

"Het feit dat Spotify niet zal vragen om een verlaging van de inkomsten, en ze hebben heel duidelijk gemaakt dat live-audio aan de horizon zal verschijnen, het zal waarschijnlijk een zeer geprefereerde plaats zijn [voor] grote en kleine podcasters om inkomsten te genereren via abonnementen, "zei hij.

Update: (27 april / 13:32 EST) - Dit verhaal zei eerder dat er rapporten waren die suggereerden dat Spotify een podcastservice zou kunnen lanceren. Dit is bijgewerkt om de officiële aankondiging van het podcastabonnement van Spotify weer te geven.

Aanbevolen: